MerACE
Válasz kormost kommentjére
2013. szept. 30. 9:15

Először abból kellene kiindulni, hogy rockett mennyi pénzt szeretne rászánni.

Én is pont most vettem gépet, és én olyat tanácsot kaptam, hogy tápegységet mindenképpen jó minőségűt vegyek. Úgyhogy inkább azt tudom ajánlani, hogy vegyél egy házat, amiben nincs táp, és hozzá egy FSP vagy Chieftec táp (ezek megfizethetőek és nagyon jók). Én pl. konkrétan Chieftec CTG-500-80P-t vettem, ez bőven elég egy komolyabb videokártyával is.

Az SSD is hasznos, ha nem spórolsz különösebben. Az i3-i5 konfigok nyilván gyorsabbak, de annyival drágábbak is, mint az AMD A-szériája. Amennyiért egy i3-at veszel, annyiért már 4 magos A10-et is kapsz, amihez már az integrált videokártya is elég korrekt (meglepően jók még játékokhoz is, ahhoz képest, hogy integráltak). Ár-teljesítmény arányban jobb az AMD, pókerhez szerintem simán elég.

rockett
Válasz MerACE kommentjére
2013. szept. 30. 9:33

Dvd minek Rocki? Nem 2013 van? :)

Bármikor jól jöhet, pl ha konzolra szeretnék játékot írni.

Először abból kellene kiindulni, hogy rockett mennyi pénzt szeretne rászánni.

Én is pont most vettem gépet, és én olyat tanácsot kaptam, hogy tápegységet mindenképpen jó minőségűt vegyek. Úgyhogy inkább azt tudom ajánlani, hogy vegyél egy házat, amiben nincs táp, és hozzá egy FSP vagy Chieftec táp (ezek megfizethetőek és nagyon jók). Én pl. konkrétan Chieftec CTG-500-80P-t vettem, ez bőven elég egy komolyabb videokártyával is.

Az SSD is hasznos, ha nem spórolsz különösebben. Az i3-i5 konfigok nyilván gyorsabbak, de annyival drágábbak is, mint az AMD A-szériája. Amennyiért egy i3-at veszel, annyiért már 4 magos A10-et is kapsz, amihez már az integrált videokártya is elég korrekt (meglepően jók még játékokhoz is, ahhoz képest, hogy integráltak). Ár-teljesítmény arányban jobb az AMD, pókerhez szerintem simán elég.

Nem szeretnék hatalmas összeget kiadni ha nem muszáj, ahogy a képen látható, azaz összeállítás 105k, 150k elég plafon számomra most sztem.

jak1
Válasz Szszilard kommentjére
2013. szept. 30. 9:52

A minőségi táp nagyon jó tanács volt! Szerintem is szánj rá némi pénzt, mert sok esetet láttam már, amikor a táp meghibásodása hazavágta az egész gépet!

iKeksz
Válasz jak1 kommentjére
2013. szept. 30. 10:48

A minőségi táp nagyon jó tanács volt! Szerintem is szánj rá némi pénzt, mert sok esetet láttam már, amikor a táp meghibásodása hazavágta az egész gépet!

csak nekem 3x

titcar
Válasz iKeksz kommentjére
2013. szept. 30. 10:57

csak nekem 3x

2. eset után nem gondoltad át a dolgot? :D

iKeksz
Válasz titcar kommentjére
2013. szept. 30. 11:07

2. eset után nem gondoltad át a dolgot? :D

laikus vagyok ezekben a témákban sajnos :)

ilane
Válasz Szszilard kommentjére
2013. szept. 30. 11:34

Legalább 2 monitort vegyél. Ha kevés a pénzed, akkor használt is jó. Pókerhez rengeteg hely kell az asztalon. Amig nem próbálja az ember eszébe se jut, hogy két monitor, de ha kipróbálod 5 percre már nem is tudsz létezni nélküle. :)
Mondjuk nekem 3 van, de az technikailag már kicsit macerásabb...

ilane
Válasz rockett kommentjére
2013. szept. 30. 11:40

Sziasztok, kéne egy kis help. Kizárólag pókerre szeretnék összedobni egy asztali gépet, sajnos semennyire sem értek hozzá. Annyi igényem van, hogy minél gyorsabban vigye a fontosabb softvereket (pl HM1-2, PT4), sok asztal stb, ne jelentsen gondot. Egy hozzáértő a következő konfigot adta nekem:

Legyen ez a kiindulási alap. Miben módosítanátok rajta? Kell-e még vmi, vagy ezekből több/kevesebb?

Nem tudom ez milyen üzlet, de éppen múlt héten rendeltem amazonról ugyanezt az SSD-t 20e-ért jött. Most nem irom be darabonként, de nem kizárt, hogy 80e körül kijönne a konfig rendes helyről rendelve... és akkor máris spóroltál egy plusz monitorra valót. :)

MerACE
Válasz ilane kommentjére
2013. szept. 30. 13:07

Nem tudom ez milyen üzlet, de éppen múlt héten rendeltem amazonról ugyanezt az SSD-t 20e-ért jött. Most nem irom be darabonként, de nem kizárt, hogy 80e körül kijönne a konfig rendes helyről rendelve... és akkor máris spóroltál egy plusz monitorra valót. :)

Magyarországon ahogy én néztem a pcx.hu a legolcsóbb. Ráadásul megbízhatók is, meg nem tudom máshol van-e ilyen, de a háztól házig garancia is jó dolog náluk.

rockett
Válasz ilane kommentjére
2013. szept. 30. 13:46

Legalább 2 monitort vegyél. Ha kevés a pénzed, akkor használt is jó. Pókerhez rengeteg hely kell az asztalon. Amig nem próbálja az ember eszébe se jut, hogy két monitor, de ha kipróbálod 5 percre már nem is tudsz létezni nélküle. :)
Mondjuk nekem 3 van, de az technikailag már kicsit macerásabb...

Jelenleg is 2 monitort használok, ez nem téma :) (laptop + 1 külső monitor), a monitorvásárlás is tervben van, de az nem olyan bonyolult dolog, hogy ne tudnám intézni külön :)

Élő ügyfélszolgálat