Gabson
Válasz Szszilard kommentjére
2014. szept. 4. 18:04

és nagy adatbázis kezeléséhez? 1Tb körüli handekhez, hogy ne egy nap legyen amíg betölti a PT pl milyen konfig kéne?

kertitorp
Válasz koviii kommentjére
2014. szept. 4. 18:46

Kissé kretén vagyok az informatikához, lövésem sincs milyen paraméterek kellenek. A sok asztalozáshoz miért kell komolyabb gépigény? Igazából csak a nagy monitor felbontást kell elbírni a gépnek nem?

A segédprogramok ehetik a gépet 14-15 asztaltól felfelé, főleg ha NoteCaddy is van a HM2-höz.

Szecska
Válasz Bél@ kommentjére
2014. szept. 4. 18:54

A 8 giga RAM-ot, SSD-t se értem, 9 asztal miatt? LOL
PS megeszik 6GB-ot? Az SSD meg hamarabb tölti be 0,001 másodperccel?
Megéri a plusz 40-50 ezret:))

Nem a pokerkliensnek kell a ram es a proci, hanem a Hm/Ptnek(foleg a hm). Sot, akar meg az i5 is keves lehet, ha valakinek nagy az adatbazisa, es sok asztalozik,es notecaddy is befigyel.
De amugy a 150et en is sokallom csak a gepre, minden periferiaval (billentyu,eger,monitor) egyutt realis az az ar

BT86
2014. szept. 4. 19:14

Ceewyl +1

Persze, megy kisebb gépen is. De ha kicsit nagyobb adatbázisod van, megy még 1-2 segédprogram, netezel, zenét hallgatsz stb akkor már a kisebb konfiguráció könnyen előfordulhat, hogy akadni fog.

koviii
2014. okt. 8. 11:02

Csak most jutottam el a gépvásárlásig időhiány miatt. Akkor ha jól értelmezem 20 colos vagy még jobb monitor kell. Minél nagyobb vagy 2 kisebb monitorból jövök ki olcsóbban?
150Kból kijön a gép és a monitor együtt?
Nem hm-et használok, egy fpdb nevű hud-ot és 9nél sose fogok több asztalon játszani, nem tudom így milyen gépigénybe gondolkozzak.

tyzo
2014. nov. 24. 11:59

Sziasztok!
Leirom ide is hátha többen olvassák!
Új gép vásárlás előtt állok, erről szeretnék pár tanácsot kérni!
Valami erős konfigot tervezek összerakni amivel 3-4 év múlva sem lesz gond,
i5 vagy i7-es proci lenne, nem tudom mennyire érné meg az i7-es a többlet költséget, a 4790 elég brutális telesitményt tud:)
Ehhez keresnék valami ****a alaplapot, itt már el vagyok veszve a rengeteg tipus között, kinéztem egy középkategóriásat: ASUS Z9M Plus
Memóriaból 16Gb vagy elég csak 8?
Videókártyát nem terveztem venni az integrált szerintem elég, nem játszok, csak pókerre lenne
SSD Intel-eket dicsérik 530 vagy 730?
Ami még lehetőség lenne mac mini, bár a 2014-es nem tetszik szerintem nem éri meg az árát és csak kétmagossak, esetleg a 2012 i7 4magos jónak tünik, erről esetleg van valakinek tapasztalata??

NovaTerra
2014. nov. 24. 12:04

i5 is túl erős szerintem, ha csak pókerhez kell a gép.

tyzo
2014. nov. 24. 13:13

köszi az infót, elég nagy adatbázisból dolgozok, meg jópár program hasznánlá az adatbázist, ezért gondolkodok az i7-esen, olvastam róla hogy az már 8 szálon dolgozik, meg benne van ez a hyper threading, lehet pár év múlva még jól jönne

Wasp
2014. nov. 24. 13:59

Gépváltáson gondolkozom, a tartalék gépnek egy AMD A10-7850 es procival és 16GB rammal szerelt gépet néztem ki, SSD-vel.

Tudom, hogy a kaveri gyengébb az inteles prociknál viszont a sok szál és jó memóriakezelés miatt lehet jó adatfeldolgozásban, ami a pt4-hez kell.

Van erről valakinek tapasztalata, nagy adatábázis mellett?

BrenDoN
Válasz NovaTerra kommentjére
2014. nov. 24. 14:34

i5 is túl erős szerintem, ha csak pókerhez kell a gép.

Kivéve, ha iPokeren tolod ;)

Élő ügyfélszolgálat