Wildcatfish
Válasz koviii kommentjére
2014. nov. 24. 14:57

Csak most jutottam el a gépvásárlásig időhiány miatt. Akkor ha jól értelmezem 20 colos vagy még jobb monitor kell. Minél nagyobb vagy 2 kisebb monitorból jövök ki olcsóbban?
150Kból kijön a gép és a monitor együtt?
Nem hm-et használok, egy fpdb nevű hud-ot és 9nél sose fogok több asztalon játszani, nem tudom így milyen gépigénybe gondolkozzak.

Helló

FPDB nem zabálja a gépet , meg stars se és úgyis 90% ott tolod így nem kell erőmű.

Én 1 nagy monitor párti vagyok
a két kisebb monitor mellet az szól ha egyikkel baj van , még a másikon mehet a játék tovább.

RumiKA
Válasz Szszilard kommentjére
2014. dec. 13. 19:16

Szeretnék laptopot vásárolni pókerezéshez. Kompakt kellene hordozás miatt, illetve 90.000-110.000 között szeretnék új gépet, a garancia miatt.
Ezeket néztem eddig ki:

Lenovo G50-45 80E300GDHV notebook Windows 8.1, fekete | edigital.hu

Acer Aspire E1-522-65204G1TMnkk notebook, fekete | edigital.hu

Póker mellett néha menne pár régebbi játék, de semmi komoly.

HM2-őt használok és 10-15 asztalt kellene vinnie a gépnek, amire rákötök még egy 19"-os monitort.

BrenDoN
Válasz RumiKA kommentjére
2014. dec. 13. 19:23

Szeretnék laptopot vásárolni pókerezéshez. Kompakt kellene hordozás miatt, illetve 90.000-110.000 között szeretnék új gépet, a garancia miatt.
Ezeket néztem eddig ki:

Lenovo G50-45 80E300GDHV notebook Windows 8.1, fekete | edigital.hu

Acer Aspire E1-522-65204G1TMnkk notebook, fekete | edigital.hu

Póker mellett néha menne pár régebbi játék, de semmi komoly.

HM2-őt használok és 10-15 asztalt kellene vinnie a gépnek, amire rákötök még egy 19"-os monitort.

Akkor szerintem felejtsd el ezt az árkategóriát, 8GB RAM, SSD meg egy értelmes proci nélkül szerintem pénzkidobás új gépet venni manapság.

RumiKA
Válasz BrenDoN kommentjére
2014. dec. 13. 19:30

Akkor szerintem felejtsd el ezt az árkategóriát, 8GB RAM, SSD meg egy értelmes proci nélkül szerintem pénzkidobás új gépet venni manapság.

8GB RAM a minimum?
A mostani gépemben i3 és 4GB RAM van, HM2 és 10-12 asztal megy rajta viszonylag simán.

dfecco23
2014. dec. 13. 19:39

Hello!

BrenDoN +1

Én nem olyan rég vettem, és még tervezem bővíteni legalább egy 250es ssd-vel. i5+8gb... És van, hogy gond van vele.

Érdemes kicsit többet rákölteni, ha nem rövidtávú a vásárlási célod.

RumiKA
2014. dec. 13. 19:49

Te milyet vettél?

BrenDoN
Válasz RumiKA kommentjére
2014. dec. 13. 19:52

8GB RAM a minimum?
A mostani gépemben i3 és 4GB RAM van, HM2 és 10-12 asztal megy rajta viszonylag simán.

Attól függ, hol akarod tolni, pl ipoker megzabálta az L3 cache-t (asszem ez a neve) a régi i3-amban 3 MB(?) volt, a mostaniban meg 8 van. Ipoker+PT+skype+youtube nekem fullra kihasználta a 4 giga ramomat. Nem azt mondom, hogy most nem tudnád használni a gépet, de inkább megdupláznám az összeget és vennék olyat, amiről tudom, hogy majd csak 3-4 év múlva kell cserélni. Valamint azért figyelj oda, hogy minőségi cuccokból legyen összerakva, ne kelljen 2 hetente 2 hetekre gariba hordozni.

RumiKA
Válasz BrenDoN kommentjére
2014. dec. 13. 20:57

Attól függ, hol akarod tolni, pl ipoker megzabálta az L3 cache-t (asszem ez a neve) a régi i3-amban 3 MB(?) volt, a mostaniban meg 8 van. Ipoker+PT+skype+youtube nekem fullra kihasználta a 4 giga ramomat. Nem azt mondom, hogy most nem tudnád használni a gépet, de inkább megdupláznám az összeget és vennék olyat, amiről tudom, hogy majd csak 3-4 év múlva kell cserélni. Valamint azért figyelj oda, hogy minőségi cuccokból legyen összerakva, ne kelljen 2 hetente 2 hetekre gariba hordozni.

Szerinted prociban erősebbet nézzek vagy RAM-ban erősebbet? Pókerhez melyik fontosabb?

MerACE
2014. dec. 13. 22:09

Szerintem gépvásárlásnál azt kell először tisztázni, hogy mik az elvárások. Ha az, hogy 2 másodperc alatt betöltődjön bejöjjön bármilyen PT4 report masszív multitable közben még néhány egyéb alkalmazással, akkor erős gép kell. Ha nem, akkor sokkal gyengébbel is el lehet pötyögni. Én egy 2 magos AMD A6-5400k-n tolom 4GB memóriával, és most egy asztalon szórakoztam MTT-n, miközben ment a PT4 és öcsém Hearthstone-ozott közben torrentezés mellett teljes folyamatossággal, és chrome is volt megnyitva. Ha főleg póker a cél, akkor szerintem az APU-k mindenképp megfontolandóak, mert megspórolja az ember a videokártya árát, ami mehet SSD-re.

RumiKA
2014. dec. 13. 22:31

Én most olyat néztem :
Intel Core i3-3110M
8Gb (2x4) DDR3 Ram (1600Mhz)
750GB HDD
Ati Radeon HD7670M.

Szerintem ezzel már jobban futnának a dolgok.

Élő ügyfélszolgálat