Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Virtualbox, linux, s ehhez kapcsolodo temak

hgt1
Válasz Littlemage kommentjére
2009. márc. 23. 22:55

Hát amugy nekem elég sok macera van ezzel az egesszel, s nem tudom, hogy tenyleg gyorsabb lesz-e meg ilyenek, mert most pl. egy daemontools-t vagy 5 perce telepit, normal xp alatt meg 20 masodperc kb.

S az elso gyari honlaprol leszedett verzio nem is akart felmaszni, ujra kellett inditanom az xp-s VM-et.

A postgresql is az elobb az install wizardon betuk helyett kockak voltak, WAF - gondolom ilyen karakterbuzisag elállítodott. szóval felmegy a HM (ha felmegy...) , meg 1-2 pokerterem, letesztelem, de ha nem olyan legalabb, mint sima xp alatt, akkor nem cseszekszek én ezzel....

amiota gepelem ezt még mindig nem ment fel a daemon... vicc..

ez erdekes, nalam hibatlanul mukodik ugy mintha rendes win lenne.
sztem nezd at hogy nem e adtal neki keves ramot (mondjuk nem tudom mennyi van alapbol), vagy vmi mas beallitasi problema. esetleg probalj ki egy masik verziot mert ennek nem igy kene lennie

Littlemage
Válasz hgt1 kommentjére
2009. márc. 23. 23:04

2 GB ramom van, mennyit adjak neki? asszem 1 GB-ot adtam, de ezelott a sima xp-mnek is ennyi volt.

Littlemage
2009. márc. 23. 23:51

Áááá faxom kivan ezzel az egesszel...postgresql se akar felmaszni, meg lefagy a fenebe...

lehet ujrateszem az egeszet megeyszer, de ha megint szopakodik, hagyom en ezt a fenébe.

az eredeti sima winfosnal legalabb ha lenyomtam a crt+alt+delete-e akkor elojott a feladatkezelo, azt tudtam valamit csinalni, itt meg csak bambulhatom a homokorat...

szigma
2009. márc. 24. 0:28

Áááá faxom kivan ezzel az egesszel...postgresql se akar felmaszni, meg lefagy a fenebe...

lehet ujrateszem az egeszet megeyszer, de ha megint szopakodik, hagyom en ezt a fenébe.

az eredeti sima winfosnal legalabb ha lenyomtam a crt+alt+delete-e akkor elojott a feladatkezelo, azt tudtam valamit csinalni, itt meg csak bambulhatom a homokorat...

ha nem fagy le teljesen tálca jobb gomb -> feladatkezelő

Littlemage
Válasz szigma kommentjére
2009. márc. 24. 10:03

tegnap leszedtem az elozo virtualboxot, ami valami oes-es vagy eos-os volt. ezt ugy telepitettem fel, hogy alkalmazasok ---> hozzadas/eltavolitas, majd itt beirtem a keresobe, s felpakolta magatol.

a mostani az sun xVM virtualBo, ezt a gyarto honlapjarol szedtem le, s fel is tette magát.

Korábban is ezt akartam, de valamiért nem akart feltelepülni. most fenn van, s erre végre sikeresen felmászott a guest addition is. kivancsi leszek, mi sül ki belőle.

Littlemage
2009. márc. 27. 10:58

no, nagy nehezsegek aran sikerült összehozni ezt a rendszert, a postgresql is felmászott vagy 20. probalkozasra. 3. különbözö helyről szedtem le az installt.

Szóval megvan a működöképes rendszer, HM, postgresqelt is belőttem nagy nehezen.

De... ami miatt ezt az egeszet elkezdtem csinalni az egyreszt a biztonsag, de meginkabb a Lucky Ace talán nem fagy le, meg lehet rajt normalisan jatszani.

nos, most jelenleg annyira se tudok rajt jatszani, mint idaig, mert teljesen behal a gepem. pedig ez az ubuntu nem fogyaszt sok erőforrast, megneztem a rendszerfigyelovel. aztan elinditom az xp-s VM-et, meg hm, meg LA, aztan mar teljesen ki van akadva a gepem. nem teljesen ertem, hogy miert. De asszem visszacsinalom az egeszet.
Az xp alatt a feladatkezelo 100-os CPU lefoglaltsagot jelez. persze nem bizti hogy igaz itt a virtualis cuccok miatt, mert az ubuntus rendszerfigyelo szerint azert nincs ennyi, de megis le van halva a gepem.

Littlemage
2009. márc. 27. 11:00

S ezen a heten elég sokat hivogattam vinczeszt, ha megakadtam, mondjuk általában hamar megoldodott a probléma, de szeretném megköszönni a segítségét ;)

titcar
2010. márc. 26. 20:07

használ valaki ubuntu (vagy más linux) alól holdem managert + table ninját? vagy legalább az egyiket?

azt mondják a szakik wine-vel valszeg el kell, hoyg menjen és akkor enm kell virtualboxolni.

Valhalla
2010. márc. 26. 20:47

De... ami miatt ezt az egeszet elkezdtem csinalni az egyreszt a biztonsag, de meginkabb a Lucky Ace talán nem fagy le, meg lehet rajt normalisan jatszani.

Littlemage, a LuckyAce és és Paci szoftver akkor elég normálisan működik, ha nem méretezed át az asztalokat.

Littlemage
Válasz Valhalla kommentjére
2010. márc. 26. 21:00

Jaja, hat azota mar nem nagyon jatszom ott, aztan meg elkezdtem hasznalni a pacmodot, azzal nekem bejott a dolog. De koszi :)

Élő ügyfélszolgálat