Hát amugy nekem elég sok macera van ezzel az egesszel, s nem tudom, hogy tenyleg gyorsabb lesz-e meg ilyenek, mert most pl. egy daemontools-t vagy 5 perce telepit, normal xp alatt meg 20 masodperc kb.
S az elso gyari honlaprol leszedett verzio nem is akart felmaszni, ujra kellett inditanom az xp-s VM-et.
A postgresql is az elobb az install wizardon betuk helyett kockak voltak, WAF - gondolom ilyen karakterbuzisag elállítodott. szóval felmegy a HM (ha felmegy...) , meg 1-2 pokerterem, letesztelem, de ha nem olyan legalabb, mint sima xp alatt, akkor nem cseszekszek én ezzel....
amiota gepelem ezt még mindig nem ment fel a daemon... vicc..
2 GB ramom van, mennyit adjak neki? asszem 1 GB-ot adtam, de ezelott a sima xp-mnek is ennyi volt.
Áááá faxom kivan ezzel az egesszel...postgresql se akar felmaszni, meg lefagy a fenebe...
lehet ujrateszem az egeszet megeyszer, de ha megint szopakodik, hagyom en ezt a fenébe.
az eredeti sima winfosnal legalabb ha lenyomtam a crt+alt+delete-e akkor elojott a feladatkezelo, azt tudtam valamit csinalni, itt meg csak bambulhatom a homokorat...
Áááá faxom kivan ezzel az egesszel...postgresql se akar felmaszni, meg lefagy a fenebe...
lehet ujrateszem az egeszet megeyszer, de ha megint szopakodik, hagyom en ezt a fenébe.
az eredeti sima winfosnal legalabb ha lenyomtam a crt+alt+delete-e akkor elojott a feladatkezelo, azt tudtam valamit csinalni, itt meg csak bambulhatom a homokorat...
tegnap leszedtem az elozo virtualboxot, ami valami oes-es vagy eos-os volt. ezt ugy telepitettem fel, hogy alkalmazasok ---> hozzadas/eltavolitas, majd itt beirtem a keresobe, s felpakolta magatol.
a mostani az sun xVM virtualBo, ezt a gyarto honlapjarol szedtem le, s fel is tette magát.
Korábban is ezt akartam, de valamiért nem akart feltelepülni. most fenn van, s erre végre sikeresen felmászott a guest addition is. kivancsi leszek, mi sül ki belőle.
no, nagy nehezsegek aran sikerült összehozni ezt a rendszert, a postgresql is felmászott vagy 20. probalkozasra. 3. különbözö helyről szedtem le az installt.
Szóval megvan a működöképes rendszer, HM, postgresqelt is belőttem nagy nehezen.
De... ami miatt ezt az egeszet elkezdtem csinalni az egyreszt a biztonsag, de meginkabb a Lucky Ace talán nem fagy le, meg lehet rajt normalisan jatszani.
nos, most jelenleg annyira se tudok rajt jatszani, mint idaig, mert teljesen behal a gepem. pedig ez az ubuntu nem fogyaszt sok erőforrast, megneztem a rendszerfigyelovel. aztan elinditom az xp-s VM-et, meg hm, meg LA, aztan mar teljesen ki van akadva a gepem. nem teljesen ertem, hogy miert. De asszem visszacsinalom az egeszet.
Az xp alatt a feladatkezelo 100-os CPU lefoglaltsagot jelez. persze nem bizti hogy igaz itt a virtualis cuccok miatt, mert az ubuntus rendszerfigyelo szerint azert nincs ennyi, de megis le van halva a gepem.
S ezen a heten elég sokat hivogattam vinczeszt, ha megakadtam, mondjuk általában hamar megoldodott a probléma, de szeretném megköszönni a segítségét ;)
használ valaki ubuntu (vagy más linux) alól holdem managert + table ninját? vagy legalább az egyiket?
azt mondják a szakik wine-vel valszeg el kell, hoyg menjen és akkor enm kell virtualboxolni.
De... ami miatt ezt az egeszet elkezdtem csinalni az egyreszt a biztonsag, de meginkabb a Lucky Ace talán nem fagy le, meg lehet rajt normalisan jatszani.
Jaja, hat azota mar nem nagyon jatszom ott, aztan meg elkezdtem hasznalni a pacmodot, azzal nekem bejott a dolog. De koszi :)