Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Virtualbox, linux, s ehhez kapcsolodo temak

nando42
Válasz Littlemage kommentjére
2010. márc. 26. 21:49

Jaja, hat azota mar nem nagyon jatszom ott, aztan meg elkezdtem hasznalni a pacmodot, azzal nekem bejott a dolog. De koszi :)

Nem tudom milyen géped van, de még a mai átlag gépeknek is sok a virtualizáció, tehát komoly gondjaid lehetnek előbb-utóbb.
A másik jó tanács, hogy az ubuntu és XP két vinyón (nem, nem partíción) legyen, sokkal gyorsabb lesz az XP.

titcar
Válasz nando42 kommentjére
2010. márc. 26. 22:10

A másik jó tanács, hogy az ubuntu és XP két vinyón (nem, nem partíción) legyen, sokkal gyorsabb lesz az XP.

miért is?

nando42
Válasz titcar kommentjére
2010. márc. 26. 22:53

miért is?

feltételezem azért, mert így nem két op használ egy vinyót. (swap, miegymás) :P
másrészt tapasztalat. :D

titcar
2010. márc. 26. 22:55

ja virtualboxnál nyilván :)

akkor rátérhetnénk az én kérdésemre lassan :D

nando42
2010. márc. 26. 23:00

+1: ne dinamikus képfájlt használj, hanem fix méretűt, az is szépen javít a sebességen.
+2: egyik partíción XP másikon UBUNTU, persze ez kényelmetlen, mert folyamatosan bootolni kell, de talán ez a legjobb megoldás.

titcar: passz, jó rég nem használtam wine-t, de vannak kétségeim afelől, hogy földi halandó be tudja kompromisszumok nélkül állítani pSQL + HM + tableninja + klienst. :)

Littlemage
2010. márc. 27. 6:12

En aztan miutan valami miatt nem jott be ez a virtualboxos dolog ( vagy lassunak talaltam, vagy mas bibik voltak, mar nem emlékszem, lehet itt feljebb leirtam), így maradtam az xp-nél. Amugy jo az ubuntu, gyakorlatilag mezei átlag felhasznalonak minden megtalalhato rajt, s emelett töredeknyi erőforrást igenyel az xp-hez kepest.. En a paci miatt (sok gond volt vele (nem latszottak neha flopban a lapok, vagy a sajat lapjaim, vagy volt amikor nagy feketeseg volt a kartyalap, de a legidegesitobb volt, hogy csak ugy magatol lefagyott, s igy sok nyertes partiban eldobtam a lapot, ha nem tudtam idoben visszalepni, s ez elofordult, pedig nagyon gyors lettem a vegere mar ;) stb) , s allitolag akik linux alol wb-el jatszottak, nekik nem voltak ilyen gondjaik) elsosorban, masodsorban a a biztonsag miatt probaltam ki, de mivel akkor a paci volt a fo termem, s abszolut nem lett jobb, hanem talan meg rosszabb, igy felhagytam vele. Elég sok idot elszorakoztam vele, de nem jottem ra, mi lehet a bibi.

A pacival most mar nincsenek ilyen gondok xp alol sem. Ill rosszul irtam, anno asszem a Lucky Ace-el voltak ilyen gondjaim.

nando42
Válasz Littlemage kommentjére
2010. márc. 27. 13:51

En aztan miutan valami miatt nem jott be ez a virtualboxos dolog ( vagy lassunak talaltam, vagy mas bibik voltak, mar nem emlékszem, lehet itt feljebb leirtam), így maradtam az xp-nél. Amugy jo az ubuntu, gyakorlatilag mezei átlag felhasznalonak minden megtalalhato rajt, s emelett töredeknyi erőforrást igenyel az xp-hez kepest.. En a paci miatt (sok gond volt vele (nem latszottak neha flopban a lapok, vagy a sajat lapjaim, vagy volt amikor nagy feketeseg volt a kartyalap, de a legidegesitobb volt, hogy csak ugy magatol lefagyott, s igy sok nyertes partiban eldobtam a lapot, ha nem tudtam idoben visszalepni, s ez elofordult, pedig nagyon gyors lettem a vegere mar ;) stb) , s allitolag akik linux alol wb-el jatszottak, nekik nem voltak ilyen gondjaik) elsosorban, masodsorban a a biztonsag miatt probaltam ki, de mivel akkor a paci volt a fo termem, s abszolut nem lett jobb, hanem talan meg rosszabb, igy felhagytam vele. Elég sok idot elszorakoztam vele, de nem jottem ra, mi lehet a bibi.

A pacival most mar nincsenek ilyen gondok xp alol sem. Ill rosszul irtam, anno asszem a Lucky Ace-el voltak ilyen gondjaim.

basszus, most nézem, hogy ez egy egy évvel korábbi topic. :D

Satukan
2010. jún. 24. 14:44

Sziasztok,

Felhoznám ezt a topicot, mert érdekelne, hogy változott e a helyzet az eltelt idő alatt.

Gép újratelepítés előtt állok és szeretném egy kicsit inteligensebben összerakni a rendszert az eddigiekhez képest, minél jobban különválasztva a pókert és az egyéb tevékenységeket. Első nekifutásra próba képp felraktam egy virtual box-ot egy virtuális oprendszerrel, de gyakorlatilag használhatatlan. A fő problémám annyi, hogy megeszi a gép erőforrásait, főleg a processort. Innentől kezdve minden akad...

Első kérdésem, hogy ezen lehet valamit javítani valamilyen módon, esetleg van teljesítmény beli különbség a különböző szoftverek között?

Második kérdésem, hogyha ez nem egy működő képes dolog, akkor hogyan lehetne megoldani a különválasztást? Két oprendszer egy lehetőség, de túl körülményesnek érzem, ez így nem szimpatikus. Egy másik lehetőség, hogy egy oprendszer, de külön felhasználói fiókokkal. Ez szerintem csak részben oldaná meg a problémát.

Vélemények? Ha foglalkoztok ezzel, akkor hogyan oldjátok meg?

sent
Válasz Satukan kommentjére
2010. jún. 24. 15:21

Én Microsoft szoftverét használtam, hogy XP alatt működtessek egy másik XP-t, de nem vállt be, mert nekem is ette az erőforrást elég rendesen, igaz nincs csúcs gépem.
Hogy lehet javítani? Erősebb gép/RAM/proci kombó és utána mehet a virtualizáció!

Személy szerint a dual bootos gép kialakítása mellett döntöttem, ahol az egyik rendszer Ubuntu a másik XP, így hogy pl pókerezni akarsz akkor pl A rendszert indítod, ha warezolni akarsz akkor a B-t indítod:) Lehet, hogy körülményesebb a telepítése, de utána a karbantartása már egyszerűbb...
Szóval nando+1

titcar
Válasz Satukan kommentjére
2010. jún. 24. 21:43

Sziasztok,

Felhoznám ezt a topicot, mert érdekelne, hogy változott e a helyzet az eltelt idő alatt.

Gép újratelepítés előtt állok és szeretném egy kicsit inteligensebben összerakni a rendszert az eddigiekhez képest, minél jobban különválasztva a pókert és az egyéb tevékenységeket. Első nekifutásra próba képp felraktam egy virtual box-ot egy virtuális oprendszerrel, de gyakorlatilag használhatatlan. A fő problémám annyi, hogy megeszi a gép erőforrásait, főleg a processort. Innentől kezdve minden akad...

Első kérdésem, hogy ezen lehet valamit javítani valamilyen módon, esetleg van teljesítmény beli különbség a különböző szoftverek között?

Második kérdésem, hogyha ez nem egy működő képes dolog, akkor hogyan lehetne megoldani a különválasztást? Két oprendszer egy lehetőség, de túl körülményesnek érzem, ez így nem szimpatikus. Egy másik lehetőség, hogy egy oprendszer, de külön felhasználói fiókokkal. Ez szerintem csak részben oldaná meg a problémát.

Vélemények? Ha foglalkoztok ezzel, akkor hogyan oldjátok meg?

milyen géped van amit egy virtualbox kifektet?

Élő ügyfélszolgálat