milyen géped van amit egy virtualbox kifektet?
aszem inkább áthozom ide a témát:
hogy tudnám a jelenlegi xp-met leklónozni, és rajta egy virtuális gépen bebootolni ugyanezt még1x? (újratelepítés a virtuális gépen kizárt)
VMplayeren szépen működött az a megoldás, hogy image fájlt átkonvertáltam vmdk formátumba, és bebootolt róla, de nagyon zabálja a gépet.
Aztán átkonvertáltam vhd-be, Virtual PC és Virtualbox be is olvassa, de mindkettő fekete képernyőt hoz a bootoláskor. Leginkább Virtualbox-ra szeretném, hátha kevesebb gépet zabál, és frissebb is mint a Virtual PC.
én annó VMware és Virtual PC-t használtam, igaz egyikre sem trükköztem igy. de a VirtualPC egy nagyságrenddel lassabb volt mint a VMware(kernel módu optimalizáció ellenére) szóval nem biztos hogy a VPC a legjobb megoldás...
amúgy még 1 ötlet: valahogy meg kell tudni, hogy a Virtualbox milyen alaplapot/chipsetet szimulál a gépeknek, megszerezni annak a driverét, és aláhekkelni a windows imagenek
ezt szerintem elmondani egyszerübb mint megvalósitani.
ha google nem ad semmi találatot, akkor kezdeném úgy, hogy feltepitek egy szüz XPt virtualboxra, és megnézném a chipsetdrivert a virtuális gépen, kihúznám alóla, és megpróbálnám a másik imagebe beletenni.
Elkezdtem, feltettem szűz win-t. De azt nem értem, hogyha felteszel szűzt win-t, akkor az nem a saját géped chipsetjét érzékeli? Hol lehet megnézni a chipsetet?
Virtuális gépnél édesmind1, hogy milyen gazda hardver környezetben telepíted, akkor is ugyanazt a hardver környezetet kapja?
Egyébként biztos meg lehet oldani, mert VM-nek van egy megoldása, a VM converter, ami képes egy az egyben átültetni lementett rendszereket a saját környezetébe, és azonnal bootolható.
Elkezdtem, feltettem szűz win-t. De azt nem értem, hogyha felteszel szűzt win-t, akkor az nem a saját géped chipsetjét érzékeli? Hol lehet megnézni a chipsetet?
Virtuális gépnél édesmind1, hogy milyen gazda hardver környezetben telepíted, akkor is ugyanazt a hardver környezetet kapja?
Egyébként biztos meg lehet oldani, mert VM-nek van egy megoldása, a VM converter, ami képes egy az egyben átültetni lementett rendszereket a saját környezetébe, és azonnal bootolható.
továbbra sem értem, miért nem használod akkor azt, ha egyszer jó?
minek szopatni magunkat? ha lassú vegyél még 2 giga ramot, 5k-huf. ártani nem árt amúgy sem :)
ok. örülök, hogy megy!
majd megirhatnád, hogy ez miért is jó :) (mármint miért nem jó egy új install a vbox-on)
Licence gondok, ami köt az eredeti hardverhez és os-hez.
Nem tudnám magammal vinni máshogy a virtuális gépre.
Bár talán meg tudtam volna oldani, mert van annyira rugalmas a support, de később is jól jöhet, ha gépet cserélek, és át tudok költözni eltérő hardverkörnyezetre. + baromi kényelmes (órákig finomítgattam a mostani rendszert) + már csak azért is alapon, ha már ennyit szenvedtem vele