Roland1988HUN
Válasz kitezoltan1 kommentjére
2012. máj. 16. 16:48
Sziasztok!
Éppen gép újratelepítés előtt állok és mióta HM2-t használok még nem volt ilyen. Valaki összetudja nekem foglalni mi az amire ügyeljek, hogy a Hand-ek,Tour-ok,Note-ok egyszóval semmi ne tűnjön el.
Előre is köszi a választ.
kormost
Válasz Roland1988HUN kommentjére
2012. máj. 16. 17:59
Sziasztok!
Éppen gép újratelepítés előtt állok és mióta HM2-t használok még nem volt ilyen. Valaki összetudja nekem foglalni mi az amire ügyeljek, hogy a Hand-ek,Tour-ok,Note-ok egyszóval semmi ne tűnjön el.
Előre is köszi a választ.
Postgre data könyvtárat mentsd el, de előtte állítsd le a szervizt!
Ehelyett lehet egy dump - restore kombináció is, erről találsz leírást bőven a neten!
Ja és még a HM2Archive mappa mentése sem árt!
Sambenez
Válasz kormost kommentjére
2012. máj. 16. 20:49
HM2-nél ez még kevés lesz. Mert ha nincs meg a HM2 database parent folder tartalma, semmit nem fog látni az adatbázisából az újra rakott HM2-ben.
kormost
Válasz Sambenez kommentjére
2012. máj. 16. 21:56
HM2-nél ez még kevés lesz. Mert ha nincs meg a HM2 database parent folder tartalma, semmit nem fog látni az adatbázisából az újra rakott HM2-ben.
A HM2 első induláskor felteszi a kérdést, hogy új vagy létező adatbázist akarsz használni (már ha van).
Abban azért igazad van,hogy elfelejtettem a HM-en belüli backup-ot, de ez nekem alap ezért lemaradt!
P33N4
Válasz partycsabi kommentjére
2012. máj. 17. 15:41
Valaki le tudna irni egyszeruen a folyamatot onnantol, hogy mentem a hand historykat a poker softver erre kijelolt mappajaba!
Hogy lesz ebbol stat?
Mennyi helyet foglal a gepen a HH, es mennyit az importalt allomany? (kb. nagysagrend / x leosztas)
Elore is elnezest ha mar volt kerdes!
Koszi!
kormost
Válasz P33N4 kommentjére
2012. máj. 17. 21:03
Valaki le tudna irni egyszeruen a folyamatot onnantol, hogy mentem a hand historykat a poker softver erre kijelolt mappajaba!
Hogy lesz ebbol stat?
Mennyi helyet foglal a gepen a HH, es mennyit az importalt allomany? (kb. nagysagrend / x leosztas)
Elore is elnezest ha mar volt kerdes!
Koszi!
1. PS-en beállítod, hogy hova mentse HH és ami fontos a Tournament Summary-t is (remélem jól írtam)
2. HM2 Hand importing alatt beállítod az "auto import folders" alatt ugyanazt a könyvtárat amit a PS-ben beállítottál
3. Ha már vannak mentett HH és TS txt-k, akkor be kell importálni úgy, hogy megadod a megfelelő könyvtárat (az alkönyvtárakban is keres, ha akarod)
4. Amikor pókerezel, akkor ha fut a HM és a HUD be van kapcsolva, akkor gyűjti az adatokat
Ami a méretet illeti csak az adatbázis méretről tudok nyilatkozni 50K hand kb 214MB helyet foglal, de ez változó mert attól is függ pld. hogy mennyi note-d van az ellenfelekről
Ha valami nem stimmel, akkor remélem a többiek kijavítanak!
P33N4
Válasz kormost kommentjére
2012. máj. 17. 22:52
Koszonom a valaszt!
Pontositom a kerdest! Nem ertem mi a szerepe a postgre-nek,miert kell ujratelepites elott a psg data konyvtarat menteni? Nem latom at hogy mukodik! Errol tudna valaki felvilagositast adni?
Koszi!
kormost
Válasz P33N4 kommentjére
2012. máj. 18. 6:57
Koszonom a valaszt!
Pontositom a kerdest! Nem ertem mi a szerepe a postgre-nek,miert kell ujratelepites elott a psg data konyvtarat menteni? Nem latom at hogy mukodik! Errol tudna valaki felvilagositast adni?
Koszi!
A Postgre egy adatbáziskezelő rendszer! A fejlesztők ebbe importálják be a HH és TS txt-k tartalmát és más programhoz tartozó adatokat és beállításokat is. Tehát a HM2, HM, PT3, PT4 programoknak kell a Postgre. A data könyvtár tartalmazza a Postgre adatbázisokat (ha belenézel ebbe a könyvtárba, akkor annyi alkönyvtárat találsz ahány adatbázisod van, ha pedig az alkönyvtárakba is belenézel akkor az ott található állományok az adatbázison belüli táblákat és indexeket tartalmazzák). Nem kötelező lementeni, de én mint óvatos és időhiányos rendszergazda az alábbiak miatt mentem, ha újra kell húzni a gépet:
1. Biztonság: ha gond van (elvesztek a hand-ek, nem sikerült a dump, nem sikerült a backup), akkor ez még mindig kéznél van
2. Idő: Egyszerűbb átmásolnom a data könyvtárat a végleges helyére és újra telepíteni a Postgre-t (kb 2 perc) mint mondjuk egy dump-restore párost lefuttatni (kb 10 perc)
Azt hiszem ennyi és remélem nem hagytam ki semmit!