Totya
Válasz Morzdomigron kommentjére
2009. dec. 29. 1:34

Mi a szerepe ennek a Processed mappának?
Manual import hova importálta a fájlokat? (merthogy auto import után voltak a processed mappában)

Oda menti a feldolgozott fájlokat, de csak Auto Import esetén. A manuálisan beimportált fájlokat nem mozgatja. "_1" kiterjesztést akkor kap egy fájl, ha valamilyen úton-módon többször importálsz be egy HH-t. Ez lehet azért mert valamiért nem törlődött az eredeti helyről (PT, Windows fagyás sokszor), vagy később visszaülsz ugyanarra az asztalra, és a HH fájl így ugyanazt a nevet kapja (persze ez csak néhány teremben). Az utóbbi esetben ne töröld ki egyik fájlt sem a Processed mappából, az előbbi esetben pedig a "_1" (ill. a legnagyobb szám) tartalmazza az összes HH-t, tehát legalább azt hagyd meg.

Morzdomigron
Válasz Totya kommentjére
2009. dec. 29. 17:06

Ez lehet azért mert valamiért nem törlődött az eredeti helyről (PT, Windows fagyás sokszor)

Ez gyakran fordul elő? Mert ha igen, akkor nem kezdek feleslegesen aggódni/bosszankodni.

Van egy kérdésem, amire szerintem tudom a választ, de inkább megkérdezem. Tehát ha stílust váltok, vagy egyéb okok miatt azt szeretném, hogy a régi HH-k statisztikái ne keveredjenek az újakkal, akkor egy új adatbázist kell létrehoznom? Vagyis PT3 -> Database -> Database Management -> New, és akkor innentől ebbe az adatbázisba importálja a leosztásokat és ezeket külön kezelve az eddigiektől elemzi?

Még valami. Ezeket az adatbázisokat hol tárolja 'fizikailag' az SQL? Van egy szerver aminek az egyik portjában/fiókjában (első indításkor ezt kellett beállítani) vannak az adatok? Ez egy ilyen közösségi port, ahol mindenki tehet-vehet kedve szerint, vagy személyre szabott?
Nem tudom mennyire érthető a kérdés, az ilyenekben nem vagyok otthon, csak a kíváncsiság hajt. Szeretem tudni, hogyan működnek a dolgok.

edit
A beállításokat hova menti? Ha a 2. gépre is felrakom, akkor miket kell bemásoljak hogy ugyan azokkal a paraméterekkel dolgozzak?
Apropó 2. gép. Kell valamit írni a PT supportnak, vagy gond nélkül felmegy rá a program?

edit 2 :)
Volt pár freerollom, amiket aztán kitöröltem a Processed mappából, ennek ellenére feldolgozza és megjeleníti a Tournaments tab alatt. Nekem ezekre nincs szükségem, hogyan tudom törölni?

Totya
2009. dec. 29. 21:31

Ez gyakran fordul elő? Mert ha igen, akkor nem kezdek feleslegesen aggódni/bosszankodni.

Mártmint a fagyás? A legújabb Béta nálam gyakran elszáll, de elég sok mindent belepakoltak, és a tesztelés nem volt teljeskörű. A következő Beta úgyis bugfix lesz, addig lehet néha mérgelődni.

Van egy kérdésem, amire szerintem tudom a választ, de inkább megkérdezem. Tehát ha stílust váltok, vagy egyéb okok miatt azt szeretném, hogy a régi HH-k statisztikái ne keveredjenek az újakkal, akkor egy új adatbázist kell létrehoznom? Vagyis PT3 -> Database -> Database Management -> New, és akkor innentől ebbe az adatbázisba importálja a leosztásokat és ezeket külön kezelve az eddigiektől elemzi?

Erre tömör igen a válasz.

Még valami. Ezeket az adatbázisokat hol tárolja 'fizikailag' az SQL? Van egy szerver aminek az egyik portjában/fiókjában (első indításkor ezt kellett beállítani) vannak az adatok? Ez egy ilyen közösségi port, ahol mindenki tehet-vehet kedve szerint, vagy személyre szabott?
Nem tudom mennyire érthető a kérdés, az ilyenekben nem vagyok otthon, csak a kíváncsiság hajt. Szeretem tudni, hogyan működnek a dolgok.

A szerver a saját gépeden fut alapesetben, de lehetne akár távoli gépen is. Ehhez a szerverhez alapesetben kívülről nem lehet csatlakozni, mert feltehetőleg a tűzfalad nem engedi. Tehát van egy SQL szerver, ami a háttérben tárolja ill. kezeli az adatbázisodat, a PT pedig ezzel kommunikál és utasításokat ad. Ha leszeded a PT-t, az adatbázisod attól megmarad. A fájlok (az adatbázis) amúgy alapesetben a \Program Files\PostgreSQL mappán belül vannak.

edit
A beállításokat hova menti? Ha a 2. gépre is felrakom, akkor miket kell bemásoljak hogy ugyan azokkal a paraméterekkel dolgozzak?

Több fájl is van, a legfontosabbak:
PokerTracker 3\Data könyvtár:
Layouts.pt3 -- A HUD beállításaidat, a dobozok elrendezését tárolja.
ReportsCustomized.pt3 -- Az egyedi lekérdezéseidet (Reports fül) tárolja.
StatDefinitionsCustomized.pt3 -- Az egyedi ill. utólag beimportált statisztikai mutatókat tartalmazza.
PokerTracker 3\Data\Config könyvtár:
Buddies.cfg -- Akiket Buddynak jelöltél (szívesen látott ellenfelek), azokat tárolja ebben a fájlban
PokerTracker.cfg -- Ez tartalmazza gyakorlatilag az összes beállítást

Szóval a .pt3 fájlokat, valamint a Config könyvtár fájljait érdemes elmenteni ill. átmásolni. Ha a két géped hálózatba van kötve, akkor az egyik gépen futtathatod az SQL szervert, amihez lehet csatlakozni a másik gépen, és így mindig szinkronban lesz az adatbázisod, de ezt még nem csináltam meg, szóval valószínű van nálam hozzáértőbb ember.

Apropó 2. gép. Kell valamit írni a PT supportnak, vagy gond nélkül felmegy rá a program?

Nem kell, ugyanazt a key-t kell használni mindkét gépen.

edit 2 :)
Volt pár freerollom, amiket aztán kitöröltem a Processed mappából, ennek ellenére feldolgozza és megjeleníti a Tournaments tab alatt. Nekem ezekre nincs szükségem, hogyan tudom törölni?

A Processed mappa csak arra való, hogy a beolvasott HH-kat biztonságban tudd egy esetleges adatbázis összeomlás esetén. Ebben az esetben újra be tudod olvastatni. Miután beimportálta a fájlokat a PT, a HH fájlokra (így erre a mappára) nincs szükség. Ha kitörlöd őket, attól még az adatbázisodban megmaradnak a handek.
Amit te szeretnél: Database->Database Management->Purge...->Tournaments fül. Itt megkeresed a kérdéses tornát, majd Purge Selected

Morzdomigron
Válasz Totya kommentjére
2009. dec. 29. 23:33

Nem semmi. Ritkán látni ilyen igényes választ. Nagyon köszönöm!

jani890311
Válasz Totya kommentjére
2009. dec. 30. 11:50

Üdv! Az lenne a kérdésem, ha megvásárolom ezt a szoftvert akkor azt összesen 2 gépre telepíthetem, vagy egyidőben 2 gépen futhat maximum?

yoofej
Válasz jani890311 kommentjére
2009. dec. 30. 12:01

Üdv! Az lenne a kérdésem, ha megvásárolom ezt a szoftvert akkor azt összesen 2 gépre telepíthetem, vagy egyidőben 2 gépen futhat maximum?

En ugy ertelmeztem ezt, h 2 gepre telepitheted.

soso78
Válasz yoofej kommentjére
2009. dec. 31. 21:59

hy all. egy kis problémám akadt pt3 al. amikor beülök, az én statjaimat 0 rol kezdi, de a többiekét rendesen beolvassa, mit kéne átállitanom, h az enyim is az összes stattal induljon?elöre is thx

Totya
Válasz soso78 kommentjére
2009. dec. 31. 22:03

hy all. egy kis problémám akadt pt3 al. amikor beülök, az én statjaimat 0 rol kezdi, de a többiekét rendesen beolvassa, mit kéne átállitanom, h az enyim is az összes stattal induljon?elöre is thx

Ez ilyen sajna, egy opciót igazán belerakhatnának már, egyelőre nem tudsz rajta változtatni.

Morzdomigron
Válasz Totya kommentjére
2010. jan. 1. 17:59

Több grafikonon láttam már itt a fórumon, hogy a Winnings, a Non-Showdown-, a Showdown Winnings és az EV is egyszerre rajta van. Ezt hogy tudom megcsinálni? Nekem 4 opció van, egyik a sima Winnings $-ban, másik BB-ben, aztán Winnings + EV grafikon végül Winnings + Showdown + Non-Showdown.

Storm
2010. jan. 1. 21:01

Cash Hud Profile

Hogyan tudok egy hud profile-t aktiválni, hogy azt használja a program?? Nekem mindíg a defaultot teszi be, azt szoktam állítgatni...

Élő ügyfélszolgálat