Bocs hogy ilyen lama vagyok: tehát nézzem meg valahogy a HM csatlakozási paramétereit, és azokat használjam a PTnél is?
Felraktam a 2. gépre is a PT3-at, elindítottam, leszedte nekem a PostgreSQL-t és amikor megnyitnám a PT-t akkor kéri, hogy írjam be a password-öt az SQL server csatlakozáshoz. Első telepítéskor én felírtam magamnak egy cetlire az adatokat, de azt nem fogadja el, azt írja, hogy:
Unable to connect to this datebase. Please check the configuration.
A már meglévő adatbázishoz szeretnék csatlakozni, nem akarok új hostot létrehozni. Szerintem valamit install közben rontottam el. Egyik tippem, hogy nem a standard helyre telepítettem, lehet ez is bezavar, nem értek hozzá.
Felraktam a 2. gépre is a PT3-at, elindítottam, leszedte nekem a PostgreSQL-t és amikor megnyitnám a PT-t akkor kéri, hogy írjam be a password-öt az SQL server csatlakozáshoz. Első telepítéskor én felírtam magamnak egy cetlire az adatokat, de azt nem fogadja el, azt írja, hogy:
Unable to connect to this datebase. Please check the configuration.
A már meglévő adatbázishoz szeretnék csatlakozni, nem akarok új hostot létrehozni. Szerintem valamit install közben rontottam el. Egyik tippem, hogy nem a standard helyre telepítettem, lehet ez is bezavar, nem értek hozzá.
No, klassz kis útmutatók vannak PT oldalán, még egy analfabéta is megértené, úgyhogy csak sikerült valamit összeeszkábálnom. :D Ő volna az:
http://www.pokertracker.com/products/PT3/docs/PokerTracker3_Manual_Uninstall_Reinstall_PostgreSQL.pdf
Fórumon is elég sok topic foglalkozik ilyen problémákkal, konkrétan kb minden másodikat ilyesmi miatt nyitnak, szóval hamar megvan a válasz.
Na, de igazából ez sem segít rajtam, mert a célomat nem értem el vele. Ami az volna, hogy a másik gépen lévő adatbázishoz tudjak csatlakozni. Ezzel viszont csak olyanhoz tudnék csatlakozni, ami ezen a gépen van. (Azt hittem hogy a Zinterneten van valahol az adatbázis és hozzáféréssel bárhonnan lehet hozzá csatlakozni, mint mondjuk egy ventrillo szerverhez. Vagy pont így volna és csak én vagyok a noob hogy nem tudom megcsinálni?!)
Tehát alternatív opcióként megcsinálhatnám, hogy átmásolom ide a Hand History-kat és importálom PT-be egy új adatbázisba? Viszont akkor nem lesznek szinkronban. Ennek leküzdéséhez tud valami expert ötletet adni? Lényegében közös hálózatba kéne hozni a két gépet, kábellel körülményes, egyéb lehetőség?
edit: Vagy! Hogy ne kelljen sok K hand-et másolgatni, importálgatni, meg lehet valahogy csinálni, hogy az egész DateBase-t másolom erre a gépre?
Ami az volna, hogy a másik gépen lévő adatbázishoz tudjak csatlakozni. Ezzel viszont csak olyanhoz tudnék csatlakozni, ami ezen a gépen van.
Bocs hogy ilyen lama vagyok: tehát nézzem meg valahogy a HM csatlakozási paramétereit, és azokat használjam a PTnél is?
Ahogy mondod... Illetve még az a kérdés, hogy a PostgreSQL-t melyikkel telepítetted. Ha a HM működik, akkor azok a paraméterek jók, használd azokat!
Pedig az adatbázis szervernek éppen ez a dolga. Van egy géped, amin fut, ezt el kell tudnod érni máshonnan is a telepítéskor konfigurált porton keresztül. Viszont a másik gépen természetesen nem használhatod a localhost gépnevet, mivel az egy helyi adatbázist feltételez. Helyette használd az adatbázis szervert futtató géped IP címét.
Találtam egy ilyet, de még nem próbáltam ki. Szerintem ez lesz a megoldás a problémára, de egy hozzáértő megerősíthetné, hogy tényleg ez az-e, és hogy ha valamit elrontanék, akkor nem történne semmi fatális.
PokerTracker • View topic - How To: Network PostgreSQL Database
Ha ki van kapcsolva az adatbázist futtató gép, akkor természetesen nem érhető el az adatbázis.