Póker Fórum Archívum > Szoftverek > PostgreSQL help

qwertibie
Válasz mijamoto kommentjére
2010. júl. 25. 11:52

nekem olyan problémám van, hogy át telepítettem a postgresql-t egy másik meghajtóra, hogy a megvett handek is elférjenek
a data könyvtárat lementettem, a telepítés közben meg is adtam h azt használja, de amikor megnyitom a holdem managert egy tök üres adatbázist lát...

én rontottam el valamit és most több millió handet újra kell importálnom, vagy menthető még a dolog?
pls sy help me

iiinad
Válasz qwertibie kommentjére
2010. aug. 9. 16:54

Sziasztok !

Nekem segítség kéne, lehet,hogy "elhangzott" már a problémám felvetése, akkor csupán a hozzászólás száma is tök elég lenne..

Itt szenvedek már mióta.. Szeretném kipróbálni a HM-et vagy akár a PTracker-t is... de ezzel a PostGreSQL telepítésével, meg beállításával gondjaim vannak...

Holdem manager ugye feltelepíti magával együtt.. na most nekem azt írja ki,hogy nem sikerült feltenni, az installálás nem sikeres ( ennek ellenére rajta van a gépemen, már ezt nem értem...) .. Ezek után saját kézzel is próbáltam telepíteni ott meg valami jelszót kért tőlem.. nemtudom, hogy honnan..

Próbálok fejlődni ami a játékomat illeti és ehhez nélkülözhetetlen lenne egy ilyen progi ..

ha valaki tudna nekem seíteni aki akár átélte már ugyanezeket az indulással kapcsolatos gondokat, akár csak egy jótét lélek.. hálás lennék.. remélem nem lett túl hosszú.. Sziasztok !

TheStig
Válasz iiinad kommentjére
2010. aug. 9. 18:21

hi, nekem a HM nem mászott fel a céges gépemre, mert a jelszó nem volt elég bonyolult. postgrepass amúgy a default jelszó :D
a megoldás szerintem:
1) töltsd le a PGt a honlapjáról
2) kövesd az install instrukciókat, amikor jelszót kér, akkor az újonnan létrehozott service-user-hez kell megadnod (ennek a usernek a nevében fog futni a postgres adatbázis a háttérben
3) telepitsd a HM-et, de ne telepittesd vele a PGt. amikor kérdezi a jelszót, add meg amit a 2)es pontban megadtál neki. ezután a HM szépen létrehozza a saját kis adatbázisát, és minden jó lesz

+1) a 3) pont alapján kell a PT-t is feltenni, csak másik nevet adj meg a PT adatbázishoz. nekem simán ment a 2 egy gépen.

ha van még kérdés, akkor konkrét hibaüzenetet vagy screenshotot tegyél fel ide!

iiinad
Válasz TheStig kommentjére
2010. aug. 9. 19:43

Elsőként szeretném megköszönni a segítséget, remélem sikerülni fog..

másodsorban sajnos a 2. pontnál leragadtam ,mikor jelszót kér..
"amikor jelszót kér, akkor az újonnan létrehozott service-user-hez kell megadnod" ... azt honnan szerzem ?? nekem kéne kitalálni ?!
csakmert ha saját magam által kitalált jelszót írok, ezt "válaszolja " hibaüzenetként...:

" The password specified was incorrect. Please enter the correct password for the postgres windows user account " Szerény angoltudásom arra következtet, hogy azt kéri ide írjam be a helyes jelszót...
tehát már itt elakadtam :S ... Köszi ..

TheStig
Válasz iiinad kommentjére
2010. aug. 9. 21:00

akkor már van ilyen user és a meglevő user jelszavát kéri
próbáld meg az általam előbb emlitett postgrespass beadni. esetleg dbpass
ha ez sem segit, akkor meg kell próbálni a windowsban átállitani ennek a usernek a jelszavát.
ha ez sem jön be, utána "dd if=/dev/zero of=/dev/sda1" :) be ne ird! /* linuxban a format c: nak megfelelő parancs */ na jó, nem humorizálok.

Tyllus
2010. szept. 1. 15:59

1) töltsd le a PGt a honlapjáról

- itt megfelelő a postgresql-8.3.11-1 is, ajánlják néha ha a postgresql-8.4.4-1 nem megfelelően települ.

reqaw18
Válasz Tyllus kommentjére
2010. szept. 2. 15:43

Sziasztok! Már második napja próbálom telepíteni a HM -et, de amikor a PostgresSQL-t rakná fel gépre akkor behal az egész. Már tök tanácstalan vagyok hogy mit kellene csinálnom vele. Mindig ugyanaz a hiba üzenet. Valaki tudna valami megoldást?

TheStig
Válasz reqaw18 kommentjére
2010. szept. 2. 23:42

Sziasztok! Már második napja próbálom telepíteni a HM -et, de amikor a PostgresSQL-t rakná fel gépre akkor behal az egész. Már tök tanácstalan vagyok hogy mit kellene csinálnom vele. Mindig ugyanaz a hiba üzenet. Valaki tudna valami megoldást?

próbáld meg kézzel feltenni a postgrest, kicsit feljebb van 1-2 tipp ha nem menne. ha kézzel sem megy, akkor már lesz hibaüzenet is, amivel tudunk érdemben foglalkozni nem csak ilyen "nem ment fel" OK/ cancel :)

reqaw18
2010. szept. 5. 11:29

Felraktam (remélem jól) kézzel a postgrest, utána telepítettem a HM-t. Miután elindítom kiírja, hogy nem tud csatlakozni a postgrest-hez. Majd behozza ezt a Connect to... ablakot, ahol meghal a tudomány. Rákattintok a connect-re, feldom három üzenetet, végül a postgress honlapján kötök ki. Elég analfabéta vagyok a programokhoz, lehet tök egyszerű lenne a megoldás, de valamiért nem megy :(

TheStig
Válasz reqaw18 kommentjére
2010. szept. 5. 11:39

Felraktam (remélem jól) kézzel a postgrest, utána telepítettem a HM-t. Miután elindítom kiírja, hogy nem tud csatlakozni a postgrest-hez. Majd behozza ezt a Connect to... ablakot, ahol meghal a tudomány. Rákattintok a connect-re, feldom három üzenetet, végül a postgress honlapján kötök ki. Elég analfabéta vagyok a programokhoz, lehet tök egyszerű lenne a megoldás, de valamiért nem megy :(

milyen jelszót adtál meg amikor kérte a postgres installer?
azt kéne ide a "password" mezőbe beirni, amit a telepitéskor megadtál a postgres service user passwordjének
utána csinálsz egy új adatbázist, és már hasit is a HM

Élő ügyfélszolgálat