A jelenleg hatályos jogszabályok szerint NEM TUDSZ szabályosan adózni. Eltekintve attól, hogy a nyereményed után nem csak SZJA-t, de TB- és nyugdíjjárulékot is kéne fizetned (ami így együtt a nyereményed 60%-nál is nagyobb részét vinné el), a veszteségeket és a nyereségeket nem állíthatod szembe. Tehát MINDEN itm-mel végződő SNG, MTT vagy megnyert CG pot után adóznod kéne (az említett kondíciók szerint), míg az elvesztett versenyeket és pot-okat nem írhatod le veszteségként.
Végeredmény: sokkal-sokkal több adót kéne fizetned, mint amennyi a bevételed.
tudsz szabályosan adózni
16%adó+EHO=40%,már akinek kell EHO-t fizetnie.
Olvasd el miről is van szó,ne kelts pánikot rémhírekkel!
APEH Portl - Az e-kereskedelem
Nem terjesztek rémhíreket, hanem leírtam a valóságot. Nem fogom most kikeresni neked (hacsak nem ragaszkodsz hozzá feltétlenül), de APEH állásfoglalás mondja ki, hogy nem állíthatod szembe a nyereségeidet a veszteségeiddel. Egyedül az adott verseny nevezési díját vonhatod le költségként. A végeredmény tehát pontosan az, amit írtam korábban is: összességében sokkal több adót kéne befizetned, mint amennyi a tényleges bevételed.
Nem terjesztek rémhíreket, hanem leírtam a valóságot. Nem fogom most kikeresni neked (hacsak nem ragaszkodsz hozzá feltétlenül), de APEH állásfoglalás mondja ki, hogy nem állíthatod szembe a nyereségeidet a veszteségeiddel. Egyedül az adott verseny nevezési díját vonhatod le költségként. A végeredmény tehát pontosan az, amit írtam korábban is: összességében sokkal több adót kéne befizetned, mint amennyi a tényleges bevételed.
(Ráadásul a számításod is helytelen ha jól tévedek, ugyanis az önálló tevékenységből származó jövedelem adójának kiszámítása előtt először "fel kell bruttósítani" az összeget, tehát beszorzod 1,27-tel, és ezt az összeget fogják terhelni az adók és járulékok.)
(Ráadásul a számításod is helytelen ha jól tévedek, ugyanis az önálló tevékenységből származó jövedelem adójának kiszámítása előtt először "fel kell bruttósítani" az összeget, tehát beszorzod 1,27-tel, és ezt az összeget fogják terhelni az adók és járulékok.)
Megjelent a 2. rész. Elég uncsi kezd lenni.
Úgy látom az első részt újra felrakták youtube-ra. Biztos túl sok dislike-ot kapott.
Beraktam az állásfoglalást,nem kell kikeresned
"A magánszemély az önálló tevékenységéből származó bevételével szemben elszámolhatja a bevétel megszerzésével kapcsolatban felmerült költségeit, azaz jogosult arra, hogy a verseny során megszerzett összegből levonja a versennyel kapcsolatos költségeit, jellemzően a nevezési díjat. Erről azonban a magánszemélynek a kifizetés alkalmával (elvileg) nyilatkoznia kell a kifizető részére. Ilyen nyilatkozat hiányában a megszerzett nyeremény 90 százalékát kell a magánszemély jövedelmének tekinteni.
Az adót és az eho-t egyebekben az önálló tevékenységre vonatkozó - fentiekben már részletezett - szabályok szerint kell megállapítania és megfizetnie."
Ez elég egyértelmű.
Nem szerepel benne TB és nyugdíjjárulék amiről vizionáltál.
Viszont ez csak SNG-MTT-re vonatkozik,CG-re egyáltalán nem illik,ilyenkor látszik,hogy fogalmuk sincs a NAV-ban mibe vágták a fejszéjüket.
Ráadásul a lényeg nem is ez, hanem az említett szembe nem állíthatóság, tehát ahogy már többször írtam: a tényleges nyereményed sokszorosát kéne leadóznod, ha valóban legálisan szeretnél adózni.
Szerintem ezt egy kicsit túlgondolod.Adózási szempontból a tárgyévi bevallásodban nyilván nem fogod részletezni hogy hány nyert és nem nyert sng-t,vagy cg handet játszottál az adott időszak alatt.Ha keletkezett profitod,az összeg 90%-a után fizeted meg az szja-t és az eho-t.