Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Csigavér77
Válasz k_ane kommentjére
2012. okt. 17. 21:31

En egy 16%al barmikor kiegyeznek... Sztem ez lenne a legfairebb dolog... bar teny h ennel tobbet en se szivesen

A 16%von kívül még van pár dolog amit egy alkalmazottól vagy egy vállalkozótól levonnak

tedisreal
Válasz Csigavér77 kommentjére
2012. okt. 17. 22:11

Én, ha a terem nem vesz el tőlem semmivel sem többet, mint most, akkor a tiszta nyereségemből szívesen adóznék sávosan. Állapítsuk meg 800-1000$-t első sávnak és ezután adózzak 20%-ot. A második sávot mondjuk $3000-nál húzzuk meg és ezután fizessek 25%-ot és $3000+ felett 30%. Az aki mondjuk $10,000-t keres és nem képes 30%-ot leadózni, a nyereségből annak nem törvény kell mert az egyszerűen tényleg adó kerülő és csaló. Hangsúlyozom ez csak abban az esetben igaz, ha nem a tétek alapján adózunk mert akkor nem lesz nyereséges ember a Földön. Azt meg fogadjuk el, hogy ha ez alapján élünk akkor így nem lesz nyugdíjunk, de szerintem az pl nekem sem lesz, a rendes munka után befizetett járulékaim alapján én arra a pénzre is kb halottként tekintek már most. Szóval öngondoskodás ezerrel.

Sword84
Válasz k_ane kommentjére
2012. okt. 17. 22:13

En egy 16%al barmikor kiegyeznek... Sztem ez lenne a legfairebb dolog... bar teny h ennel tobbet en se szivesen

Az csak az szja... van még eho is pluszba, kb 50% ra jön ki... 16%-ot minden profi befizetne...

yoofej
Válasz Krono kommentjére
2012. okt. 17. 22:35

Az egésszel.

tehat szerinted jo az adozasi moral az orszagban, a pokeresek adoznak/adoznanak es akinek teljes fizetesre bejelentett munkaja van, attol nem aranytalanul nagy adot vonnak le

na ne legyunk mar naivak/alszentek

Krono
Válasz yoofej kommentjére
2012. okt. 17. 22:48

tehat szerinted jo az adozasi moral az orszagban, a pokeresek adoznak/adoznanak es akinek teljes fizetesre bejelentett munkaja van, attol nem aranytalanul nagy adot vonnak le

Az adózási morál miért rossz az országban? Mert nálunk vannak a legnagyobb terhek, miközben a cigányság+az egészségügy+lehetne sorolni még mik nyelik el a pénzt, és semmi látszatja nincs az adónak.
Még szép, hogy az átlagember nem szívesen adózik....az lenne a furcsa, ha szívesen adózna ilyen dolgok mellett.

A pokeresek nem akarnak adózni? Nem tudnak....eléggé el van rontva ezzel kapcsolatban a törvény(veszteséget nem lehet leírni, stb).

Ha bevezetnének egy 16%os adóterhet úgy, hogy mindenkit békén hagynak ezután, akkor szerinted a profik külföldre "menekülnének"? Ne viccelj...

NitroHUN
Válasz yoofej kommentjére
2012. okt. 17. 22:51

a mostaninál (0) egész biztosan többen adóznának, ha lenne egy legitim, ésszerű keretek között meghozott törvény, szakmai megfogalmazással (itt arra gondolok, hogy a jelenlegi törvény még a hand, session fogalmával sincs tisztában), még akkor is, ha az magas lenne.

Krono
Válasz netfalo kommentjére
2012. okt. 17. 22:55

milyen 16%? nem annyit kell"ene" most adózni.

Fentebb írták, hogy ilyen % mellett külföldre menne a profik nagy része, mert nem akarnának adózni. Erre reagáltam.

don pro
Válasz tedisreal kommentjére
2012. okt. 18. 1:05

Én, ha a terem nem vesz el tőlem semmivel sem többet, mint most, akkor a tiszta nyereségemből szívesen adóznék sávosan. Állapítsuk meg 800-1000$-t első sávnak és ezután adózzak 20%-ot. A második sávot mondjuk $3000-nál húzzuk meg és ezután fizessek 25%-ot és $3000+ felett 30%. Az aki mondjuk $10,000-t keres és nem képes 30%-ot leadózni, a nyereségből annak nem törvény kell mert az egyszerűen tényleg adó kerülő és csaló. Hangsúlyozom ez csak abban az esetben igaz, ha nem a tétek alapján adózunk mert akkor nem lesz nyereséges ember a Földön. Azt meg fogadjuk el, hogy ha ez alapján élünk akkor így nem lesz nyugdíjunk, de szerintem az pl nekem sem lesz, a rendes munka után befizetett járulékaim alapján én arra a pénzre is kb halottként tekintek már most. Szóval öngondoskodás ezerrel.

Szerintem figyelmen kívűl hagysz néhány dolgot.

A 30% nagyon sok, de még a 20%-is. Miért? Mert egy pókeres élete nem csak abból áll, hogy állandóan nyer. Ha így lenne, nem lenne gond az elméleteddel.
Az egész póker arról szól, hogy a pénzedből még több pénzt szeretnél csinálni. Itt a pénz munkaeszköznek számít. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsd szinteket kell lépned, tehát több pénzre van szükséged időről időre.

Ha te 20-30%-okat adózol, akkor ez nehezen fog menni (vagy sehogy).
Hosszú távon a pókeres és az állam is akkor járna jól, ha minél több pénz marad a játékosok zsebében. Pl. legyen fix 15% adó. Ez kevésnek tűnik ahhoz képest amennyit mások adóznak, de ne feledjük, hogy a pókeresnek mindent magának kell kitermelnie.
Ha downswingben van, nem kap segélyt.
Ha befejezi a pókert nem mehet el munkanélkülire.
Nyugdíjas évek...
Az online póker költséges (számítógép és egyéb eszközök, internet, stb...)
+ az élet napi szinten, egészségügy, stb.

A te példád alapján én keresek egy hónapban $10k-t, leadózok belőle $3k-t. Köv. hónapban veszítek $10k-t. Ekkor elvileg nullán lennék, de gyakorlatilag $-3k a veszteségem. És ha a köv pár hónapom sem sikerül jól, vagy csak kicsi pluszt termelek ami után rendesen adózok, akkor elég hamar csődöt jelenthetek. Ez senkinek sem jó.

A cél az lenne, hogy minél több ember minél magasabb téten keressen minél több pénzt. Ami után olyan összeget adózzon ami nem lehetetleníti el ezt a rendszert downswing esetén sem.

Ami még hozománya lehet egy baráti adórendszernek, hogy külföldről is sokan költözhetnének ide, hogy itt pókerezhessenek, adózhassanak. Néhány HS pro elég szép összeget termel, ha annak csak kis %-a megy adóba, már az is szép összeg. Néha a kevesebb több.

tedisreal
Válasz don pro kommentjére
2012. okt. 18. 1:14

Holnap reagálok:)

svajcifiu
Válasz don pro kommentjére
2012. okt. 18. 1:20

egy hónapban $10k-t, leadózok belőle $3k-t. Köv. hónapban veszítek $10k-t. Ekkor elvileg nullán lennék, de gyakorlatilag $-3k a veszteségem. .

Adoev vegen kell bevallani mindenhol hogy az elmult evben mennyi volt a beveteled.
Egy nyero regularnal egy ev alatt ki kell jonnie a hosszutavnak, tehat valoszinuleg adozni kell.
Igy a pokeresek 20%-a adot kellen hogy fizessen adoev vegen
A maradek 80% nem mert valoszinuleg vesztettek

Élő ügyfélszolgálat