DavePokerfield
Válasz naggeri kommentjére
2012. okt. 18. 14:48
mi van ha van bejelentett munkahelyem mellette? pl.. heti 30 óra?
Jovore mar semmi.
2012-ben kis kulonbseg van: emlitettem a 2242000Ft folotti adoalap-kiegeszitest. Van egy fo munkahelyed. Ennek a munkahelynek joga van feltolteni az also "adosavot". Azaz ha 2 millio eves jovedelmed van a fo munkaviszonyodbol, akkor mar csak 242000Ft-t tudsz a 16+27%-os kulccsal megadoztatni. A folotte levo resznel az adoalap-kiegeszitest kell alkalmazni, azaz szoroznod kell az adoalapot 1,27-tel.
ellenseg
Válasz tedisreal kommentjére
2012. okt. 18. 14:49
Játékosok adóterhei: Norvégia: 30%, Románia: 25%, Olaszország: most alakítják ki a játékosok adózását. Görögország: 10%, Belgium: 30+-%. De biztosan én vagyok eltévedve:)
Ezekből tudtommal Olaszország és Belgium szabályzott, a többi nem, ergo nem értem, hogy jönnek ide. A belgák teljesen külön úton járnak, kíváncsi vagyok, mikor jönnek rá, hogy ebben nincs pénz.
svajcifiu
Válasz naggeri kommentjére
2012. okt. 18. 14:51
mi van ha van bejelentett munkahelyem mellette? pl.. heti 30 óra?
Hmm, lehet hogy ez lehet a megoldás? Kell egy bejelentett főállású munkahely poker mellett minimalberrel, ahol fizeted a járulekokat? Az esetleges poker bevétel után meg "csak" adózni kell?
tedisreal
Válasz ellenseg kommentjére
2012. okt. 18. 14:53
Ezekből tudtommal Olaszország és Belgium szabályzott, a többi nem, ergo nem értem, hogy jönnek ide. A belgák teljesen külön úton járnak, kíváncsi vagyok, mikor jönnek rá, hogy ebben nincs pénz.
Azt érzékeltetem, hogy nin cs kőbe vésve, hogy a játékosokat nem adóztatják meg.
DavePokerfield
Válasz ellenseg kommentjére
2012. okt. 18. 14:55
Magyarorszagon sem szabalyozott az "engedellyel nem rendelkezo" online pokerterembol szarmazo jovedelem adozasa. Ellenben a foszabaly az, hogy minden jovedelmed adokoteles, kiveve amit a torveny mentesit.
Angliaban mas a helyzet, ott tudtommal szerencsejatekbol szarmazo jovedelem akkor is adomentes, ha van egy rendszered, amivel az oddsokat a javadra forditod. Volt valami birosagi ugy ebbol regen profi loversenyfogadok miatt.
Erdekes lesz figyelemmel kovetni, hogy ahogy valtozik a poker nemzetkozi megitelese szerencsejatekbol tudas alapu jatek fele, ugy Anglia hogyan valtoztatja meg a jatekosok adoztatasat. Nem vagyok benne biztos, hogy barmi valtozik a kovetkezo evekben vagy akar a tavolabbi jovoben, de nem is lehetetlen.
DavePokerfield
Válasz svajcifiu kommentjére
2012. okt. 18. 14:57
Hmm, lehet hogy ez lehet a megoldás? Kell egy bejelentett főállású munkahely poker mellett minimalberrel, ahol fizeted a járulekokat? Az esetleges poker bevétel után meg "csak" adózni kell?
A 27% eho az onallo tevekenyseget akkor is terheli, ha bejelentett munkahelyed van.
naggeri
Válasz DavePokerfield kommentjére
2012. okt. 18. 15:02
A 27% eho az onallo tevekenyseget akkor is terheli, ha bejelentett munkahelyed van.
nem külön adózó jövedelem és fix 20% ilyen esetben?
ellenseg
2012. okt. 18. 15:03
Magyarorszagon sem szabalyozott az "engedellyel nem rendelkezo" online pokerterembol szarmazo jovedelem adozasa. Ellenben a foszabaly az, hogy minden jovedelmed adokoteles, kiveve amit a torveny mentesit.
Ez világos, de hogy jön ide? :)
A lényeg az, hogy a működő modellek (Franciaország, Spanyolország, Dánia, Észtország) a szolgáltatóra kivetett adóval oldják meg a problémát, aki ezt részben/teljes egészében a játékosokra terheli a rake emelésével és/vagy a rakeback csökkentésével. Ezt ugyanis mindenki fizeti (az is, aki veszít), és sokkal könnyebb beszedni és ellenőrizni.
Ahol nincs ilyen szabályzás, ott nyilván a játékosnak kellene adóznia.
masikati
2012. okt. 18. 15:05
Jovore mar semmi.
2012-ben kis kulonbseg van: emlitettem a 2242000Ft folotti adoalap-kiegeszitest. Van egy fo munkahelyed. Ennek a munkahelynek joga van feltolteni az also "adosavot". Azaz ha 2 millio eves jovedelmed van a fo munkaviszonyodbol, akkor mar csak 242000Ft-t tudsz a 16+27%-os kulccsal megadoztatni. A folotte levo resznel az adoalap-kiegeszitest kell alkalmazni, azaz szoroznod kell az adoalapot 1,27-tel.
2.424.000. Ft felett van szuperbruttósítás, olyan formában, ahogyan egyébként teljes mértékben jól leírtad. Jövőre már egységes lesz az egész, úgyahogy van törlik ezt az adóalap kiegészítést. Marad a 16% SZJA persze ha addig ki nem találnak valamit esteleg.
naggeri
Válasz netfalo kommentjére
2012. okt. 18. 15:05
nem látok más "normális" opciót azon kívül h. a termeket adóztassák meg, vbármi más faszság lesz, bérlünk egy külföldi szervert x ezer forintért aztán szevasz Magyarország...