Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Maxxxika
Válasz Electrocowboy kommentjére
2013. jan. 21. 15:31

Miért? Most már kigördülhetsz az utakra az új kocsiddal, még azt is ráírhatod,hogy online pókeren nyert pénzből vetted.Csak pénzed nem lesz majd tankolni,mert ez a törvény betesz a piacnak.:))

Ja, és hol nyered meg a kocsi árát?
Majd lehet regwarozni a PS-en, meg a Fulltilten.

ftmatg
Válasz lecso10 kommentjére
2013. jan. 21. 16:03

Valaki írja már le csak úgy sacc számokkal,h hogy lesz ebből 10 Mrd-ja az államnak egy év alatt? Ha csak a pókert nézzük vagy 70 teremnek kellene megvenni egy évre a licenszt.

Nem csak a pókernek kell kitermelnie. Okosabbak lennénk ha tudnánk, hogy mennyit költenek el a játékosok pl. online kaszinókban vagy sportfogadó irodákban. Ahol ráadásul "szinte" az egész a játékos által befizetett pénz nyereség. Arra gondolok, hogy dobálják be az 1 dollárokat a félkarú rablóba akkor az az egész nyereség, viszont egy 1 dolláros tornából csak 10cent a teremé, mert a többi megy a torna nyereményalapjába. Remélem nem mondtam túl nagy hülyeséget.:D

Galambos Tarzan
Válasz chapuisat kommentjére
2013. jan. 21. 16:04

Komoly nyerő regekre gondoltam, nem azokra akik 5 éve folyamatosan pókereznek 4 dollaros sittengókon.

Sorry a megfogalmazásért, nem sértésnek szánom, de egyszrűen nem tudod, hogy miről beszélsz.

lecso10
Válasz ftmatg kommentjére
2013. jan. 21. 16:23

Nem csak a pókernek kell kitermelnie. Okosabbak lennénk ha tudnánk, hogy mennyit költenek el a játékosok pl. online kaszinókban vagy sportfogadó irodákban. Ahol ráadásul "szinte" az egész a játékos által befizetett pénz nyereség. Arra gondolok, hogy dobálják be az 1 dollárokat a félkarú rablóba akkor az az egész nyereség, viszont egy 1 dolláros tornából csak 10cent a teremé, mert a többi megy a torna nyereményalapjába. Remélem nem mondtam túl nagy hülyeséget.:D

Gondolom a félkarú stb játékoknál is van egy 30/70 arány, ott sem az egész bevétel nyereség,m néha nyerni is kell, különben nem játszanak. A sportfogadásnál is a profik stabilan hoznak 10% nyereséget mintha pókernél 10% lenne a roi-d.
A számokat nem ismerni, de a 10 mrd az irreális és nevetséges is. Ebből is látni,h fogalmuk sincs az egészről.
De hogy pl a ps nem enged majd betekintést a servereibe az 1000%! De én megkockáztatom,h az évi 100 misit sem fogják becsengetni. Ha az a pár komoly rake-t termelő játszani akar továbbra is, azok majd megteszik más országokból.

andada
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2013. jan. 21. 16:27

Ja magyarok, nem termelnek semmi raket, kicsi piac vagyunk blabla:D Imádom mikor páran 0 rálátással a dolgokra közölnek tényként dolgokat. Nézzük csak ezt az érdekes kimutatást: Top Countries of of All Time | PokerTableRatings.com Ebből látszik, hogy nem is vagyunk olyan kicsi piac, konkrétan ez alapján 19. legnagyobb befizető vagyunk. Tudom, hogy ez csak cash, meg csak trackelt termek, de bizonyos rálátást azért ad a dolgokra... Ha a játékosok számát nézzük, akkor majdnem top 10ben vagyunk. Ne higgye senki, hogy a nagy termek megengedhetik maguknak, hogy ekkora piacot veszni hagyjanak...

ellenseg
Válasz chapuisat kommentjére
2013. jan. 21. 16:39

ez qrva sok pénz a gyér számú magyar játékosokat figyelembevéve. Most csak a PS szemszögéből nézem. Szerintem ennyi pénzt nem fognak kifizetni Mo után. Van kb 25 reg + 5 SNE 15 SN játékos, a többi közepes, a többség pedig hobby playa. Szerintem gáz a szitu.

Volt 2011-ben egy promo, amiből nagyon-nagy hibahatárral be lehetett lőni, mekkora rakebevétele lehet a PS-nek Magyarországról. Ezt akkor 10-30M usd/évre becsültük, tehát üzleti alapon elemi érdeke lenne a PS-nek a piacon maradás. Az adót meg nyilván átterhelik majd a játékosokra, efelől nagy kétsége senkinek ne legyen.

yeppiwasit
Válasz andada kommentjére
2013. jan. 21. 16:39

Ja magyarok, nem termelnek semmi raket, kicsi piac vagyunk blabla:D Imádom mikor páran 0 rálátással a dolgokra közölnek tényként dolgokat. Nézzük csak ezt az érdekes kimutatást: Top Countries of of All Time | PokerTableRatings.com Ebből látszik, hogy nem is vagyunk olyan kicsi piac, konkrétan ez alapján 19. legnagyobb befizető vagyunk. Tudom, hogy ez csak cash, meg csak trackelt termek, de bizonyos rálátást azért ad a dolgokra... Ha a játékosok számát nézzük, akkor majdnem top 10ben vagyunk. Ne higgye senki, hogy a nagy termek megengedhetik maguknak, hogy ekkora piacot veszni hagyjanak...

Azt a kva az USA mekkora piac..úgy hogy nem kevés hónapja már kb áll a számláló:D

thechickennn
Válasz thechickennn kommentjére
2013. jan. 21. 16:40

olyanba ne is reménykedjek, hogy az eddig megnyert pénz utan x% adót fizethetek? pl van az accountomon 20k$ azt látni fogják ha lesz tükörszerver? mert ezesetben minden pénzt le kell majd utalni a szabalyozas előtt!
jah és mit fog latni a nav? a ki-be utalásokat (esetleg visszamenőleg is?) azt h mennyi $ van az accountomon?

up
up

andada
Válasz lecso10 kommentjére
2013. jan. 21. 16:40

A sportfogadásnál is a profik stabilan hoznak 10% nyereséget mintha pókernél 10% lenne a roi-d.
A számokat nem ismerni, de a 10 mrd az irreális és nevetséges is. Ebből is látni,h fogalmuk sincs az egészről.
De hogy pl a ps nem enged majd betekintést a servereibe az 1000%! De én megkockáztatom,h az évi 100 misit sem fogják becsengetni. Ha az a pár komoly rake-t termelő játszani akar továbbra is, azok majd megteszik más országokból.

:D Sportfogadásos 10%os roit hasonlítani a pokeres 10%os roihoz hát izé na elég vicces:D A gondolatmenettel az a baj, hogy még sportfogadáson a háztól nyersz, addig pókeren a többiektől. Vagyis pókeren majdnem mindegy a háznak, hogy ki nyerő és ki nem( nyilván jobb nekik, ha kis nyerők és kis vesztők játszanak, mert így tovább tudnak játszani), míg sportfogadáson azért nem mindegy. Mondjuk a feltételezés, hogy sportfogadás nem pluszos a termeknek megint csak MUHAHAHA. És ahogy látom az értő olvasással is gondok vannak, hiszen nem évi 100 hanem évi 20 misiről beszélünk, amikor a licence áráról van szó.

yeppiwasit
Válasz andada kommentjére
2013. jan. 21. 16:44

:D Sportfogadásos 10%os roit hasonlítani a pokeres 10%os roihoz hát izé na elég vicces:D A gondolatmenettel az a baj, hogy még sportfogadáson a háztól nyersz, addig pókeren a többiektől. Vagyis pókeren majdnem mindegy a háznak, hogy ki nyerő és ki nem( nyilván jobb nekik, ha kis nyerők és kis vesztők játszanak, mert így tovább tudnak játszani), míg sportfogadáson azért nem mindegy. Mondjuk a feltételezés, hogy sportfogadás nem pluszos a termeknek megint csak MUHAHAHA. És ahogy látom az értő olvasással is gondok vannak, hiszen nem évi 100 hanem évi 20 misiről beszélünk, amikor a licence áráról van szó.

Ja a profik hoznak stabilan 10%-ot, csak éppen ha így van, akkor korlátozzák a betméretüket, vagy egyszerűen kiteszik az oldalról valamilyen ürüggyel. Amúgy meg azon profik száma, akik ilyen 10%-ot hoznak, elenyésző ahhoz képest, hogy a pókerből mennyien (pedig ott sem olyan sokan) plusszosan jönnek ki. Andada: miért nem 100 milla? Én 100 millát olvasok licencként/játéktípus (kaszinó, sportf, póker, stb)

Élő ügyfélszolgálat