Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

theobell
Válasz chapuisat kommentjére
2013. jan. 21. 17:28

ez qrva sok pénz a gyér számú magyar játékosokat figyelembevéve. Most csak a PS szemszögéből nézem. Szerintem ennyi pénzt nem fognak kifizetni Mo után. Van kb 25 reg + 5 SNE 15 SN játékos, a többi közepes, a többség pedig hobby playa. Szerintem gáz a szitu.

Egy SNE egy évben ha pontosan 1.000.000 VPP-t szerez, akkor kb 180.000$-t termel. De gondolom fricirics idén is többet akar, plusz NosferaTV is 1.500.000 VPP-t tűzött ki célnak erre az évre. Én rajtuk kívül még 4 játékosról legalább tudok, akik csinálják idén az SNE-t, de biztos vannak többen is, ha jól láttam van egy-két külföldi játékos aki tavaly óta magyar címről játszik. Ha vissza is kapnak 120.000$ rakebacket, akkor is az SNE-ként 60.000$ tiszta profit a Starsnak. 7 SNE-vel számolva 220 forintos árfolyamon az 92.000.000 FT bevétel a Starsnak. Egy évben. És akkor ott vannak még a többiek. Én például tavaly SN*2-t csináltam, amiből kb 5.000.000 FT profitja lett a Starsnak, pedig azt hiszem, hogy én azért kispályás vagyok :)

lecso10
Válasz andada kommentjére
2013. jan. 21. 17:32

[QUOTE=lecso10;490563]Sportfogadásnál a háznak honnan van pénze? Nem a többi játékostól?

-De igen. De játékos aki nyer nem a többitől nyer, hanem a háztól, pont ezért büntetik a stabil nagy nyerőket. Még pókeren a háznak nem csak a vesztő játékostól, hanem a nyerő játékostól is származik profitja, sng-nél mindenki fizet feet, mindeki potjából leveszik a raket, a poker oldalak pont ezért nem büntetik a nyerő játékosokat, ugyanis ők biztosítják a folyamatos játékot.

Ki mondott ilyet,h a sportfogadás nem pluszos a fogadóirodának?

-Nem mondtál ilyet ez tény, de megemlítetted, hogy van aki 10%os roit hoz, ebből következtettem arra, hogy szerinted nem is akkor plusz egy sportfogadó iroda működtetése.

A fogadóirodák pedig ugyanúgy büntetik a stabil nyerőket mint pókerben is a termek.

-Hozz légyszi példákat a stabil nyerő játékosok büntetésére pókerben!

Nem azt említettem meg,h sportfogadásnál van aki 10%-t hoz, hanem azt írtam,h a stabil nyerők hoznak annyit. (persze nem a bunda maffiára gondoltam) Rosszul következtettél.

Hozz légyszi te példát arra,h büntetik a fogadóirodák a tisztán játszó de stabil nyerő játékosokat.

Sportfogadásnál ugyanúgy mint a kártyában is, a vesztő és nyerő játékoson is egyaránt keres a terem, kivéve, ha valaki annyira nyerő,h folyamatosan nyer, nem tud hibázni. Ilyen nincs ugye...
Valamint ha nyer valaki egy fogadáson, akkor nyilván tudja,h az a pénz a többi játékostól vándorolt hozzá.

yeppiwasit
Válasz lecso10 kommentjére
2013. jan. 21. 17:38

[QUOTE=andada;490568]

Nem azt említettem meg,h sportfogadásnál van aki 10%-t hoz, hanem azt írtam,h a stabil nyerők hoznak annyit. (persze nem a bunda maffiára gondoltam) Rosszul következtettél.

Hozz légyszi te példát arra,h büntetik a fogadóirodák a tisztán játszó de stabil nyerő játékosokat.

Sportfogadásnál ugyanúgy mint a kártyában is, a vesztő és nyerő játékoson is egyaránt keres a terem, kivéve, ha valaki annyira nyerő,h folyamatosan nyer, nem tud hibázni. Ilyen nincs ugye...
Valamint ha nyer valaki egy fogadáson, akkor nyilván tudja,h az a pénz a többi játékostól vándorolt hozzá.

Példát? A nagy tétes vesztőkkel állandó kapcsolatban vannak az alkalmazottak, hogy minél többért fogadjon, ha valakinek a statjai meg túl jók és ráadásul sokért is fogad, annak lekorlátozzák 250$-ra ilyen-olyan indokkal a fogadási összegét és ennyi. Bevett gyakorlat.

theobell
Válasz thechickennn kommentjére
2013. jan. 21. 17:42

olyanba ne is reménykedjek, hogy az eddig megnyert pénz utan x% adót fizethetek? pl van az accountomon 20k$ azt látni fogják ha lesz tükörszerver? mert ezesetben minden pénzt le kell majd utalni a szabalyozas előtt!
jah és mit fog latni a nav? a ki-be utalásokat (esetleg visszamenőleg is?) azt h mennyi $ van az accountomon?

Saját vélemény, simán lehet, hogy rosszul látom, de szerintem ha van 20.000$ a számládon az senkit nem fog érdekelni. Egyrészt nem olyan sok pénz, oké, nem bánnám, ha most találnék ennyit az utcasarkon, de állami/adóhatóság szempontjából azért az nem egy nagy tétel. Vállalkozások tartoznak több millió Forinttal, neked ez után a 20.000$ után lenne kb egy millió FT tartozásod. Nem egy olyan nagy tétel.

Ha mondjuk ennél sokkal többet nyertél és közben azt leutalgattad, akkor az esetleg gond lehet, de a korábbi tranzakciókat nem hiszem, hogy látni fogják, plusz az egész kicsit logikátlan lenne, hogy hoznak egy ilyen törvényt, amiből sok-sok pénzt remél az állam, aztán a nyerő játékosok 80%-ával meg kibasznának. Jobb az úgy nekik szerintem, ha hagynak játszani és termelni a raket. Ha amúgy nagyon zavar a téma, írj a termednek és kérdezd meg, hogy milyen adatokat kell majd kiadniuk.

GStealer
Válasz netfalo kommentjére
2013. jan. 21. 17:42

Régi PA-s rádióadásban beszélgettek egy profi sportfogadóval, ő is beszélt erről. Létező jelenség.

szerk.: yeppiwasit hozzászólására reagálva.

lecso10
Válasz yeppiwasit kommentjére
2013. jan. 21. 17:45

[QUOTE=lecso10;490587]

Példát? A nagy tétes vesztőkkel állandó kapcsolatban vannak az alkalmazottak, hogy minél többért fogadjon, ha valakinek a statjai meg túl jók és ráadásul sokért is fogad, annak lekorlátozzák 250$-ra ilyen-olyan indokkal a fogadási összegét és ennyi. Bevett gyakorlat.

Ezt én értem, de akkor hogyan nyert a fogadási maffia folyamatosan csilliárdokat? Biztos vagyok benne,h nem korlátozzák le a TISZTÁN játszókat. Aki pl mindig ugyanannak a csapatnak a meccsein nyer szokatlan nagyokat stb. az gyanús, ezeket figyelik, szűrik korlátozzák.

andada
2013. jan. 21. 17:46

[QUOTE=andada;490568]

Példákat mások felsorolták neked. Az viszont meg LOL, hogy a stabil nyerő játékoson keres a terem:D Ilyen indoklással a stabil bukó gyümigép-függő is keres a gépezéssel, mert nem mindig bukik:D

ftmatg
2013. jan. 21. 17:51

Legfeljebb öt évre, és évi 100 misi a díj.

H

Az engedély maximum 5 évre adható ki és a díja 100 milla. Nem évenként 100 milla. A 1429-es hozzászólásban ott a tervezet szövege.

andada

[QUOTE=yeppiwasit;490593]

Ezt én értem, de akkor hogyan nyert a fogadási maffia folyamatosan csilliárdokat? Biztos vagyok benne,h nem korlátozzák le a TISZTÁN játszókat. Aki pl mindig ugyanannak a csapatnak a meccsein nyer szokatlan nagyokat stb. az gyanús, ezeket figyelik, szűrik korlátozzák.

Egyre jobb:) Akik igazán nagy pénzekben csalnak szerinted nem oldják meg, hogy egyszer itt egyszer ott fogadjanak? Tudok olyan magyar nb1es csalásról, ahol a megbízott fogadó Thiaföldre ment ki fogadni, és onnan hozta be a pénzt. Másik, hogy itt korlátozásokról csak netes irodáknál beszélhetünk, hiszen Tippmixnek nincs olyan fejlett informatikai háttere, hogy bárkit is kitiltson.

titcar

[QUOTE=yeppiwasit;490593]

lol te nem fogadtál még életeben?

Élő ügyfélszolgálat