Van aki tervezi a költözést? Kéne ötlet...
A PSFT a BWINPARTY meg a IPOKER termek összelöknek 1MRD ot zsebbe, és az apróságokat úgy módosítják majd, hogy "mindenkinek" jó legyen.
Ja, nekem van két olyan haverom is, akik részben ennek hatására is tervezik a költözést, külföldről vissza Magyarországra...
Nem tudom amúgy fura nekem, hogy egyesek ennyire örülnek ennek mások meg ennyire pesszimisták. Az én véleményem szerint ennél jobb törvénytervezetet nem nagyon várhattunk volna, nem leszünk elszeparálva senkitől, nem kell adóznunk, várhatóan lesz azért jó pár terem, akik kérnek majd engedélyt, ha meg például a termek sokallják a 100 millió FT-t (mindegy hogy 5 évre vagy 1 évre, de szerintem inkább 5 évre van), akkor azon meg még lehet módosítani, mivel az állam is bevételt remél ettől, nem az az érdeke, hogy senki ne vegyen engedélyt. Mondjuk én szeretek optimistán gondolkodni, szóval való igaz, hogy lehet például a rakebackünk kevesebb lesz, de mondom számomra ez a tervezet sokkal korrektebb, mint amire számítottam.
Ja, nekem van két olyan haverom is, akik részben ennek hatására is tervezik a költözést, külföldről vissza Magyarországra...
Nem tudom amúgy fura nekem, hogy egyesek ennyire örülnek ennek mások meg ennyire pesszimisták. Az én véleményem szerint ennél jobb törvénytervezetet nem nagyon várhattunk volna, nem leszünk elszeparálva senkitől, nem kell adóznunk, várhatóan lesz azért jó pár terem, akik kérnek majd engedélyt, ha meg például az adott termek sokallják a 100 millió FT-t (mindegy hogy 5 évre vagy 1 évre, de szerintem inkább 5 évre van), akkor azon meg még lehet módosítani, mivel az állam is bevételt remél ettől, nem az az érdeke, hogy senki ne vegyen engedélyt. Mondjuk én szeretek optimistán gondolkodni, való igaz, hogy lehet például a rakebackünk kevesebb lesz, de mondom számomra ez a tervezet sokkal korrektebb, mint amire számítottam.
Mi a garancia arra,h pár hónap múlva miután megvette a licenszt pár terem, nem emelik fel a százalékokat, vagy a 100 misit a 3szorosára?
Kérjenek el pár 10 milliót az engedélyért és kész.
"Az engedélyek, illetve koncessziós jogok kiadásáról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dönt. Az engedélyek és koncessziós szerződések legfeljebb öt évre szólhatnak, de számuk nem korlátozott. A 2013. évi költségvetési törvényre vonatkozó módosító javaslat értelmében a 2013. évi koncessziós díj a teljes évre vetítve játéktípusonként 100 millió forint." Forrás: Portfolio.hu
Ergo egy engedély 100 misi egy évre, ha mindről akarnak pl a BwinParty akkor az évi 400 misi+ adó,(póker, kaszinó, fogadás és bingó) és nem 5 évre 100 misi és adó. Vagyis mennyi terem fogja ezt kifizetni?
Elöbb-utóbb azoknak a hálózatoknak is be kell látniuk hogy a pénzügyeiket egyként kell kezelniük,akik még nem így teszik.Így hálózatszinten a kistermeknek is lesz esélyük a szabályozott piacokon,labdába rúgni.Egyre több lesz a szabályozott piac a jövőben,aki pedig nem idomul ehhez hozzá az bizony a piacvesztéssel,a csőd felé közeledik.
Vagyis mennyi terem fogja ezt kifizetni?
Szerintem ez a törvény burkoltan ugyan,de a Szerencsejáték zrt monopol helyzetét akarja megerősíteni.Ha jól tudom az unió kifogásolta azt,hogy ilyen önkényes módon megkülönböztessék a szerencsejátékok típusait (kártyajáték,bingó,kaszinó stb.)Vagyis nagy valószínűséggel visszadobják.
Igazad van amúgy, utánaolvastam több helyen alaposabban és valóban valószínűbb már most nekem is, hogy évente kell fizetni a 100 millió FT-t. (amit mondjuk starson 6 SNE kitermel egy évben, én termeltem nekik 5millió FT tiszta bevételt, pedig szerintem csak egy átlag játékos vagyok, de ez mindegy is)
.