Az online poker eddig is adokotelesvolt (szja+eho), most a szolgaltatot is megadoztatjak es ami a legrosszabb, hogy a jatekosok adatait kuldik majd a navnak, igy aki eddig nem fizetett adot, ezutan kenyszeritve lesz!
a 35% hogy jött ki? csak szja, vagy egyéb járulék is?
(beleszámít a nyugdíjba? munkaviszonynak számít? még munkanélkülire is jogosult leszel idővel? lesz tb érvényes tb számod? stb?)
Holnap megyek MO. egyik legismertebb adótanácsadójához, akivel átnézzük a helyzetet, milyen lehetőségünk van és lesz a bevételek kifehérítésére, adózására.
Azt azért hozzátenném a lent leírtakhoz, hogy pl. Angliában, hiába adómentes a szerencsejáték, aki hivatásszerűen űzi, annak kell adóznia! Csak a hobbiplayáknak nem.
Persze megállapítani ezt nem fogják, csak amikor veszed a 2. kocsid, meg lakásod, és el kell számolnod vele miből.
Gondolom több amerikai államban is így megy, Harrington cg könyvében is van szó arról, hogy "megéri e" bejelenteni a jövedelmet a későbbi befektetések miatt.
Ez nem mártírság, hanem mostantól adócsalás ha nem ígí teszel. Ugyanis nekünk miért ne kellene adózni, miközben honfitársunk milliói meg adóznak. Annyi, hogy mivel mi nem tudunk kamu minimálbérezni azt azért elvárnám, hogy mondjuk a mi részünk ne haladja meg a 30%-ot. De ennyi.
Előbb írtam, hogy akár a fizetésem 45%-járól is lemondanék azért, hogy végre megszűnjön az a fura érzés a gyomromban, amikor pókeres törvényes cuccot olvasok...
Kb-ra mondtam egy %-ot:) De az utána lévő postban már konkretizáltam, hogy egy 30%-ot el tudnék fogadni de természetesen úgy ahogy írod. Beleszámít nyugdíjba, munakviszonyba, tbbe. Ha esetleg nem számítana bele, akkor nincs miért adózni:)
"...A társaságoknak működésük előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál regisztráltatniuk kell magukat − ennek átfutása három hónap −, ezt követően kapnak engedélyt a működésre..."
Szerintem ez sem lényegtelen infó, ergo a psnek is (és a többi pokerteremnek) még e hónapban meg kell tenni az intézkedéseket, hogy januártól valóban játszhassunk.
Itt biztos, hogy tévedsz. Az adód, és a járulékod teljesen más dolog.
Elképzelhetetlen, hogy beleszámítson az általam felsorolt tételekbe.
Ahhoz, hogy beleszámítson saját magadnak kell magad után járulékot befizetni, gyakorlatilag egyéni vállalkozó lennél - valamilyen formában. Ez jelenleg lehetetlen. Nem mondhatod azt, hogy távszerencsejátékból fogsz megélni, mert ilyen tevékenységi kör nincs.
Ezért én úgy gondolom, hogy nem kell szja-t befizetni, viszont érdemes járulékot, ha nincs más bevételed ahol ezt megteszik utánad. Végeredményként azt gondolom, hogy érdemes lesz 4 órás munkát igazolni, és akkor semmit sem kell befizetni.
az onlinepoker legalizásának, és a játékosok terheinek megállapítása terén azért még nem tiszta a kép, de egy valaminek határozottan örülök.
A Schreiber-féle játékgép üzletág jó alaposan, 5-szörösére lesz megadóztatva.
Erre mondják, hogy "Aki másnak vermet ás, maga esik bele..."
A Schreiber-féle játékgép üzletág jó alaposan, 5-szörösére lesz megadóztatva.
Erre mondják, hogy "Aki másnak vermet ás, maga esik bele..."