Te ilyen téren egy hős vagy :) Ha emelkedik a rake, ami nem kizárt majd, már az is nagyon nagy mínusz. Utána még lefelezik a maradék nyereségemet is...hááát... Akkor lesz más uniós országban bejelentett lakcímem. És a probléma megoldva.
Ebben úgy látom, te jártasabb vagy szóval nem vitakozom:) Azt azért tudom, hogy más dolog de szerintem simán lehet olyan teékenységi kör akár pár hónapon belül h távszerencsejáték. És máris meg van oldva.
Az elég egyértelmű, hogy azért nem adóztatják a szerencsejáték nyereményeket, mert hosszú távon nem lehet nyerni, hisz ott a verhetetlen ház előny.
És igenis, a póker szerencsejáték! Nekem is csak magasan fut az EV görbém :D
"...A társaságoknak működésük előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál regisztráltatniuk kell magukat − ennek átfutása három hónap −, ezt követően kapnak engedélyt a működésre..."
Szerintem ez sem lényegtelen infó, ergo a psnek is (és a többi pokerteremnek) még e hónapban meg kell tenni az intézkedéseket, hogy januártól valóban játszhassunk.
Olvasom ezt a sok mindenfélét, amit összeírogattok itt. A törvény az online szerencsejáték megadóztatásáról szól. Akkor az ebből szerzett pénz nem lehet jövedelem, hanem csakis nyeremény. Amennyiben pénzt nyerek, akkor nyereményadót lehet kérni utána, ami jelenleg 25% Mo-n. Ha most ezzel a törvénnyel a "távszerencsejáték" adóját ehhez képest 20%-ban állapítják meg, az az ő dolguk. A nyereményadót jelenleg is a kifizetőnek kell levonnia és befizetnie. A logika azt diktálja, hogy ezt a törvényt azért hozták, hogy ne legyen illegális a távszerencsejáték és a kifizető (pl. Pokerstars) levonja és befizesse az adót a nyereményekből. Mivel ez az összeg köszönő viszonyban sem lenne a generált forgalom után fizetendő 20%-kal, ezért a magasabb összeget választották a törvény megszövegezésekor.
Innentől a magánszemélyeket pont békén lehet hagyni.
Sokaknak: Ha valaki kaszinóban rulettezésből él, az hogyan fizeti a TB-t és miből lesz nyugdíja?
Azon gondolkoztam írni kéne a ps supportnak a szabályozással kapcsolatban (tesznek-e lépéseket stb.), ők mindig olyan készséggel válaszolnak.
Nem biztos, csak hangosan gondolkodtam/vagy írtam? LOL
Beszélgetünk, és én is várom, hogy valaki megcáfoljon.
Na vegyük sorba:
Ahhoz, hogy te kapj a munkáltatódtól 200eFt fizetést:
1., lesz kb 300-350eFt bruttód, amiből te befizetsz magad után munkavállalói járulékot, hogy részt vehess a szociális hálózatban (tb, nyugdíj meg egy csomó ilyesmi), plussz befizetsz előre szja-t (iskola, bkv, úttest, stb) tehát a bruttódból elvesznek kb 35-50%-ot nem tudom pontosan milyen arányban.
2., a munkáltatód befizet utánad munkaadói járulékot ( a tb-d másik fele, továbbképzés, stb) szintén kb 30-40%-ot.
Ezek miatt gondolom, hogy nem lehetünk benne a szociális hálózatban, mert sem Te, sem a nem létező munkaadód ezt nem fizeti meg.
Ezért gondolom, hogy az szja mellékes... ha kell fizetni fogjuk fizetni, ha nem akkor örülünk.
Nem gondolom, hogy kellene fizetni, mert csak 10%-nyi nyerő játékosvan (?)
és erre nem lehet/érdemes felállítani egy rendszert.
Azon gondolkoztam írni kéne a ps supportnak a szabályozással kapcsolatban (tesznek-e lépéseket stb.), ők mindig olyan készséggel válaszolnak.
:D:D Azért ennél konkrétabbra is képesek! :)
Olvasom ezt a sok mindenfélét, amit összeírogattok itt.