Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Hz
Válasz Sword84 kommentjére
2011. szept. 27. 12:26

Te ilyen téren egy hős vagy :) Ha emelkedik a rake, ami nem kizárt majd, már az is nagyon nagy mínusz. Utána még lefelezik a maradék nyereségemet is...hááát... Akkor lesz más uniós országban bejelentett lakcímem. És a probléma megoldva.

Az úgy kevés.
Igazolnod kell hogy az év felét+1 napot ott töltötted, hogy az ottani szabályok szerint adózhass..
Thaiföld elegánsabb megoldás! :)

vlp
Válasz ihaveadream kommentjére
2011. szept. 27. 12:36

Ebben úgy látom, te jártasabb vagy szóval nem vitakozom:) Azt azért tudom, hogy más dolog de szerintem simán lehet olyan teékenységi kör akár pár hónapon belül h távszerencsejáték. És máris meg van oldva.

Nem biztos, csak hangosan gondolkodtam/vagy írtam? LOL

Beszélgetünk, és én is várom, hogy valaki megcáfoljon.

Na vegyük sorba:

Ahhoz, hogy te kapj a munkáltatódtól 200eFt fizetést:
1., lesz kb 300-350eFt bruttód, amiből te befizetsz magad után munkavállalói járulékot, hogy részt vehess a szociális hálózatban (tb, nyugdíj meg egy csomó ilyesmi), plussz befizetsz előre szja-t (iskola, bkv, úttest, stb) tehát a bruttódból elvesznek kb 35-50%-ot nem tudom pontosan milyen arányban.
2., a munkáltatód befizet utánad munkaadói járulékot ( a tb-d másik fele, továbbképzés, stb) szintén kb 30-40%-ot.

Ezek miatt gondolom, hogy nem lehetünk benne a szociális hálózatban, mert sem Te, sem a nem létező munkaadód ezt nem fizeti meg.
Ezért gondolom, hogy az szja mellékes... ha kell fizetni fogjuk fizetni, ha nem akkor örülünk.
Nem gondolom, hogy kellene fizetni, mert csak 10%-nyi nyerő játékosvan (?)
és erre nem lehet/érdemes felállítani egy rendszert.

R1per2
Válasz vlp kommentjére
2011. szept. 27. 12:42

Az elég egyértelmű, hogy azért nem adóztatják a szerencsejáték nyereményeket, mert hosszú távon nem lehet nyerni, hisz ott a verhetetlen ház előny.
És igenis, a póker szerencsejáték! Nekem is csak magasan fut az EV görbém :D

ftmatg
Válasz bolgar89 kommentjére
2011. szept. 27. 12:55

"...A társaságoknak működésük előtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál regisztráltatniuk kell magukat − ennek átfutása három hónap −, ezt követően kapnak engedélyt a működésre..."

Szerintem ez sem lényegtelen infó, ergo a psnek is (és a többi pokerteremnek) még e hónapban meg kell tenni az intézkedéseket, hogy januártól valóban játszhassunk.

Azt írja a törvény, hogy az engedély elbírálásáról három hónapon belül döntenek.
Viszont a törvény csak 2012 január 1-én lép hatályba. Úgyhogy az én értelmezésem szerint csak onnantól lehet engedélyt kérni pl. január 2-án és onnan max 3 hónap. Aztán, hogy kapnak-e engedélyt, az már más kérdés.

Bumbanas
Válasz R1per2 kommentjére
2011. szept. 27. 12:57

Olvasom ezt a sok mindenfélét, amit összeírogattok itt. A törvény az online szerencsejáték megadóztatásáról szól. Akkor az ebből szerzett pénz nem lehet jövedelem, hanem csakis nyeremény. Amennyiben pénzt nyerek, akkor nyereményadót lehet kérni utána, ami jelenleg 25% Mo-n. Ha most ezzel a törvénnyel a "távszerencsejáték" adóját ehhez képest 20%-ban állapítják meg, az az ő dolguk. A nyereményadót jelenleg is a kifizetőnek kell levonnia és befizetnie. A logika azt diktálja, hogy ezt a törvényt azért hozták, hogy ne legyen illegális a távszerencsejáték és a kifizető (pl. Pokerstars) levonja és befizesse az adót a nyereményekből. Mivel ez az összeg köszönő viszonyban sem lenne a generált forgalom után fizetendő 20%-kal, ezért a magasabb összeget választották a törvény megszövegezésekor.
Innentől a magánszemélyeket pont békén lehet hagyni.
Sokaknak: Ha valaki kaszinóban rulettezésből él, az hogyan fizeti a TB-t és miből lesz nyugdíja?

bolgar89
Válasz Bumbanas kommentjére
2011. szept. 27. 13:00

Azon gondolkoztam írni kéne a ps supportnak a szabályozással kapcsolatban (tesznek-e lépéseket stb.), ők mindig olyan készséggel válaszolnak.

nando42
Válasz vlp kommentjére
2011. szept. 27. 13:08

Nem biztos, csak hangosan gondolkodtam/vagy írtam? LOL

Beszélgetünk, és én is várom, hogy valaki megcáfoljon.

Na vegyük sorba:

Ahhoz, hogy te kapj a munkáltatódtól 200eFt fizetést:
1., lesz kb 300-350eFt bruttód, amiből te befizetsz magad után munkavállalói járulékot, hogy részt vehess a szociális hálózatban (tb, nyugdíj meg egy csomó ilyesmi), plussz befizetsz előre szja-t (iskola, bkv, úttest, stb) tehát a bruttódból elvesznek kb 35-50%-ot nem tudom pontosan milyen arányban.
2., a munkáltatód befizet utánad munkaadói járulékot ( a tb-d másik fele, továbbképzés, stb) szintén kb 30-40%-ot.

Ezek miatt gondolom, hogy nem lehetünk benne a szociális hálózatban, mert sem Te, sem a nem létező munkaadód ezt nem fizeti meg.
Ezért gondolom, hogy az szja mellékes... ha kell fizetni fogjuk fizetni, ha nem akkor örülünk.
Nem gondolom, hogy kellene fizetni, mert csak 10%-nyi nyerő játékosvan (?)
és erre nem lehet/érdemes felállítani egy rendszert.

Igazad van, ezzel a törvénnyel a profi pókeresek nem vásárolják meg a nyugdíj és egészségbiztosításukat, de a bevétel legalább legális. Amennyiben akarsz egészségbiztosítást, akkor fizetni kell külön, de ezt már könnyen megtehető, sárga csekken befizethető, s valami nevetséges összeg
.

ellenseg
Válasz bolgar89 kommentjére
2011. szept. 27. 13:09

Azon gondolkoztam írni kéne a ps supportnak a szabályozással kapcsolatban (tesznek-e lépéseket stb.), ők mindig olyan készséggel válaszolnak.

"Kedves bolgar89!

Nagyon örülünk és köszönjük, hogy írtál nekünk.

A PokerStars teljes mértékben elkötelezett a jogszabályokba nem ütköző működés mellett. Mindent megteszünk, hogy ez a jövőben is így legyen. A jelenlegi helyzetet figyeljük, értékeljük és amint kitaláltunk valamit, sajtóközleményben fogjuk jelezni.

Ha egyéb kérdésed lenne, írj bátran, van hely a szerveren bőven!

Üdvözlettel:

Péter,
PokerStars"

bolgar89
Válasz ellenseg kommentjére
2011. szept. 27. 13:10

:D:D Azért ennél konkrétabbra is képesek! :)

Matt Coburn
Válasz Bumbanas kommentjére
2011. szept. 27. 13:13

Olvasom ezt a sok mindenfélét, amit összeírogattok itt.

Bumbi, most csatlakoztál ehhez a masszához. :D Hajnalban kikupáltuk magunkat a témában, csűrni-csavarni lehet a dolgokat, de a valóság valami ilyesmi:

SC - Elhallgatott pókerjövedelemről - Projekt

"Néhány információ a hatályos adójogszabályról" rész alatt érdekes.

Élő ügyfélszolgálat