chivasr911
Válasz WARETRAPS kommentjére
2011. okt. 21. 18:34
az számít hogy hol élsz ténylegesen, azaz hol a lakcímed.
és azt hogyan ellenőrzik? lakcímre elég szokott lenni egy közüzemi számla. Nyilván a személyin látszik, hogy magyar állampolgár vagyok, de az nem derül ki, hogy melyik országban élek. melyik számít, állampolgárság, vagy a lakhely(utóbbit azért könnyebb megoldani)? bocs, ha hülye kérdés...
Látom kiegészítetted a hsz-t, így már értem, köszi! még annyit, hogy mik azok az egyéb hivatalos okmányok?
WARETRAPS
Válasz chivasr911 kommentjére
2011. okt. 21. 18:45
és azt hogyan ellenőrzik? lakcímre elég szokott lenni egy közüzemi számla. Nyilván a személyin látszik, hogy magyar állampolgár vagyok, de az nem derül ki, hogy melyik országban élek. melyik számít, állampolgárság, vagy a lakhely(utóbbit azért könnyebb megoldani)? bocs, ha hülye kérdés...
Látom kiegészítetted a hsz-t, így már értem, köszi! még annyit, hogy mik azok az egyéb hivatalos okmányok?
Belga példánál maradva, (mert ott éltem évekig) Elég ördögi kör mert akkor tudsz kivenni albérletet, ha tudod igazolni az ottani munkáltatót. (persze könnyebb a dolog ha ismerőshöz mész ki de akkor sem maradhatsz anonym, és illegális az országban tehát számon kérhetnek, mit is keresel ott.
Ha minden OK, akkor be kell jelentkezni az önkormányzatnál, ahol regisztrálnak.
Kiállítanak egy ottani személyi igazolványt pár napon belül.
Nem egyszerű annyi biztos. Valószinű hogy az unióban mindenhol hasonlóképpen működnek a dolgok
chivasr911
2011. okt. 21. 18:53
köszi! ezek szerint nem olyan egyszerű ez a költözzünk külföldre dolog.
WARETRAPS
2011. okt. 21. 18:57
köszi! ezek szerint nem olyan egyszerű ez a költözzünk külföldre dolog.
Lehet, sőt biztos vannak olyan országok ahol könnyebben el lehet intézni a hivatalos lakhatást, de általában a lakástulajdonosok, és a hatóságok is elég bizalmatlanok a külföldiekkel, és mindenféle garanciát kérnek hogy bejelentkezhess
Gondolom az működöképes lehet hogy egy összegben letétbe helyezed mondjuk az éves albérleti díjat, amíg "állást keresel" :)
batkamano
2011. okt. 21. 19:17
az számít hogy hol élsz ténylegesen, azaz hol a lakcímed.
Ha más országban élsz akkor ottani hivatalos okmányokkal és a neveden lévő közüzemi számlákkal kell igazolnod ezt a tényt
tegyük fel, van egy lakcímkártyám egy külföldi címre, meg számlák az adott címre, illetve adott az útlevelem, ahol ott virít, hogy HUN - nationality
akkor ezek szerint ahogy írtad a terem úgy kezel, mint az adott külföldi ország lakója ellentétben azzal, hogy az ID cardon meg HUN szerepel?
WARETRAPS
Válasz batkamano kommentjére
2011. okt. 21. 19:23
tegyük fel, van egy lakcímkártyám egy külföldi címre, meg számlák az adott címre, illetve adott az útlevelem, ahol ott virít, hogy HUN - nationality
akkor ezek szerint ahogy írtad a terem úgy kezel, mint az adott külföldi ország lakója ellentétben azzal, hogy az ID cardon meg HUN szerepel?
Kapsz ottani személyit, amivel utazgathatsz unión belül, így még a magyar útlevél sem kell
Ha hivatalosan élsz más országban nem érdekes mi virít a személyi igazolvány nemzetiségi rovatában.
dr.drogba
Válasz sawwee kommentjére
2011. okt. 21. 20:10
Ja, és egy nagyon fontos elemet kifelejtettem.
A termeknek kötelező "bankroll protection"-t alkalmazniuk, ami azt jelenti, hogy a játékos 10 órányi játék alatt nem veszíthet többet, mint $700. Ha eléri a $700-as veszteséget, 5 napra zárolják az account-ját!!
Ez nyilván a filléres játékosoknak nem nagy probléma, de képzelj el egy HS játékost (vagy akár csak egy NL400-as regulart), aki kb. 1 beülő bukást engedhet meg magának, különben 5 napra zárolják az account-ját.
Tovább rontja a helyzetet, hogy a 10 órás periódusba csak a tiszta játékidő számít bele, tehát hiába ülsz ki 10 órára amikor már $600 bukónál tartasz, amíg nem játszol nem ketyeg az óra.
Gyakorlatilag lehetetlenné tették a pókerből való megélhetést.
Bazze és ezt megtehetik?Ez mekkora szivás már!!
Ha ez lesz nálunk is +az adózás akkor tuti,hogy meghal az onlinepoker M.O.-on.
Ki a tököm akar játszani ilyen feltételekel?
OldRknight
Válasz dr.drogba kommentjére
2011. okt. 21. 20:32
Bazze és ezt megtehetik?Ez mekkora szivás már!!
Ha ez lesz nálunk is +az adózás akkor tuti,hogy meghal az onlinepoker M.O.-on.
Ki a tököm akar játszani ilyen feltételekel?
Pont ez a lényeg, hogy beállj "dobozlakónak".
Nemrég voltam állásinterjún - a bizonytalan helyzet miatt kerestem 1et. Szerinted felvettek volna ha elmondom hogy 2 éven át pokereztem kizárólag?
chivasr911
Válasz OldRknight kommentjére
2011. okt. 21. 20:55
félig off, de nem tudja valaki, hogy Szlovákiában hol tart a szabályozás? Lesz, nem lesz?
zoltanh
2011. okt. 21. 20:59
félig off, de nem tudja valaki, hogy Szlovákiában hol tart a szabályozás? Lesz, nem lesz?
Tegnap rákérdeztem egy szlovák játékosra, azt a választ kaptam, hogy ugyan az lesz mint nálunk. Április vagy nyáron lesz betiltva, de márciusba új választások lesznek. Szóval még bármi lehetséges.