kedves uraim, belinkelné valaki nekem azt a tanulmányt amire hivatkoznak? Az országok külkereskedelmi mérlegére vonatkozó (bár a hozzászólás erre explicit nem hivatkozott, de gyanitom erre célzott) valamit egyéb makroökonómiai hatások elemzése (úgysmint fogyasztásra, illetve megtakarításokra vonatkozó hatások) különösképpen érdekelnénének...
kedves uraim, belinkelné valaki nekem azt a tanulmányt amire hivatkoznak? Az országok külkereskedelmi mérlegére vonatkozó (bár a hozzászólás erre explicit nem hivatkozott, de gyanitom erre célzott) valamit egyéb makroökonómiai hatások elemzése (úgysmint fogyasztásra, illetve megtakarításokra vonatkozó hatások) különösképpen érdekelnénének...
minden ország minuszban van online gamblingból, ebben teljesen biztos lehetsz :)
Én pedig teljesen biztos vagyok benne, hogy ez nem igy van ;)
Az Egyesült Királyságot elnézve a szerencsejáték iparnak például igen fontos makroökonómiai szerepe van, ez eléggé jól dokumentált.
Egyéb kívánság esetleg?
Egy szalagmunkás is beláthatja, hogy olyan kevés nyerő játékos van, ami nem tudja ellensúlyozni a halak veszteségeit, még egy ilyen szegény országban is. Hát még egy project manager.
Ha pedig a komplett ország minuszban van, akkor aztán vizsgálgathatod 'explicit' a makroökonómiai hatásokat.
És itt most kifejezetten az online pókerről beszélünk.
Értem én hogy okosnak akarsz látszani.
Lenne egy apró kérdésem. Nem igazán értem miért tiltanák, hogy külföldi termekbe magyarok játszhassanak. A külföldi pénzt itt költjük el nem? Ez nem jó a magyarnak? Ennyi erővel a külföldi munkavállalást is betilthatnák. Az adózás rendeben van, de én ott is azt mondanám, hogy csak bizonyos összeg felett kéne adózni. Mert mondjuk aki keres 60-70 ezer forintot napi 8 órai munkávan, - amit valljunk be éppen ahhoz elég, hogy ne halljunk éhen - és annak a valakinek van annyi kis sütnivalója, hogy egy kis pókerrel vagy más szerencsejátékkal kiegészítse jövedelmét, ami mondjuk behoz neki olyan 20-30 000 Ft-t, akkor ne adóztassuk már meg szegényt, mikor így is olyan nyomor van ebben az országban. De ha valaki mondjuk keres a havi jövedelme mellett még havi plusz 300.000-et, akkor igen is adózzon. Persze ne 50%-ot csak mondjuk 20-25 %-ot. Tudom hiában az én szépen levezett kis véleményem, nem én döntöm el és nem a kis ember dönti el, na de szerintem ez így lenne igazságos. Ám ne féltsük mi a magyar embert, hiszen mindig nagy túlélő volt és mindig kitalált valamit, hogy jó legyen :)
titcar barátomnak: oks, vettem ... mondjuk az is megérne egy misét, hogy a jó magyar mid-high stake regek közül miért játszanak annyian külföldi színekben (neomorf, DuckinF0nk vagy biga)
Nem tudom mi köze az államnak ahhoz, amit pókerrel nyerünk? Talán beszálltak a sok buktába, meg könyvbe, meg tanulásba, ami benne van?
Én azt mondom nem jár nekik adó, ha kérnek, azzal lopnak tőlünk!!
Nem tudom mi köze az államnak ahhoz, amit pókerrel nyerünk? Talán beszálltak a sok buktába, meg könyvbe, meg tanulásba, ami benne van?
Én azt mondom nem jár nekik adó, ha kérnek, azzal lopnak tőlünk!!