Nos, lehet hogy naívnak tűnök. Talán igen az is vagyok. Nem is akarok politizálni, de amit írtam azért tartom igazságosnak, mert a mai magyar adózási rendszer jobban terheli a szegényeket, mint a gazdagokat. Hangsúlyozom szerintem. Nem vagyok gazdag XD XD. Adózásra szükség van, szerintem mindenki tudja, aki tanult közgazdaságtant, azoban nem mindegy miből és hogyan.
"Nem tudom mi köze az államnak ahhoz, amit pókerrel nyerünk? Talán beszálltak a sok buktába, meg könyvbe, meg tanulásba, ami benne van?"
Miután jövedelemről van szó, szerintem az állam nem kérdezi meg, hogy " jaj te szegény, hát mennyit kinlódtál te ezért?" - mint ahogy a havi 80.000 Ft-ra sem kérdez rá, hogy mennyit dolgozol érte. De megértem a hozzászólást :)
Részemről ennyi, és csak annyit kívánok mindenkinek, hogy legyen sikeres a pókerben, legyen belőle egy kis plusz :)
Hát adózzál csak akkor, és tanuld a közgazdaságtant...
Különben meg elég szar, hogy te adózol és a pénzed mások zsebébe vándorol, mert hát gondolom azzal tisztában vagy, hogy töredékét sem forgatják vissza az ilyen-olyan jogcímen beszedett pénzeknek.
De hát sok sikert!
Különben meg elég szar, hogy te adózol és a pénzed mások zsebébe vándorol, mert hát gondolom azzal tisztában vagy, hogy töredékét sem forgatják vissza az ilyen-olyan jogcímen beszedett pénzeknek.
De hát sok sikert!
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy az kb. mikor derül ki, hogy melyik termek mennek bele ebbe az adózásos dologba?
De hát sok sikert!
annyi kérdésem lenne, hogy ez a játékosokat miben érinti? Ez csak a termekre nézve gáz?
Ha én most ki akarok utalni mondjuk egy nagyobb összeget akkor SZJA-t kéne normál esetben fizetnem? És milyen összegnél / pénzmozgásoknál nézi mondjuk az APEH a számlámat.
Tudtommal ez nem kötelező.
Ha Te Magyar állampolgár vagy, Magyar lakcímmel, és az év felét, igazoltan(!) külföldön töltöd, akkor az ottani szabályok szerint adózhatsz.
Bizonyos országokban meg a szerencsejáték adómentes, ennyi.
Tudom hogy nem a reklám helye de ha valakinek el kell tüntetni a pénzét mert válik az asszonytól, vagy netán a pókerből származó jövedelmét akarja legálisan használni az megkereshet privátban nyugodtan. 10M alatt ne keressen senki. 10% ért dolgozok.
Tudom hogy nem a reklám helye de ha valakinek el kell tüntetni a pénzét mert válik az asszonytól, vagy netán a pókerből származó jövedelmét akarja legálisan használni az megkereshet privátban nyugodtan. 10M alatt ne keressen senki. 10% ért dolgozok.
Tudom hogy nem a reklám helye de ha valakinek el kell tüntetni a pénzét az megkereshet privátban nyugodtan. 10M alatt is kereshettek. 9% ért dolgozok.