ceewyl
Válasz Fa_Janko kommentjére
2008. okt. 23. 11:48
svájci vagy nem svájci mindegy, csak működjön. Azon filóztam, hogy mivel angliában az online poker adómentes, esetleg ott nyitok bankszámlát, bankkártyával, moneybookers-el összekötve. el is mennék ha azon múlik, csak állítólag kell helyi lakcím. Szlovákiában tudom hogy nem kell cím a számlanyitáshoz, van is szlovák otp-s számlám, de azt meg nem tudom moneybookers-el összekötni. :(
Miért nem csinálsz egy sima neteller számlát?
titcar
Válasz ceewyl kommentjére
2008. okt. 23. 15:51
befektetni egyébként arról sem lehet olyan egyszerűen :)
Fa_Janko
Válasz ceewyl kommentjére
2008. okt. 23. 19:53
nem tudtam, hogy a neteller ilyen. köszi
Littlemage
2008. nov. 10. 10:10
buktar
2008. nov. 10. 10:18
Szlovákiában tudom hogy nem kell cím a számlanyitáshoz, van is szlovák otp-s számlám, de azt meg nem tudom moneybookers-el összekötni. :(
Miért nem?
És ha tényleg nem, bank transfer a teremből?
Valhalla
Válasz Littlemage kommentjére
2008. nov. 10. 10:33
indexen megint tema:
Index - Félmilliárd is megfordul adómentesen a hétvégi pókertornákon
Érdemes lenne összeolvasni ezeket a "szakértői" indoklásokat, miért is bűnözők a pókerezők. Ugye itt most a szerencsejáték törvényre hivatkoznak. Az adózóna egyik cikkében meg az APEH képviselője kijelentette, hogy a pókernyeremények adóztatása NEM a szerencsejáték törvény alapján történik. Miért is fontos ez?
A szerencsejáték törvény kimondja, hogy a nyertes összes adózási kötelezettségét a játék szervezőjének kell levonni és befizetni, a nyertes az adóval csökkentett nyereményt kapja meg, melyből további adózási kötelezettsége nincs.
A saját véleményem erről már megírtam néhány hozzászólással (és évvel :)) ezelőtt... a lényege, hogy ha én pl. Isle of Man szigetén nyerek, az ottani törvények szerint kell leadóznom, s ennek a játék szervezője által befizetett adóval eleget is teszek, mivel az ottani törvények ezt írják elő
kormi88
Válasz Littlemage kommentjére
2008. nov. 10. 10:33
audiosultan
Válasz kormi88 kommentjére
2008. nov. 10. 12:41
ami ezekben a pókerklubokban megy, az 90%-ban sajnos TÉNYLEG szerencsejáték. nem túl magas a színvonal. :) najó persze magasabb téteken még nem játszottam az is igaz.
styxxx
Válasz kormi88 kommentjére
2008. nov. 10. 12:54
Egyébként meg ha belátnák, hogy a póker nem túlnyomórészt szerencse, akkor minden tiszta lenne. Persze az állam nem járna túl jól. :p
Ebben az országban minden arról szól, hogy hatszáz bőrt lenyúzzanak mindenkiről akiről csak lehet. És itt be is fejeztem a politikát, mert ez a közösség jobbat érdemel mint ez az alantas politika ami ebben az országban folyik.
Egyébként tényleg elég megfoghatatlan még az online poker adóztatása. szinte semmilyen jogszabályi környezetbe nem illeszthető egyértelműen. Nem mérhető igazán a forgalom, nem bizonylatolható egyértelműen.
Szép lenne, ha egy 5k handes grindelés után kiküldene a site 5000 bizonylatot :D
A legszebb pedig, hogy általánosságban akik nem ebből élünk - MINT ÉN AKI TÖBB MINT FÉLMILLÁT ADÓZOM EGY ÉVBEN, KEDVES HIVATAL - már többszörösen leadózott jövedelmet viszünk be a teremhez, amire már megfizettük a jövedelem adót, akkor azt még utána mégegyszer fizessük meg.
Na kidühöngtem magam :D
A lényeg, hogy egy darabig még biztos, hogy nem kell túlzottan aggódnunk.
Bajkevero
Válasz styxxx kommentjére
2008. nov. 10. 13:29
A legszebb pedig, hogy általánosságban akik nem ebből élünk - MINT ÉN AKI TÖBB MINT FÉLMILLÁT ADÓZOM EGY ÉVBEN, KEDVES HIVATAL - már többszörösen leadózott jövedelmet viszünk be a teremhez, amire már megfizettük a jövedelem adót, akkor azt még utána mégegyszer fizessük meg.
Ha ezt a penzt beteszed a bankba, akkor is fizetsz kamatadot ;)
Az teny, hogy rengetek bort lehuznak. Pl ha a munkahelyed neked a penztarcajabol 1M-ft akar kifizetni, akkor a Te penztarcadba csak kb 350e kerul (munkaltato jarulekok, TB, ado). Ja, ha ezt a penzt el is akarod kolteni, akkor meg plusz 20% AFA lejon belole...
Ellenervkedt szoktak felhozni az ado es allam mellett kardoskodok, hogy ha nem fizetsz adot es TB-t, akkor a mento sem jon ki erted, ha szivinfarktust kapsz egy nagyobb bad beat miatt, vagy mehetsz folduton a pokertalalkozora, mert az utat nem fogja megepiteni senki szerelembol...
Az teny, hogy ez a sok levonas kicsit tulzas, de allitolag ebbol sem jonnek ki :(