Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

styxxx
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. nov. 10. 14:13

... ha nem fizetsz adot es TB-t, akkor a mento sem jon ki erted, ha szivinfarktust kapsz egy nagyobb bad beat miatt, vagy mehetsz folduton a pokertalalkozora, mert az utat nem fogja megepiteni senki szerelembol...

:D Ez nagyon ott volt :D

Valhalla
Válasz styxxx kommentjére
2008. nov. 10. 14:40

És itt be is fejeztem a politikát, mert ez a közösség jobbat érdemel mint ez az alantas politika ami ebben az országban folyik.

Ez is nagyon talált:D

Bajkeverő gondolataihoz: én azt szoktam mondani, hogy természetesen, jó dolog hogy járhatunk (nagyjából) ingyen suliba, orvoshoz, ha ég a ház jönnek közpénzből oltani, biztosítják a közrendet stb. most ne menjünk bele a színvonalba, tény vannak ilyen ingyenes közszolgáltatások, s ezt finanszírozni is kell valamiből. Egyik kedvenc történelmi személyiségem, Attila ezt anno megoldotta Róma többszöri megzsarolásával :eek:, jó, ez már nem járható út, oké, dobja össze a köznép a rezsiköltséget. Van közel 8 milla felnőtt kis országunkban, na adózzon szépen mindenki ugyanannyit, s ebből finanszírozzák az állami szolgáltatásokat. Elvégre mindenki igényt tart rájuk nem? Jó tudom, ez így képtelenség, de még mindig jobb, mint ahogy most történik a közteherviselés. Mivel ez a fórum arra hivatott, hogy pókertudásunk fejlesszük, ezen az oldalon ez a határ, ennyi a publikus véleményem, nem több.

Bajkevero
Válasz Valhalla kommentjére
2008. nov. 10. 14:48

Van közel 8 milla felnőtt kis országunkban, na adózzon szépen mindenki ugyanannyit, s ebből finanszírozzák az állami szolgáltatásokat. Elvégre mindenki igényt tart rájuk nem? Jó tudom, ez így képtelenség, de még mindig jobb, mint ahogy most történik a közteherviselés.

Ha nincs is 8M, de van 5M munkakepes. Csak epp az a baj, hogy ebbol kb 2 fizet adot (kozszfera, alkalmazottak). Es szerintem a pokeresek 90%-a is szivesen kibuj(na/ik) az adofizetes alol.

Lehet az allami szolgaltatasok szinvonalat ocsarolni, de kis penz, kis foci... ;)

Mivel ez a fórum arra hivatott, hogy pókertudásunk fejlesszük

Ezzel egyetertek. Szerintem, amig nincs valami hasznalhato info poker-adozas ugyben kar feszegetni a temat

cr4zydiamond
Válasz styxxx kommentjére
2008. nov. 19. 3:03

Nem tudok eligazodni a mai helyzetben. Valaki segítsen már, aki hasonló cipőben jár.
Mit tegyen az, akinek az élő és online pókeren kívül semmilyen egyéb jövedelme sincs. Várja ölbetett kézzel a vagyonosodási vizsgálatot? Van már precedens? Megbaszhat/megbaszott ezért az Apeh akárkit is?

Szerintem elég speciális helyzet, az ha valakinek nincs más jövedelme ezen kívül...

titcar
Válasz cr4zydiamond kommentjére
2008. nov. 19. 3:12

Nem tudok eligazodni a mai helyzetben. Valaki segítsen már, aki hasonló cipőben jár.
Mit tegyen az, akinek az élő és online pókeren kívül semmilyen egyéb jövedelme sincs. Várja ölbetett kézzel a vagyonosodási vizsgálatot? Van már precedens? Megbaszhat/megbaszott ezért az Apeh akárkit is?

Szerintem elég speciális helyzet, az ha valakinek nincs más jövedelme ezen kívül...

tökmind1 hoyg van-e precedens, mert nálunk nem precedens alapú jogrendszer van :)
sztem amig nem keltesz nagy feltűnést addig nincs gond, csak a tb-t fizesd be magadnak :)
konkrét eset még ugyvágom nincs, de attól még fent állhat a veszély, hogy azt mondja az apeh, hoyg pengess be némi lovettát.

cr4zydiamond
Válasz titcar kommentjére
2008. nov. 19. 3:28

Értem, én is kb. így állok a dologhoz, és nincsenek azért álmatlan éjszakáim emiatt... Mégis érdekelne, azoknak a hozzáállása a dologhoz, akik hozzám hasonlóan évek óta KIZÁRÓLAG ebből élnek, esetleg "nagyobb" pénzeket is összeszedtek.

Zehy
Válasz cr4zydiamond kommentjére
2008. nov. 19. 6:27

Értem, én is kb. így állok a dologhoz, és nincsenek azért álmatlan éjszakáim emiatt... Mégis érdekelne, azoknak a hozzáállása a dologhoz, akik hozzám hasonlóan évek óta KIZÁRÓLAG ebből élnek, esetleg "nagyobb" pénzeket is összeszedtek.

Lakás, kocsi ne legyen mostanában a nevedre vásárolva. Kb ennyi egyelőre amit tenni tudsz.

Blatand
Válasz Valhalla kommentjére
2008. nov. 19. 7:22

Egyik kedvenc történelmi személyiségem, Attila ezt anno megoldotta Róma többszöri megzsarolásával :eek:, .

Néha azért önként adtak neki hogy védje meg őket más törzsektől:)

Amúgy részemről, én az éves jövedelmem 20%-át leadóznám ha arról lenne szó, de ehhez kéne egy átlátható jogszabály ami alapján ellehetne járni, és az hogy a leadózott pénzt ne lopják el...

buktar
Válasz Blatand kommentjére
2008. nov. 19. 7:37

Amúgy részemről, én az éves jövedelmem 20%-át leadóznám ha arról lenne szó, de ehhez kéne egy átlátható jogszabály ami alapján ellehetne járni, és az hogy a leadózott pénzt ne lopják el...

Szép remények! 20% adó és ne lopják el?
Ébredj fel, ez Magyarország!

Blatand
Válasz buktar kommentjére
2008. nov. 19. 7:39

Tudom hogy ez Magyarország ezért írtam hogy ne lopják el :)

Élő ügyfélszolgálat