Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

BaXee
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. szept. 12. 19:24

Üzenem Jakabnak, h nagyon vigyázzon magára.

Aláírás: Üstökös Arisztid, APEH

Xddddddddddddddddd

zend
Válasz BaXee kommentjére
2009. szept. 12. 19:34

Üzenem Jakabkának hogy +200k egyösszegű számlamozgások esetén a bankoknak feljegyzést kell készíteniük a tranzakcióról,nehogy Jakab nevű ügyfelük titkon tenoristák pénzét mossa tisztára.Hogy aztán ezt a bankok továbbadják e a tenorista elhárító vagy nyomozó szervezeteknek,vagy csak konkrét megkeresés esetén azt nem tudom.

Smithy
Válasz zend kommentjére
2009. szept. 12. 20:33

"a tévében is volt szó róla, hogy az onlinepóker adómentes, közgazdaságtantanárom szerint pénznyeremény után annak kell adóznia, aki fizeti"

Hát akkor "a tévében" rosszul mondták... Amúgy üzenem Gipsz úrnak, h tudtommal junior számlát nem lehet deviza alapon vezetni.

Smithy
Válasz Smithy kommentjére
2009. szept. 12. 20:34

+1

Az adózással kapcsolatban nyugodtan olvass vissza 1 kicsit ebben a topicban, mert elég sok kérdésre választ kaphatsz.

dj.reLax86
Válasz Smithy kommentjére
2009. szept. 22. 19:26

.

Anyám 33 éve dolgozik az adóhivatalnál, megkérdeztem tőle hogy mi a pálya ezzel kapcsolatban. igazából nem tudta pontosan megmondani, de azt mondta utána néz. viszont a több száz ezer adóbevallásból amit látott egyben sem tüntettek fel szerencsejátékból származó jövedelmet. szóval szerintem nyugodtan eltitkolhatja mindenki ha csak pár ezer dollárról van szó. azt nem tudom hogy pl sounday million fődíjjal is meg lehetne ezt csinálni. azért az 40-50 millio ft körül mozog. mondjuk én azt is inkább megtartanám magamnak mint hogy elosztogassam.

kocka21
Válasz dj.reLax86 kommentjére
2009. szept. 22. 19:33

Anyám 33 éve dolgozik az adóhivatalnál, megkérdeztem tőle hogy mi a pálya ezzel kapcsolatban. igazából nem tudta pontosan megmondani, de azt mondta utána néz. viszont a több száz ezer adóbevallásból amit látott egyben sem tüntettek fel szerencsejátékból származó jövedelmet. szóval szerintem nyugodtan eltitkolhatja mindenki ha csak pár ezer dollárról van szó. azt nem tudom hogy pl sounday million fődíjjal is meg lehetne ezt csinálni. azért az 40-50 millio ft körül mozog. mondjuk én azt is inkább megtartanám magamnak mint hogy elosztogassam.

Nagy követ dobtál most ezzel ismét a vízbe. Szerintem ebben a topic-ban ez már tövéről-hegyére ki lett vesézve.

atish81
Válasz zend kommentjére
2009. szept. 22. 21:49

Üzenem Jakabkának hogy +200k egyösszegű számlamozgások esetén a bankoknak feljegyzést kell készíteniük a tranzakcióról,nehogy Jakab nevű ügyfelük titkon tenoristák pénzét mossa tisztára.Hogy aztán ezt a bankok továbbadják e a tenorista elhárító vagy nyomozó szervezeteknek,vagy csak konkrét megkeresés esetén azt nem tudom.

a hétvégén beszéltem 2 bankossal is, ők azt mondták, hogy 2milla fölötti ki vagy befizetés esetén kerül be az illető neve a bank belső biztonsági rendszerébe, amiből az illetékesek szúrópróba szerűen (nagyon ritkán) ellenőriznek.
az apeh csak akkor fog tudni bármit, ha (vagyonosodási)vizsgálat van az illető ellen.

attiati
Válasz atish81 kommentjére
2009. szept. 22. 21:52

ha (vagyonosodási)vizsgálat van az illető ellen.

és azt ki, és milyen indokkal kezdeményezhet?
szomszéd bejelentésére is?

Zehy
Válasz attiati kommentjére
2009. szept. 22. 21:53

és azt ki, és milyen indokkal kezdeményezhet?
szomszéd bejelentésére is?

Leginkább arra.

GreEko
Válasz atish81 kommentjére
2009. szept. 22. 22:29

a hétvégén beszéltem 2 bankossal is, ők azt mondták, hogy 2milla fölötti ki vagy befizetés esetén kerül be az illető neve a bank belső biztonsági rendszerébe, amiből az illetékesek szúrópróba szerűen (nagyon ritkán) ellenőriznek.
az apeh csak akkor fog tudni bármit, ha (vagyonosodási)vizsgálat van az illető ellen.

nekem meg a bankos ismerős 3 millát mondott, szal ezt sem lehet pontosan tudni.
amíg, legtöbbször bejelentésre, vagy szúrópróba szerűen, nincs vagyonosodási vizsgálat, vagy nem kerül a nevedre a semmiből egy ingatlan mondjuk, kizártnak tartom, hogy félni kéne bárkitől is.

Élő ügyfélszolgálat