Amit írtam az nem kötődik közvetlenül az apeh-hez,sokkal inkább a nemzeti nyomozó irodához,de ha a nyomozó hatóság elkezd vizsgálódni akkor az már általában vonzza magával az adóellenőri vizsgálatot is.Egyébként nincsen pontosan szabályozva a dolog ezért a bankok ezt belső szabályzatukban rögzítik és az ügyintéző belátásán is múlik hogy ő gyanúsnak találja e a számlamozgásokat pénzmosási szempontból.(erre azért pókeres bevételnél kicsi az esély)
Leginkább arra.
Ja meg nem kivisszük off-shore cégekbe, hanem behozzuk és elköltjük.
Inkább az államnak kellene fizetnie a behozott összeg x százalékát :D
Ez most komoly, vagy ironizálsz? :) Nem bírom eldönteni 2 szóból.
Jó, gondolom, hogy nem a szomszéd Mariska néni betelefonálására fognak vagyonosodási vizsgálatot indítani.
Hát nem. Miért te pénzben játszol?
Ez az online póker adózása téma, olyan mint febris recurrens
Szerintem ha online játszunk, akkor nem is igazán játszunk itthon, a szerver X országban van, ahol valószínűleg legális az onlinepóker, gondoljatok csak bele elmentek X országba, és nyertek, azt a jövedelmet nem itthon szerezted, éppen ezért nem itthon kell adózni (szerintem), a rakeből pedig adózi a terem, és ezzel a játékosokat is megnyúzzák.
Vegyük pl PéldaBélát, aki tegyük fel 1000€ raket csinált, a teremnek ebből 250€-t minimum le kell adóznia, és mivel a terem Béla zsebéből vette ki a pénzt, igy kb olyan mintha ő adózna
A levezetés stimmel, annyi különbséggel, hogy ahol a termek be vannak jegyezve, ott 1000 rakeből nem 250 et adóznak, hanem 5-öt nagyjából :)
Az Eu ban ha igénybe veszel egy szolgáltatást, akkor a szolgáltatás igénybevételének helye szerinti jogszabályok vonatkoznak rá, ez alól kivétel az online szolgáltatás, amire a szolgáltató országa vonatkozik. Jelen esetben Man sziget, Belize...
Ha az apeh oldalaról nézed az egészet nekik mindegy hogy miből van a bevétel. Ha bankotrabolsz azt is leadózhatod. Node nem legális jövedelem függetlenül attól hogy adózod e vagy se.
Az egészet nézve egyszerűen nem tudnak ezzel mit kezdeni hazánkban. Adott egy cég aminek monopóliuma van a szerencsejátékban ami nagyon jól működött nekik, de a netes dolgokkal nem tudnak mit kezdeni. Ezért hol azt mondják ezt adózod hol azt hogy kétszer nem adóztathatnak meg.
Laikusként nézve azt mondom ki az a hülye aki illegális dologból származó jövedelmet bevall. Főleg hogy még a módja sincs meg hogy tegye.
Szerintem ha online játszunk, akkor nem is igazán játszunk itthon, a szerver X országban van, ahol valószínűleg legális az onlinepóker, gondoljatok csak bele elmentek X országba, és nyertek, azt a jövedelmet nem itthon szerezted, éppen ezért nem itthon kell adózni (szerintem), a rakeből pedig adózi a terem, és ezzel a játékosokat is megnyúzzák.
Vegyük pl PéldaBélát, aki tegyük fel 1000€ raket csinált, a teremnek ebből 250€-t minimum le kell adóznia, és mivel a terem Béla zsebéből vette ki a pénzt, igy kb olyan mintha ő adózna