Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

reirreT
Válasz Sittes111 kommentjére
2010. nov. 10. 20:17

Bélabácsinál járt már az APEH? Élő- és online eredményei is nyilvánosak, ugyanúgy mint a neve és arca is. Vajon ő adózik utána, és ha igen, hogyan?

Bumbanas
Válasz reirreT kommentjére
2010. nov. 16. 13:31

Az jutott eszembe, hogy van egy főállású EVÁ-s ismerősöm aki panaszkodott, hogy sok járulékot kell fizetnie. Hogy békén hagyják a minimálbér kétszerese után fizeti(fizette) a járulékokat és az a fölötti pénzt már nem piszkálj az APEH.
Most a minimálbér 73500 Ft(bruttó), ennek a kétszeresére a járulékok:
Munkáltatói 41895, munkavállalói: 24990, SZJA: 31737, összesen: 98622 Ft.
Azt gondolom, hogy meg kellene teremteni a lehetőségét, hogy bárki bejelentkezhessen főállású szerencsejátékosnak a fenti közterhekkel és onnantól legálisnak lehetne tekinteni a tevékenységével szerzett jövedelmet.
Persze ez egy kiskapu lehetne pénzmosáshoz, de ennek a kivédése már nem a járulék- és adótörvények feladata kell legyen.
Aki meg komolyan ezzel foglalkozik és havi átlag 3-4-x ezer$-t keres vele az 500$ fejében megválthatná a nyugalmát.
Ezen az elképzelésen ne kérjétek számon az arányos közteherviselést, de az nálunk még soha nem valósult meg és azt hiszem az én életemben nem is fog.

ricsi31
Válasz Bumbanas kommentjére
2011. ápr. 5. 19:37

Ha ilyen jellegű probléma esetén lehet tudok tanácsot adni. Keressetek magánban: ricsi31[kukac]gmail[pont]com

weeee7
Válasz ricsi31 kommentjére
2011. júl. 2. 1:33

Bár nem túl érdekes, úgy láttam ez még nem volt:

Aktuális - Online póker: hogyan kell adózni utána? - adozona.hu

titcar
Válasz weeee7 kommentjére
2011. júl. 2. 1:36

Bár nem túl érdekes, úgy láttam ez még nem volt:

Aktuális - Online póker: hogyan kell adózni utána? - adozona.hu

27% eho nélkül még egész baráti is lenne ...

weeee7
Válasz titcar kommentjére
2011. júl. 2. 1:41

27% eho nélkül még egész baráti is lenne ...

Én nem értek annyira hozzá (na jó, semennyire lol), de a 27% a befizetendő adó 27%-a, nem (tehát nem az adóalapé, ami nyilván durva)? Letöltöttem ezt a javás adóbevalló progit, ami kiszámolta a dolgokat, a jelenlegi állapot szerint mindennek a végén a nyereményed ~25%-át kéne befizetni (20% lesz ez, ha megszűnik a szuperbruttósítás majd).

crazy3317
2011. júl. 2. 1:53

Én nem értek annyira hozzá (na jó, semennyire lol), de a 27% a befizetendő adó 27%-a, nem (tehát nem az adóalapé, ami nyilván durva)? Letöltöttem ezt a javás adóbevalló progit, ami kiszámolta a dolgokat, a jelenlegi állapot szerint mindennek a végén a nyereményed ~25%-át kéne befizetni (20% lesz ez, ha megszűnik a szuperbruttósítás majd).

sokallod a 20%-ot vagy csak megerősítést vársz, hogy jól számoltál?

weeee7
Válasz crazy3317 kommentjére
2011. júl. 2. 1:55

sokallod a 20%-ot vagy csak megerősítést vársz, hogy jól számoltál?

Csak megerősítést, mert egyáltalán nem értek a témához. Egyébként még annyit ehhez, hogy csak a bevételed 90%-a után kell ezt számolni, mert mindig alkalmazható a 10%-os költséghányad az önálló tevékenységből származó jövedelemre.

titcar
2011. júl. 2. 8:02

nem akarlak elkeseríteni, de:
APEH Portl - Egszsggyi hozzjruls fizetsi ktelezettsg
Az összevont adóalapba tartozó, az adóelőleg-alap számításnál figyelembe vett jövedelem után
27%
A béren kívüli juttatásnak nem minősülő egyes meghatározott juttatások [Szja tv. 70. §] adóalapként meghatározott összege után
27%

az adóalap 27%a

és a 450K huf cap sem vonatkozik rá :(

szóval ha jól saccolok a 90% 127%ának a 16+27%át kéne fizetni, ami 49,149%, de még ha 90% 127%ának a 16%a + a 90% 27%a, az is 18.3+24.3 = 42.6% ez azért erős, ennyi sztem a lottón sincs.

Bumbanas
Válasz titcar kommentjére
2011. júl. 2. 10:11

Azt is számoljátok hozzá, hogy a pókerben a nyeremény nem úgy számítódik, hogy a hónapban nyertél pl. 20000$-t és buktál 18000$-t, összesen van 2000$ bevételed és azt leadózod, hanem a 20000$ a bevétel és ez után kell az adót fizetned! Na jó, ennek veheted a 90%-át, mert 10% a költséghányad. :)

Ha még így is barátinak találja valaki, akkor gratulálok hozzá.

Élő ügyfélszolgálat