És aki adózik,s van egy rossz szériája, igényelhet a NEMZETI BAD BEAT ALAPBÓL??
A pókert nem lehet megadóztatni, mert nem termel plusz termést, hanem a megtermelt pénz cserél gazdát. Max a termeket lehet megadóztatni a rake után.
Az viszont egy más kérdés, hogy mindenki fizessen bizonyos mennyiségű adót, akár pókerezik, akár nem, akár dolgozik akár nem!!!!!!!!!
Eljátszottam ma a gondolattal, hogy nyertem a Sunday Million-on 100'000 dollárt, legyen inkább 150'000 dollár!
Úgy döntöttem, a pénzt nem osztom szét a PokerStars magas téten játszó cash game cápái között, hanem inkább kiveszem a nagy részét, és építem-szépítem belőle kis hazánkat :) Szerintetek hogyan lehetne a pénzkivételt a gyakorlatban megvalósítani? Gondolom, amikor egy magyar banknál vezetett számlán hirtelen megjelenik 27,5 millió forint, akkor ott már jelentési kötelezettségük van.
Itt kezdődnek az igazi problémák, mert tudomásom szerint az ilyen jövedelem adózása nem megoldott kérdés még nálunk. Mi a véleményetek, hogy lehetne hozzájutni a gondolatbeli összeghez (akár az adóval csökkentett részéhez) fizikailag is?
Eljátszottam ma a gondolattal, hogy nyertem a Sunday Million-on 100'000 dollárt, legyen inkább 150'000 dollár!
Úgy döntöttem, a pénzt nem osztom szét a PokerStars magas téten játszó cash game cápái között, hanem inkább kiveszem a nagy részét, és építem-szépítem belőle kis hazánkat :) Szerintetek hogyan lehetne a pénzkivételt a gyakorlatban megvalósítani? Gondolom, amikor egy magyar banknál vezetett számlán hirtelen megjelenik 27,5 millió forint, akkor ott már jelentési kötelezettségük van.
Itt kezdődnek az igazi problémák, mert tudomásom szerint az ilyen jövedelem adózása nem megoldott kérdés még nálunk. Mi a véleményetek, hogy lehetne hozzájutni a gondolatbeli összeghez (akár az adóval csökkentett részéhez) fizikailag is?
akkor irány pl anglia ahol az online póker jövedelem adómentes ha jól rémlik
adózás
Akit érdekel 16% -al kell jelenleg leadózni az online pókeren nyert pénzt. Ezt az idei könyvelői továbbképzésen mondta az Apeh(mostmár NAV) előadója. Az egyik téma ez volt, az online póker. Ha valakit érdekel részletesebben is leírom pontosan hogy működik ez a hatályos jogszabályok szerint, bár külön még nincs szabályozva, máshova sorolták, amíg nincs neve a "gyereknek".
Akit érdekel 16% -al kell jelenleg leadózni az online pókeren nyert pénzt. Ezt az idei könyvelői továbbképzésen mondta az Apeh(mostmár NAV) előadója. Az egyik téma ez volt, az online póker. Ha valakit érdekel részletesebben is leírom pontosan hogy működik ez a hatályos jogszabályok szerint, bár külön még nincs szabályozva, máshova sorolták, amíg nincs neve a "gyereknek".
szerintem itt elég nagy félreértések vannak:
1: a termeket nehéz megadóztatni, offshore területen vannak bejelentve az oldalak, de akár offshore akár nem, nem mo-on vannak bejegyezve, tehát nem ide adóznak. ezzel küzdenek világszerte.
2: a nyereményt önmagában senki nem akarja megadóztatni (nem is tudnák, hiszen amig bent van a manyi, addig az adott pókeroldal külföldi bankszámláján van a pénz, tehát semmi köze hozzá a magyar államnak), csak a kivett pénzt, ami viszont már jövedelemnek minősül, tehát természetes módon adóköteles (a mértéke teljesen más tészta). az egy másik dolog, hogy magyarországon nem ez az elfogadott, és az emberek (érthető módon) próbálnak kibújni a jövedelem adózása alól, legyen az bármilyen jellegű jövedelem.
3: legjobb tudomásom szerint ahhoz, hogy egy adott országban adózhass, több mint az év 50%-át ott kell tölteni. tehát nem elég 1 napot máltán heverészni. az offshore-céges megoldás megint más kérdés
"Ha valakit érdekel részletesebben is leírom pontosan hogy működik ez a hatályos jogszabályok szerint, bár külön még nincs szabályozva, máshova sorolták, amíg nincs neve a "gyereknek"."
engem érdekel