Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

Krono
Válasz nando42 kommentjére
2011. szept. 18. 20:37

Kettőtöknek együtt: ennél a logikánál fogva, akkor Kaló Dénesnek és mindenkinek adóköteles lenne az EPT nyereménye, nem? Márpedig sokszor lenyilatkozták, hogy de hát kaszinó, de hát EU...

Mert azt már leadózta az adott országban. Vegas után sem kell adózni.

dr.drogba
Válasz chubbyhun kommentjére
2011. szept. 18. 20:37

A kaszinó szabályozás Magyarországon is tiszta, ha ott nyersz, nem kell adóznod, mivel a koncessziós díjat elvileg így határozták meg. Erről van magyar törvény stb..

Pont ezt akarják bevezetni online is,hogy a nyereményed tiszta legyen,és a terem adózzon ne te.Máshogy nem is lenne értelme.

nando42
Válasz chubbyhun kommentjére
2011. szept. 18. 20:39

A kaszinó szabályozás Magyarországon is tiszta, ha ott nyersz, nem kell adóznod, mivel a koncessziós díjat elvileg így határozták meg. Erről van magyar törvény stb..

hát ez az, én úgy tudom - anno arról volt szó -, hogy a bossnak van kaszinó működtetési engedélye, pont ez volt az érv.

nando42
Válasz Krono kommentjére
2011. szept. 18. 20:43

Mert azt már leadózta az adott országban. Vegas után sem kell adózni.

Először is kaszinóban nem kell adózni, a szolgáltató adózik, illetve fizet egy rakás pénzt a működési engedélyért, másodsorban amennyiben Vegasban adóztál, attól még nem mentesültél az otthoni adótól, amennyiben van eltérés az adó között(van), a különbözetet be kéne fizetned (legalábbis legjobb tudomásom szerint így van).

chubbyhun
2011. szept. 18. 20:43

Az online rész nincs szabályozva Magyarországon. Ezt akarják most megcsinálni, de senki nem tudja, hogyan.

tomy123
Válasz Dj69k kommentjére
2011. szept. 18. 20:44

Nem lehetne ezt a témát, csak regisztrált tagok láthassák x idő után vagy valami hasonló, hogy ezek a faszok ne innen vegyék majd az ötleteket?

:)):)):))

weeee7
2011. szept. 18. 21:33

Azt lássuk be, hogy a szabályozás csak akkor lesz elfogadható, amennyiben a szervező oldalra rakják az adót (az más kérdés, hogy ez könnyen lehet rake emelkedéssel fog járni), amennyiben a játékosokat adóztatják meg (s ez a valószínűbb), akkor már hivatalosan is adócsalók leszünk (azért az nagyon dúrva lenne, ha kétszer kéne "adózni", először a terem nyúlja le a nyeremény több 50%-át, aztán meg az állam a megmaradt nyereménynek kb ugyan ennyi részét - már ha a profit után kell majd adózni, s nem nyeremény után. :D).

Azért komolyan kíváncsi vagyok mennyire lesz életszerű a szabályozás, de a kormányunk egy-másfél éves működését tekintve sok jóra nem számíthatunk.

Jelenleg is adócsaló mindenki, aki nem fizeti be az online nyereményei után az adót, a NAV hivatalos állásfoglalása szerint jelenleg is szja-t+ehot kell fizetni utána.

zend
Válasz weeee7 kommentjére
2011. szept. 18. 22:05

Jelenleg is adócsaló mindenki, aki nem fizeti be az online nyereményei után az adót, a NAV hivatalos állásfoglalása szerint jelenleg is szja-t+ehot kell fizetni utána.

APEH Portl - Az interneten lebonyoltott krtyaversenyek nyeremnyeknt megszerzett jvedelem adktelezettsge

Pontosan,én nem hiszem hogy ezen változtatni akarnának,csak a pénzmozgásokat teszik ellenőrizhetővé,modjuk egy francia rendszerhez hasonló szabályozással.

weeee7
Válasz zend kommentjére
2011. szept. 18. 22:59

APEH Portl - Az interneten lebonyoltott krtyaversenyek nyeremnyeknt megszerzett jvedelem adktelezettsge

Pontosan,én nem hiszem hogy ezen változtatni akarnának,csak a pénzmozgásokat teszik ellenőrizhetővé,modjuk egy francia rendszerhez hasonló szabályozással.

Én bízom benne, hogy akarnak ezen is, és hasonló lesz, mint az élő játék (a termek fizetnek, a nyeremények adómentesek).

zend
Válasz weeee7 kommentjére
2011. szept. 18. 23:51

Én bízom benne, hogy akarnak ezen is, és hasonló lesz, mint az élő játék (a termek fizetnek, a nyeremények adómentesek).

Bár így lenne,de abból kiindulva hogy magyarországon vagyunk,ennek szerintem kevés az esélye.
Amúgy ti hallottatok már a spanyol szabályozásról?
Mert úgy néz ki kezdhetünk érzékeny búcsút venni a kedvenc spanyol fishjeinktől is.:(

Élő ügyfélszolgálat