Maxxxika
Válasz valencia1101 kommentjére
2011. szept. 18. 19:42
Elég meglepő,hogy az akadémiások 99% nem tudja MINDEN jövedelem adóköteles, legalábbis elméletileg az.
Nem mondod, most megleptél.
A kérdésem arra irányult, hogy random vállalkozást létrehozni, és a szerint papírozni a bevételt jó ötlet-e.
A jelenlegi törvényi háttér mellett minimális esélyed van, hogy a NAV látóterébe kerülj.
Viszont ha létrehozol egy vállalkozást, és behívnak ellenőrzésre tuti hogy elkaszálod magad.
R1per2
Válasz nando42 kommentjére
2011. szept. 18. 19:42
Hát, ez szerintem fix, hogy törvénytelen. :D .
pálinkafőzés otthon is törvénytelen volt tavalyig, amikor már nem lett az. Semennyivel nem lett több, vagy kevesebb házi pálinka főzde.
És amíg ez a fasz törvény élt, nem bírságolták szét a mezei parasztcsaládot, aki a saját fáján megtermett gyümölcsöt pálinkának megfőzte, és adott belőle a szomszédnak is.
Ha elkapnak nem jobb azzal érvelni, hogy becsületes állampolgárként hozzájárultam a költségvetéshez a szürke zónából jött pénzemnek, mint hogy azt mondani, nem volt kedvem adózni sem?
Amennyiben európai licence-szel rendelkező teremben játszol (BOSS), biztosan nem kell adóznod
ezt honnan tudod?
nando42
Válasz R1per2 kommentjére
2011. szept. 18. 19:51
pálinkafőzés otthon is törvénytelen volt tavalyig, amikor már nem lett az. Semennyivel nem lett több, vagy kevesebb házi pálinka főzde.
És amíg ez a fasz törvény élt, nem bírságolták szét a mezei parasztcsaládot, aki a saját fáján megtermett gyümölcsöt pálinkának megfőzte, és adott belőle a szomszédnak is.
Ha elkapnak nem jobb azzal érvelni, hogy becsületes állampolgárként hozzájárultam a költségvetéshez a szürke zónából jött pénzemnek, mint hogy azt mondani, nem volt kedvem adózni sem?
ezt honnan tudod?
Nem tudom, de az a logikája, hogy miután EU-s engedéllyel rendelkeznek ugyan azok a szabályok vonatkoznak a termekre, mint az offline kaszinókra, tehát a szolgáltató adózik, a játékos nem.
chubbyhun
2011. szept. 18. 19:54
Nem tudom, de az a logikája, hogy miután EU-s engedéllyel rendelkeznek ugyan azok a szabályok vonatkoznak a termekre, mint az offline kaszinókra, tehát a szolgáltató adózik, a játékos nem.
"...EU-s engedéllyel rendelkeznek..."
ezt részleteznéd plíz...
nando42
Válasz chubbyhun kommentjére
2011. szept. 18. 20:01
"...EU-s engedéllyel rendelkeznek..."
ezt részleteznéd plíz...
EU-s országban van bejelentve, s innen ered a működési engedélye. Boss Cipruson van bejelentve.
na jó, anno én is csak olvastam, esetleg utána is járhatnánk ennek, aki jól tud angolul igazán írhatna egy mailt:
Poker Games Online: Poker games from IPN Poker Network
chubbyhun
2011. szept. 18. 20:10
EU-s országban van bejelentve, s innen ered a működési engedélye. Boss Cipruson van bejelentve.
na jó, anno én is csak olvastam, esetleg utána is járhatnánk ennek, aki jól tud angolul igazán írhatna egy mailt: Poker Games Online: Poker games from IPN Poker Network
A szolgáltatások szabad áramlásáról valóban van egy általános irányelv, de azt a különböző jogterülteken is meg kell erősíteni, illetve el kell fogadni. Azaz a "single passport" elv nem működik általánosságban Európában, csak elvben.
Pl.: A befektetési alapkezelés piacán 1985-ben fogadták el a szolgáltatások szabad áramlását, ténylegesen egy új irányelvvel lépett életbe Európában idén július 1-től (mármint eddig volt kötelező átvenni). Magyarország még nem vette át, ha valaki nem veszi át időben, akkor tényleges szankció nincs.
Szóval amíg nincs ilyen magyar jogszabály, addig nincs szabad áramlás. Szerintem ezekre a legszebb példa a Pokerstars fr+it. Külön-külön egyedi megállapodások.
titcar
2011. szept. 18. 20:17
na jó, anno én is csak olvastam, esetleg utána is járhatnánk ennek, aki jól tud angolul igazán írhatna egy mailt: Poker Games Online: Poker games from IPN Poker Network
nézz utána mi az szrt meg a magyar törvények álláspontja, mi az ami itthon szerencsejáték :D
nando42
Válasz titcar kommentjére
2011. szept. 18. 20:30
nézz utána mi az szrt meg a magyar törvények álláspontja, mi az ami itthon szerencsejáték :D
Kettőtöknek együtt: ennél a logikánál fogva, akkor Kaló Dénesnek és mindenkinek adóköteles lenne az EPT nyereménye, nem? Márpedig sokszor lenyilatkozták, hogy de hát kaszinó, de hát EU...
Dj69k
Válasz titcar kommentjére
2011. szept. 18. 20:33
vpn + külföldi bank azt csók , vagy túl naiv vagyok?
Itt a lényeg, hogy a termek ne tiltsanak nem?
Nem lehetne ezt a témát, csak regisztrált tagok láthassák x idő után vagy valami hasonló, hogy ezek a faszok ne innen vegyék majd az ötleteket?
chubbyhun
2011. szept. 18. 20:34
Kettőtöknek együtt: ennél a logikánál fogva, akkor Kaló Dénesnek és mindenkinek adóköteles lenne az EPT nyereménye, nem? Márpedig sokszor lenyilatkozták, hogy de hát kaszinó, de hát EU...
A kaszinó szabályozás Magyarországon is tiszta, ha ott nyersz, nem kell adóznod, mivel a koncessziós díjat elvileg így határozták meg. Erről van magyar törvény stb..