Ha esetleg valaki megtalálja a törvénytervezet,szúrja be legyen szíves.Thx
fmh.hu - Kormány/Parlament - Adózik az online szerencsejáték is?
A cikk szerint 2 héten belül parlament előtt lesz a tervezet, amit el is fogadnak valszeg. Szóval kb ennyi idő és minden kiderül. Elég rossz előérzetem van....
De legalább a játékosnak adómentes lesz, már ha az élő kártyatermekhez hasonlóan szabályozzák.
Kezdjük ott,hogy ha Matolcsy azt mondja,hogy "szabályozás",az még nem jelenti azt,hogy nem tiltás lesz. :D Akinek az adóemelés nem megszorítás,annak én már nem hiszek el semmit....
A másik,hogy a jogalkotás folyamatáról ne is beszéljünk,más téren volt szerencsém belelátni,összecsapott fércmunka lesz ez a törvény...
Azt lássuk be, hogy a szabályozás csak akkor lesz elfogadható, amennyiben a szervező oldalra rakják az adót (az más kérdés, hogy ez könnyen lehet rake emelkedéssel fog járni), amennyiben a játékosokat adóztatják meg (s ez a valószínűbb), akkor már hivatalosan is adócsalók leszünk (azért az nagyon dúrva lenne, ha kétszer kéne "adózni", először a terem nyúlja le a nyeremény több 50%-át, aztán meg az állam a megmaradt nyereménynek kb ugyan ennyi részét - már ha a profit után kell majd adózni, s nem nyeremény után. :D).
Azért komolyan kíváncsi vagyok mennyire lesz életszerű a szabályozás, de a kormányunk egy-másfél éves működését tekintve sok jóra nem számíthatunk.
Adózni mindenkinek kell(ene), és van mód arra, hogy kiválts egy vállalkozói kártyát, megnevezel akármilyen tevékenységet, és a pokerből végleg levett pénzeid beleírod, mint bevétel a szolgáltatásodért, és adózol utána. Cserkészbecsület, de nem árt, ha vásárolni kezdesz, hogy tudják adózott pénzből tudod megtenni.
Végtére is csak nem bűnözők a pókerjátékosok, hogy ne engedjék így kifehéríteni ezt a szürke zónát.
Most csak vicceltél, ugye?
Adózni mindenkinek kell(ene), és van mód arra, hogy kiválts egy vállalkozói kártyát, megnevezel akármilyen tevékenységet, és a pokerből végleg levett pénzeid beleírod, mint bevétel a szolgáltatásodért, és adózol utána. Cserkészbecsület, de nem árt, ha vásárolni kezdesz, hogy tudják adózott pénzből tudod megtenni.
Végtére is csak nem bűnözők a pókerjátékosok, hogy ne engedjék így kifehéríteni ezt a szürke zónát.
igen, vicceltem
Mint ahogy az is vicc, hogy semmit nem adózok.
Most csak vicceltél, ugye?