Aki nem fogja valamilyen okból kiváltani az engedélyt és mégis szolgáltat azt blokkolhatják mind pénzügyileg,mind elektrónikusan hogy teljesen ellehetetlenítsék.
és? valamiből fizetni kell, vagy te sehogy sem akarsz adózni?
Szerintem ez az egyetlen normális elfogadható szabályozása ennek.
Igen, játszhasson mindenki együtt, de a termelt rake után a terem fizessen adót az adott ország felé.
NAV meg ilyen esetben nagyon is jó, hogy tud a pénz mozgásokról. Többek között számunkra azért lényeges, hogy ne fordulhasson elő ismét ilyen, mint az Eurloinxel FTP-el, UB-vel.
Észtországban aránylag hasonló rendszer van: az üzemeltetőnek tükörszervert kell elhelyezni az ország területén, amihez az észt hatóságoknak hozzáférésük van, viszont a játékosok nincsenek levágva a .com termekről, ami nagyon jó, valamint nem fizetnek több rake-et, ami szintén nagyon jó.
Igaz, ott nem 20%-ot kell fizetniük a termeknek, hanem évi licensz díj van (nem tudom mennyi), így könnyebben megtehették, hogy ne emeljék a rake-et.
Nem tudom, hogy a magyar játékosok is maradhatnak-e majd a .com playerpool-ban, de ez alapvető fontosságú lenne. (Amúgy ha maradhatnak, ez valszeg egyben azzal is jár, hogy marad a rake is, hiszen nem valószínű, hogy a PS úgy írja majd ki az SNG-ket, hogy $10+$1, magyaroknak $10+$$1.2)
Reménykedjünk...
ja de ha a terem rajtad 20%-al kevesebbet keres akkor az affiliate dealeknek búcsút inthetsz magyarként
20%? LOL
Akkor kurva nagy lesz a rake, mert a termek biztos, hogy nem fognak fizetni 20%ot csak jópofiságból.
1., Nem érdeke a kormánynak, hogy emberektől vegyen el pénzt. Ha a terem megfizeti - megalkuszik - akkor nekünk már nem kell szja-t sem fizetni. A magar pókertársadalom van akkora létszámú, hogy a termeknek megérje kifizetni a 20%-ot. Persze, megtesznek majd mindent és a személyes ajánlatoknál majd spórolnak egy keveset.
sztem elég kevés teremnek van magyar számlája
Attól hiteles, hogy teljes hozzáférést kérnek a magyar adatokhoz, adóhatóság beleláthat mindenbe. Szerintem egy ilyen törvényjavaslatban világosan benne kellene legyen, hogy magyar játékosok nem játszhatnak nemzetközi vizeken. Ez egy olyan drasztikus szabályozás, hogy vastagon ott kellene legyen.
Elsőre az érdekel, hogy a Pokerstars Uniós székhellyel rendelkezik-e. :D
sztem elég kevés teremnek van magyar számlája
"Ez a 20%-os adó kulcs a bevételek után nagyon valószínű. Ezzel nincs is baja a termeknek.
Felét a játékosra terhelik, felét a termek vállalják. Simán lehet országokban különböző a fee.
Ez nem így van. Gyakorlatilag "csak" annyi történik, hogy mindenki 20%-al kevesebbett keres. A terem és az affiliate is. Azaz a terem csak 10%-al kevesebbett, mert jó eséllyel a felét a játékosra terheli.[/QUOTE]"
Valaki lefordítaná ezt nekem?
egy 10+1$-os sng 10+mennyibe fog kerülni?
Ha tényleg ez lesz, hogy a terem fizet 20%-ot, és annak egy részét akármilyen formában a játékosra terheli, cserébe pedig, amit nyerünk + a megmaradó kisebb RB teljesen legális jövedelem lesz úgy, hogy azután semmilyen további adót nem kell fizetnünk, akkor ez szerintem egy nagyon korrekt megoldás. Az eddig felröppent rémhírekhez képest meg pláne.
El sem merem hinni, hogy ilyen korrektül állnak hozzá. Minden ujjam keresztbe teszem, amíg meg nem szavazzák, és reménykedem, hogy így átmenjen eredeti formában, módosítók nélkül. Amilyen törvénytervezeteket lehetett eddig látni más témák kapcsán, kész csoda, hogy ezt ilyen normálisra összehozták. Lehet, hogy ez a Rogán gyerek titokban NL100-as regulár :D
Aki meg azon hőbörög, hogy egyáltalán adózni kell, az holnaptól nem menjen orvoshoz, ha iskolába jár oda sem, de tömegközlekedést se vegyen igénybe, mert ott sem fizeti ki a teljes díjat, mert az állam tartja fenn részben. Ne menjen továbbá múzeumba, színházba ... most hirtelen ennyi jutott eszembe, de lehetne még folytatni a sort.
Arról nem is beszélve, hogy ezentúl ugyanolyan rendes munka lehet a póker is, mint bármilyen más tisztességes állás. Mondhatod, hogy rendesen adózol, és szellemi munkával keresed a kenyered.