Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Az online szerencsejáték szabályozása Magyarországon

rogyion
Válasz Matt Coburn kommentjére
2011. szept. 27. 1:12

Ez megváltozik,így automatikusan lép életbe az ami eddig csak a kaszinóban játszott pókerre volt érvényes.

Hát izé.Szerintem értem. Az van, hogy most azért nem foglalkoztak a játékosokkal, mert azokra már van egy érvényes pókertörvény. Ami nem működik persze, de ezt most hagyjuk. Ehhez csapták hozzá a kliensekre vonatkozót. Nincs olyan hogy automatikusan vált egy törvény, hatályban maradt a korábbi, azt meg kellene változtatni, csak eszükbe sincs, mert ahhoz csapták hozzá a mostanit. Így teljes.Itt most az lesz a kérdés, hogy a mi oldalunkat mennyire fogják ellenőrizni.Ha marad ami idáig volt, akkor maradunk nyugisan, ahogy eddig csináltuk. Akkor lesz gond, ha rászállnak a játékosokra. De ezt meg valahogy nem tudom elképzelni.

Szerintem meg van olyan,hogy automatikusan vált,ha EZENTÚL az online pókerre a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény vonatkozik,akkor logikus,hogy a korábbi szja törvény hatálya alól kikerül,nem? Pláne,hogy a kettő összeegyeztethetetlen.
de mindegy is,úgyis megtudjuk ezt időben,fölösleges rajta rágódni.

djeleven
Válasz BaLa kommentjére
2011. szept. 27. 1:14

Az érdekes, mert a kaszinóüzemeltetés is engedélyhez kötött.

Értelmezési zavar van OldRknight-nál, mert mind engedélyhez kötött, a kocsmai nyerőgép, a bingo, kártyaterem, kaszinó,stb, csak a sorsolások egy bizonyos szűk köre nem(általában a termékminták meg ilyenek a shopokban)

Matt Coburn
Válasz rogyion kommentjére
2011. szept. 27. 1:14

Szerintem meg van olyan,hogy automatikusan vált,ha EZENTÚL az online pókerre a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény vonatkozik,akkor logikus,hogy a korábbi szja törvény hatálya alól kikerül,nem? Pláne,hogy a kettő összeegyeztethetetlen.

De azér imádom, hogy ezen agyalunk. :D

BaLa
Válasz djeleven kommentjére
2011. szept. 27. 1:16

Értelmezési zavar van Oldknight-nál, mert mind engedélyhez kötött, a kocsmai nyerőgép, a bingo, kártyaterem, kaszinó,stb, csak a sorsolások egy bizonyos szűk köre nem(általában a termékminták meg ilyenek a shopokban)

Kettőspont van az engedélyhez nem kötött után, ez alapján szerintem mindre vonatkoznia kellene.

BaLa
2011. szept. 27. 1:17

Nem kell semminek hatályon kívül helyeződnie, mert az szja törvényben enm volt olyan kategória, hogy online póker, csak a nav állásfoglalása szerint tartozott az szja törvény hatálya alá, mint jövedelem. Jogosan egyébként.

zend
Válasz cincinatus kommentjére
2011. szept. 27. 1:18

A javaslat alapján a "távszerencsejátékok" nem képeznek önálló szerencsejáték kategóriát (nem módosították azt a részt ami felsorolja a szerencsejátékokat!), pusztán a meglévő és engedélyezett szerencsejátékok egy formájának fognak minősülni, így szerintem ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá mint ha élő kártyateremben játszanál.

Na pont itt van a bukfenc,ugyanis az online szerencsejátékoknak a mai napig nem volt törvényben meghatározott megnevezése.Most viszont már törvényileg is el lehet határolni a "távszerencsejáték"-ot a "kártyateremben szervezett kártyajáték"-tól.

Matt Coburn
Válasz zend kommentjére
2011. szept. 27. 1:21

Na pont itt van a bukfenc,ugyanis az online szerencsejátékoknak a mai napig nem volt törvényben meghatározott megnevezése.Most viszont már törvényileg is el lehet határolni a "távszerencsejáték"-ot a "kártyateremben szervezett kártyajáték"-tól.

De ha sehova se sorolták be, akkor nem tisztázott nekünk mit kell csinálni, nem?

rogyion
Válasz BaLa kommentjére
2011. szept. 27. 1:23

Nem kell semminek hatályon kívül helyeződnie, mert az szja törvényben enm volt olyan kategória, hogy online póker, csak a nav állásfoglalása szerint tartozott az szja törvény hatálya alá, mint jövedelem. Jogosan egyébként.

aha,ezt nem tudtam.

jogos-nem jogos, ezen lehet vitázni. esetedben pl minden kétséget kizáróan jogos,de a játékosok 80-90 százaléka joggal mondhatja,hogy nem jogos,hisz életében nem volt plusszos,akkor sem ha volt jópár cashoutja:)

Matt Coburn
2011. szept. 27. 1:24

aha,ezt nem tudtam.

jogos-nem jogos, ezen lehet vitázni. esetedben pl minden kétséget kizáróan jogos,de a játékosok 80-90 százaléka joggal mondhatja,hogy nem jogos,hisz életében nem volt plusszos,akkor sem ha volt jópár cashoutja:)

:D:D

cincinatus
Válasz zend kommentjére
2011. szept. 27. 1:24

:)

Pont az a lényeg, hogy nincs (csak formai) különbség. Mint ahogy az online fogadás és "élő" fogadás között sem.

Update:
Sőt, most néztem a SZJZRT. honlapján, hogy már lottózni is lehet elektronikus úton és ott sincs különbség az SZJA fizetési kötelezettességben.

Élő ügyfélszolgálat