Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

Vika
Válasz naná hogy kommentjére
2012. júl. 6. 21:41

Lehet, hogy csak én vagyok tájékozatlan, de nem olvastam arról, hogy módosították volna a törvényt a sportfogadást és az online kaszinókat illetően. (Egy - a szabályozásról - a napokban megjelent írásban továbbra is állami monopóliumként írt a szerző a fenti két tevékenységről, igaz valamelyik nagyobb hírportálon jelent meg az írás, tehát nem szakmai oldalon.) Vagy rosszul tudom?
Ha a korábbi helyzet áll fenn továbbra is, akkor változatlanul meglehetősen érdekes a legtöbb nagy cég helyzete a magyar szabályozás kapcsán.

ftmatg
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. júl. 6. 22:04

NEM REKLÁM, de olvassátok el az ingyenes 50es oldalon a hírek között lévő mai cikket, ami a szabályozásról szól. Mától lehet a termeknek magyar licenchez folyamodnia.

Gondolom csak én nem értem, hogy mi az az ingyenes 50es oldal.

redoubtable
Válasz ftmatg kommentjére
2012. júl. 6. 22:09

igen. :D

Google. 50$ kezdőtőke...

sakkos000
Válasz ftmatg kommentjére
2012. júl. 6. 23:16

újszülöttnek minden poén új :D

Sambenez
2012. júl. 6. 23:46

NEM REKLÁM, de olvassátok el az ingyenes 50es oldalon a hírek között lévő mai cikket, ami a szabályozásról szól. Mától lehet a termeknek magyar licenchez folyamodnia.

Egy baj van, az a végrehajtási rendelet a nyerőgépekről szól nem az online pókerről. Valamit csúnyán félreértett aki azt a cikket írta.
Így születnek a rémhírek. Mondjuk az is megér egy misét ezt hogyan rakhatták ki egy felelős oldalon.

zeoos77
Válasz chau kommentjére
2012. júl. 7. 0:06

A NAV-ot nem érdekli, h honnan van a pénz egyéb jövedelemnek számít és kész, ha bankot rabolnál annak is szerepelni kellene az adóbevallásban.

Pontosan.
Egy ismerősöm,jópár éve kirabolt egy bankot svájcban,lecsukták,a zsé nem lett meg... :)
Szabadulása után hazajött,vett budán egy 200nm-es házat,mercit,minden földi jót,majd egy szép napon a postás hozott neki egy levelet a svájci kormánytól,hogy a rabolt pénz nem lett meg,de mivel a rablásért járó büntetést leülte,így az ebből származó x frankot megtarthatja :) Majd jó fél év múlva jött a NAV,és behívatta vagyonosodási vizsgálatra...mit volt mit tenni,bevitte hát a svájcból kapott igazolást,és a NAV elfogadta :D

Azóta sem basztatják :D

Harvey
Válasz Hz kommentjére
2012. júl. 7. 0:50

Akkor kamu a cikk?
Nem ertettem jomagam sem.

ftmatg
Válasz Sambenez kommentjére
2012. júl. 7. 8:50

Egy baj van, az a végrehajtási rendelet a nyerőgépekről szól nem az online pókerről. Valamit csúnyán félreértett aki azt a cikket írta.
Így születnek a rémhírek. Mondjuk az is megér egy misét ezt hogyan rakhatták ki egy felelős oldalon.

Először nekem is ez jött le, de most kicsit jobban beleolvastam a végrehajtási rendeletbe.
Említ "helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automatát" ez lenne a félkarú rabló ha jól sejtem és "nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszert". Ez utóbbi eléggé internetes dolognak hangzik nekem.

A Szerencsejáték felügyeletnél meg ezt találtam:
"Nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszernek minősül az a szerencsejáték szervező által üzemeltetett rendszer, amely az internet, mint távközlési rendszer működtetett szerver alapú rendszerben üzemeltethető, és amelynek játékprogramjai(i) egy külön erre a tevékenységre az e törvény rendelkezései alapján feljogosított szervezet által működtetett központi szerveren egy zárt, ellenőrzött rendszerben fut(nak), a játékosok – a nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszerhez – szintén az internet mint távközlési rendszer útján kapcsolódnak."

Itt a teljes doksi amiből idéztem:
A pénznyerő automata üzemeltetés feltételeinek és adózási szabályainak érdemi módosulásáról

Aztán lehet, hogy tényleg csak a nyerőgépekről szól mert régebben távszerencsejátéknak emlegették az online pókert.

Galambos Tarzan
Válasz naná hogy kommentjére
2012. júl. 7. 9:51

Nem kamu a cikk és nem a nyerőgépekről szól. Olvassátok el elejétől a végéig és értelmezzétek.

Farang
2012. júl. 7. 11:10

Nem kamu a cikk és nem a nyerőgépekről szól. Olvassátok el elejétől a végéig és értelmezzétek.

A cikk tényleg nem a nyerőgépekről szól, ellentétben a végrehajtási rendelettel. :)

Helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automata: játékgép.
Nem helyhez kötött szerver alapú pénznyerő rendszer: interneten elérhető játékgép. :)
Távszerencsejáték: az internetes lóversenyfogadás és kártyajáték.

Nem összekeverhető, a Szjtv. egyértelműen külön egységként kezeli és szabályozza, a cikk írójának annyit kellett volna tennie hogy elolvassa az alaptörvényt is, ahelyett hogy a szerver alapú nyerőgépekről szóló végrehajtási rendeletbe próbáljon hülyeségeket bemagyarázni. :)

Élő ügyfélszolgálat