Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

lussef
Válasz Slynzor kommentjére
2013. jún. 15. 15:10

Ezt találtam, nem tudom mennyire fog ez minket érinteni a közeljövőben.

Szerencsejáték hírportál: FortunaWeb - tiszta szerencse

ivanesz
Válasz lussef kommentjére
2013. jún. 16. 10:45
Campus
Válasz vadallat kommentjére
2013. jún. 16. 14:35

mit adózzak B***meg ha a nyereményem már adózott nyeremény???? magyarországon már az adót is adóztatják. szánalom

*a b***meg nem neked szól fLeSs, csak egy kötőszó. :D

Én úgy gondolom, hogy a pokernél előnyt jelent, ha vkinek van reál v matematikai érzéke. Ha ezekkel rendelkezik, nyilván gazdaságilag is képben van nagyjából. Viszont akkor meg nem értem, hogy írhat le ekkora hülyeséget. Csak gondolj bele, hogy míg te pl. havi átlag 200E profiot összepokerezel, amiből jelenleg 0 Ft az adód, addig egy egyéni vállalkozó is min. 50E Ft-ot kifizet, ha mondjuk KATA-s, egyéb esetben még többet is. Azért vállalkozáshoz viszonyítottam, mert nem úgy mint a mszemélyeknél, hogy havi fizetés érkezik fixen vagy fix plusz teljesítményarányos, hanem vmelyik hónapban pluszos, a másikban akár mínuszos is lehet az egyenleg. Ha a 200E páldánál maradunk, akkor neki abból max. 150E Ft-ja marad és természetesen magasabb összegnél az olló jobban szétnyílik.

Campus
Válasz Campus kommentjére
2013. jún. 17. 18:35

Egyébként én úgy oldanám meg, h vállalkozói szerű tevékenység kiváltásához kötném, és attól a hónap 1.-jétől indul az "adóév" éves elszámolásban. 2000 dollár alatt adómentes lenne, felette vagy egykulcsos v progresszív adózás lenne, mondjuk 5 % és afeletti adóval. A kormány tárgyalna a site-tal, és sztem be lehetne építeni egy elszámoló rendszert, ami 12 hónapos statot mutat bevétel-költség ill. naplózza a kifizetést dátummal, amelyet HUF-ban kellene megadni a bevallásban. Az árfolyam kérdés meg már gondolom le van szabályozva, hiszen itthon is biztos van olyan, aki nem HUF-ban kapja a fizetését és itthon vallja be.

fLeSs
Válasz Campus kommentjére
2013. jún. 18. 12:00

Ma reggeli cikk: A távszerencsejáték-szervezés új szabályozása - Adó - Adó Online
Nem értek a törvényhozáshoz, szóval ez most azt jelenti, hogy hatályba lépett?

ftmatg
Válasz fLeSs kommentjére
2013. jún. 18. 12:51

Ma reggeli cikk: A távszerencsejáték-szervezés új szabályozása - Adó - Adó Online
Nem értek a törvényhozáshoz, szóval ez most azt jelenti, hogy hatályba lépett?

Még nem szavazták meg (zárószavazásra vár):

Egyes törvények távszerencsejáték-szervezéssel összefüggő módosításáról

Közben az EU is mozgolódik a témában, úgyhogy megint nem lehet tudni mikor lesz a dologból valami.

bads1
Válasz ftmatg kommentjére
2013. jún. 18. 12:54

Ez azért eléggé vicces :D: "Játékos kizárólag 18 éven aluli természetes személy lehet"

pszibu
Válasz bads1 kommentjére
2013. jún. 18. 13:16

Ez azért eléggé vicces :D: "Játékos kizárólag 18 éven aluli természetes személy lehet"

mert a felnőttek dolgozzanak, ne játsszanak

ferkocse
Válasz bads1 kommentjére
2013. jún. 18. 13:18

nincs mese, akkor a gyereknek csinálni kell egy számlát :)

partycsabi
Válasz ferkocse kommentjére
2013. jún. 18. 14:30

nincs mese, akkor a gyereknek csinálni kell egy számlát :)

Sokunknak előbb gyereket kellene csinálni, utána számlát! :)

Élő ügyfélszolgálat