"Sima ellenőrzés, nem kell mindenben a rosszat keresni." :) Nincs véletlen/szúrópróbaszerű vagyonosodási vizsgálat, valami kiváltotta azt
"Sima ellenőrzés, nem kell mindenben a rosszat keresni." :) Nincs véletlen/szúrópróbaszerű vagyonosodási vizsgálat, valami kiváltotta azt
Akkor még egy kis adalékanyag. Adószakértők szerint a NAV csak azoknak tudná megcsinálni az adóbevallást, akik kizárólag kifizetőtől (voltaképpen cégtől, munkahelytől) kapnak fizetést. Jó példa az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem, azt nem "látja" a NAV, így ebben az esetben az adózónak magának kell megcsinálni a bevallást. Kimaradhatnak a jóból az egyéni vállalkozók és a tőzsdei tevékenységből élők is. Ennek nagyon egyszerű az oka, az állam nem tudja pontosan megállapítani a jövedelmet és az adó mértékét sem. Az adókedvezményekkel is ez a helyzet, a NAV arról sem tud, ha valakinek gyereke születik, vagy megházasodik.
És kérem ez itt a lényeg amit vastagon kijelöltem. És tényleg a NAV mindent lát csak csőlátásba:) egyszónak is száz a vége, ha nem csak fizetésed van akkor a NAV egy vakegér.
Aha a szomszéd nője mert ránéztem, hogyne lenne spontán ellenőrzés. Azért mert még téged nem csekkoltak le, attól még van ilyen.
Index - Gazdaság - Bekeményített a NAV a behajtásnál
Találtam egy ellencikket:
Sg.hu - Nem mindenkinek tetszik a készpénz nélküli Svédország
kifizetés
Üdv!
Skrillen keresztül utalom le bankszámlára poker pénzem, de kártyával nem tudok levenni (ezt nem részéeltezem miért) csak a bankban kasszából, az ugye problémásabb (adózás szempontjából stb.)
Üdv!
Skrillen keresztül utalom le bankszámlára poker pénzem, de kártyával nem tudok levenni (ezt nem részéeltezem miért) csak a bankban kasszából, az ugye problémásabb (adózás szempontjából stb.)
feltűnőbb ha kasszából veszem ki a pénzt mint kártyáról?