Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

tikka_masala
Válasz naná hogy kommentjére
2015. ápr. 28. 19:21

"Sima ellenőrzés, nem kell mindenben a rosszat keresni." :) Nincs véletlen/szúrópróbaszerű vagyonosodási vizsgálat, valami kiváltotta azt

vargepard
Válasz tikka_masala kommentjére
2015. ápr. 28. 20:23

"Sima ellenőrzés, nem kell mindenben a rosszat keresni." :) Nincs véletlen/szúrópróbaszerű vagyonosodási vizsgálat, valami kiváltotta azt

Aha a szomszéd nője mert ránéztem, hogyne lenne spontán ellenőrzés. Azért mert még téged nem csekkoltak le, attól még van ilyen. Azt gondolsz amit akarsz, ezt nem bünteti semmi:o

vargepard
2015. ápr. 28. 20:46

Akkor még egy kis adalékanyag. Adószakértők szerint a NAV csak azoknak tudná megcsinálni az adóbevallást, akik kizárólag kifizetőtől (voltaképpen cégtől, munkahelytől) kapnak fizetést. Jó példa az ingatlan-bérbeadásból származó jövedelem, azt nem "látja" a NAV, így ebben az esetben az adózónak magának kell megcsinálni a bevallást. Kimaradhatnak a jóból az egyéni vállalkozók és a tőzsdei tevékenységből élők is. Ennek nagyon egyszerű az oka, az állam nem tudja pontosan megállapítani a jövedelmet és az adó mértékét sem. Az adókedvezményekkel is ez a helyzet, a NAV arról sem tud, ha valakinek gyereke születik, vagy megházasodik.

És kérem ez itt a lényeg amit vastagon kijelöltem. És tényleg a NAV mindent lát csak csőlátásba:) egyszónak is száz a vége, ha nem csak fizetésed van akkor a NAV egy vakegér.

tikka_masala
Válasz vargepard kommentjére
2015. ápr. 28. 21:26

Aha a szomszéd nője mert ránéztem, hogyne lenne spontán ellenőrzés. Azért mert még téged nem csekkoltak le, attól még van ilyen.

Nincs ilyen, teljesen értelmetlen is volna minden csövest vizsgálni ilyen drágán, ha 2 kattintással tudsz olyat ellenőrzni, aki vett lakást, verdát, cégeket stb.

"Nem kell mindenben a rosszat keresni" - rohadt sok bejelentés van, de még ilyenkor se kezdik automatikusan vizsgálni az illetőt csak ha tényleg fennáll az esélye, hogy sumákol. Ez igenis számottevő (ex-"NAVos" adóellenőrzés tanártól hallottam 60%ot is, bár pl. neten kevesebbet írnak)

lecso10
Válasz tikka_masala kommentjére
2015. máj. 21. 6:21
SajtiEgon
Válasz lecso10 kommentjére
2015. máj. 21. 8:19

Index - Gazdaság - Bekeményített a NAV a behajtásnál

Erről jut eszembe: valahol olvastam egy cikket, hogy be kéne tiltani a készpénzt és így eltűntetni a fekete/szürke gazdaságot, illegális drogkereskedelmet/stb.-t...

SajtiEgon
2015. máj. 21. 12:11
perfectg2
Válasz SajtiEgon kommentjére
2015. máj. 26. 14:53

kifizetés

Üdv!
Skrillen keresztül utalom le bankszámlára poker pénzem, de kártyával nem tudok levenni (ezt nem részéeltezem miért) csak a bankban kasszából, az ugye problémásabb (adózás szempontjából stb.)

lecso10
Válasz perfectg2 kommentjére
2015. máj. 26. 15:08

Üdv!
Skrillen keresztül utalom le bankszámlára poker pénzem, de kártyával nem tudok levenni (ezt nem részéeltezem miért) csak a bankban kasszából, az ugye problémásabb (adózás szempontjából stb.)

Mi a kérdés?

perfectg2
2015. máj. 26. 15:12

feltűnőbb ha kasszából veszem ki a pénzt mint kártyáról?

Élő ügyfélszolgálat