A TB az jelenleg is kötelező... Egyébként ha lehet, inkább privát orvoshoz megyek, mert a magyar kórházi/rendelői állapotok, hát... Szerintem kérdezd meg mondjuk Zoleee-t erről...
Az én véleményem az, hogy csak a pokerterem-nek kell adóznia, ezért szedik a rake-t. Az, hogy ezek adóparadicsomban vannak bejegyezve, ne az én problémám legyen már. A SZRT is csinálhatna egy online termet, amíg ezt nem teszi meg addig nem nagyon van miről beszélni.
Valamint a jelenlegi APEH hozzáállás (hogyha nyertél fizess, ha elbuktad a te bajod) elég érdekes, valamiért ők sem akarják, nem érdekük ezt normálisan megoldani. Ilyen hozzáállással meg leginkább kiny.lhatják.
Ennek ellenére azt mondom, hogyha mondjuk egyösszegben 10%-ot be kéne fizetni az éves póker nyereményből adó jogcímén, azt vállalnám. De 40% adót nem sok profi játékos tudna benyelni a rake mellett (én sem).
Mondjuk nyilván messze van az még hogy én házat meg kocsit vegyek, de lehet majd eljön azaz idő is (remélem) és akkor mi lesz? Ott nem tudom majd csak úgy megkerülni az apehet.
Egyetértek Kisrapi-vel, amíg nincs látszatja a befizetett adó milliárdoknak, csak a pazarlás megy az országban (több milliós autófényezés, képviselői milliós juttatások számla nélkül, segélyek stb...), addig nekem nem lesz lelkiismeret furdalásom hogy ehhez nem járulok hozzá. Szerinted miből épülnek a politikusok Budai villái? A te 40% adódból. Nehogymár sajnáljuk ezt az országot amíg ilyenek mennek.
Én adózás szempontjából azt tartanám reálisnak, hogyha már nem fogadják el, hogy szerencsejáték, hogy az éves nettó bejelentett jövedelem bizonyos hányadáig (pld 75%) terjedő éves összesített (mtt, cg, bónusz, rakeback, stb) pókernyeremény adómentes legyen, mivel hobbykategóriának számít, afelett pedig létezzen a profi pókeres kategória, x% adóval, fix havi illetékekkel, stb - egyfajta egyéni vállalkozáshoz hasonló formában...
Tudom, ez a teremnek fizetett rake-n felül van, de mivel éves eredményről van szó és csak a profi kategóriába eső játékosoknál, talán reális lenne... Mivel ügyebár egy profi szerint a póker nem szerencsejáték :)
Ennek ellenére azt mondom, hogyha mondjuk egyösszegben 10%-ot be kéne fizetni az éves póker nyereményből adó jogcímén, azt vállalnám. De 40% adót nem sok profi játékos tudna benyelni a rake mellett (én sem).
Jó, de a melóhelyeden nem is lesz olyan, hogy mondjuk augusztusban nem kapsz fizetést, hanem fizessél be 300 ezer forintot... Ez a pókerben meg vastagon benne van (ebben a hónapban ekkora mínuszban vagyok jelenleg).
Hu de orulnek, hogyha a fizumnak is csak a 10%-at nyulnak le! A maradekbol en is inkabb fizetek maganorvost, ha kell...
Jó, de a melóhelyeden nem is lesz olyan, hogy mondjuk augusztusban nem kapsz fizetést, hanem fizessél be 300 ezer forintot... Ez a pókerben meg vastagon benne van (ebben a hónapban ekkora mínuszban vagyok jelenleg).
Vagy ilyenkor visszautal nekem az APEH 120 ezret (40%)? Nem hiszem.