Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

kisrapi
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. aug. 7. 17:09

Hat ha pl vallalkozasod van, akkor pont ez a helyzet. Ha nyereseget termelsz, akkor adot fizetsz, ha veszteseges a ceged, akkor igy jartal...

Az átlag vállalkozó szted a bevételeinek a hány %-a után adózik? Általában a legtöbben az "így jártál" helyzetet vallják be, vagy nagyon közel hozzá...közben meg meg lehet nézni, hány ingatlan és vagyontárgy van a közvetlen rokonsága nevén...stb...
Jelenleg nagyjából az a helyzet, hogy ha mindent törvényesen csinálsz és fizetsz képtelen vagy megélni egy áltag vállalkozásból
Rendes munkára meg ugye igaz az a mondás, hogy aki dolgozik annak nincs ideje pénzt keresni....

Blatand
2008. aug. 7. 17:16

Ha az kéne én szívesen befizetnék évente 10 vagy akár 20%-ot is,de az állam ezt a pénzt nem forgatja vissza a országba hanem a sajátzsebébe forgatja és innetől kezdve teljesen lényegtelen hogy ki mennyit adózik (az ország fejlődése szempontjából). Te abból a pénzből egy fityinget sem fogsz látni.
Csak egy példa én budapesti vagyok de biztosan aki vidéken lakik az is halotta hogy milyen balhé volt a BKV-nál, ezt most nem részletezném de ennek az egyik momentuma az volt amikor kérték hogy a vezérigazgató szerződését mutassák meg mert állítólag rosszul volt rögzítve a szerződés ennek ellenére hatalmas pénzeket prémiumokat kapott. De ők nem adták ki ezt a szerződést mert titkos, a bibi csak az hogy ezt a céget az adófizetők pénzéből tartják fönt és hát ha már levonják az ember fizujából az adót hogy az ilyen cégeket fentartsák akkor ugyan miért nem nézheti meg az a szerződést aki fizeti?

Blatand
Válasz kisrapi kommentjére
2008. aug. 7. 17:17

Rendes munkára meg ugye igaz az a mondás, hogy aki dolgozik annak nincs ideje pénzt keresni....

Mama azt montad ha jól és sokat dolgozok akkor gazdag leszek.

titcar
2008. aug. 9. 14:22

Igaz. Valaki benyomta ezt az egyhaz vonalat es megindult a fantazia :)
A poker adoztatasaval kerdeztem egy APEH-os ismerosomet is, de o is csak hapogni tudott... pedig biztos, hogy a fiatal APEH munkatarsak is legalabb 10%-a hobbijatekoskent nyomja.

Egyebkent nem nagyon ertem, hogy az ebbol (poker) elok miert agalnak annyira az adozas ellen. En a fizum egy jelentos reszet befizetem adoba. (nem beszelve, hogy nem a minimal havi 4500 FT TB-t fizetem). Az adobol pedig (ha nem szorja el az aktualis kormany) akkor utak epulnek, korhazak es iskolak mukodnek. Ha valaki ado nelkul akarja meguszni, akkor ezeket a szolgaltatasokat se vegye igenybe, vagy koltozzon egy olyan orszagba, ahol a sok olaj miatt nincs szuksege az allamnak adora!

én sem értem miért minden válllalkozó minimálbérre van bejelentve :)
a többség nem az adózás ellen van szerintem. én most is azt mondom, ha lenne egy normális szabályozás, hogy leadózok 20%ot azt' jóvan, vagy lehetne pl. vállalkozóként tolni és rendesen elszámolni a költségeket (legalább annyit, hogy net , ha fejlesztesz gépet meg ilyesmik) én biztosan leadóznám rendesen. de az hogy adózzak 36%ot azt egy kicsit erősnek érzem ...

Lev729
Válasz titcar kommentjére
2008. aug. 9. 15:22

Arra szerintem ne nagyon számítsatok, hogy egyszer csak megszánják a pókereseket, hogy "na, jó! Nektek elég csak 10%-t leadózni!"
Ennek szerintem egy nagyon egyszerű oka van. Mégpedig az, hogy ha ezt bevezetnék, akkor a vállalkozások 99%-a, fizetné ezt a 10% adót. Szóval ha hoznak egy ilyen döntést, az nem a pókereseket érintené, hanem az összes vállalkozást (ahol van egy kis esze a tulajnak).

Pl: azt hiszem a kilencvenes évek elején-közepén volt egy olyan szabály, hogy a taxisoknak fix adót kellett fizetni. Teljesen mindegy mekkora volt a bevétel, az adó mértéke fix volt. Ezután ha Te taxisként azt mondtad egy vállalkozónak, hogy "Figyelj! Adsz x forintot - vagy veszel egy karton sört :) - Én annyi számlát adok neked amennyit akarsz!", akkor könnyen kitalálható az eredmény.
Minimális összegért, "legálisan" lehetett eltüntetni a pénzt. És nem lehetett mit tenni a dolog ellen. Vagyis lehetett, mert megszüntették ezt a "kiváltságot"...
Ha bevezetnék mondjuk a 10%-os pókernyeremény adót, akkor hirtelen az összes vállalkozás elkezdene bukni az online póker világában, szerintem.
Szóval nem véletlen, hogy nagyon nem akarnak megoldást találni. Ha meg "normális" vállalkozások feltételeit kellene teljesíteni, akkor meg senki nem vállalná...

montii
Válasz kisrapi kommentjére
2008. okt. 21. 12:37

Sztetek mekkora az az összeg, ami még nem feltűnő kiutaláskor? Ill. mennyi pénz nem feltűnő egy számlán? ( vagy az nem számít? )

kanrich_
Válasz montii kommentjére
2008. okt. 22. 22:59

Sztetek mekkora az az összeg, ami még nem feltűnő kiutaláskor? Ill. mennyi pénz nem feltűnő egy számlán? ( vagy az nem számít? )

Szerintem 2 millió alatt valószínűleg nem lesz belőle gond, azokat az utalásokat tudtommal nem nagyon ellenőrzik még. A legbiztosabb persze az, ha magyar számlára nem utalsz ki soha.

Fa_Janko
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. okt. 22. 23:45

Hol és hogyan lehet külföldön olyan számlát létrehozni, hogy nem vagy helyi lakos, nem utazol el oda, de valahogy (bankkártyával?) tudsz róla kivenni vagy vásárolni?
Van erről valahol info?

kanrich_
Válasz Fa_Janko kommentjére
2008. okt. 22. 23:50

Hol és hogyan lehet külföldön olyan számlát létrehozni, hogy nem vagy helyi lakos, nem utazol el oda, de valahogy (bankkártyával?) tudsz róla kivenni vagy vásárolni?
Van erről valahol info?

Tehát itthonról nyitod mondjuk a Svájci bankszámládat? Nem könnyű, de ha milliókkal játszadozol, akkor megoldható, egyébként szerintem nehézkes.

Fa_Janko
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. okt. 23. 11:31

svájci vagy nem svájci mindegy, csak működjön. Azon filóztam, hogy mivel angliában az online poker adómentes, esetleg ott nyitok bankszámlát, bankkártyával, moneybookers-el összekötve. el is mennék ha azon múlik, csak állítólag kell helyi lakcím. Szlovákiában tudom hogy nem kell cím a számlanyitáshoz, van is szlovák otp-s számlám, de azt meg nem tudom moneybookers-el összekötni. :(

Élő ügyfélszolgálat