Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

Bajkevero
Válasz Blatand kommentjére
2008. aug. 7. 13:11

De a kártya mint kellék az akkor ezekszerint a sátánizmus egyik kelléke.

ha ezt a szolasmondast komolyan veszed, akkor igen. De akkor jatek kozben csak korai Slayert szabad hallgatni es kispoharbol csirkevert iszogatni :)

Vika
2008. aug. 7. 13:52

Mondjuk nyilván messze van az még hogy én házat meg kocsit vegyek, de lehet majd eljön azaz idő is (remélem) és akkor mi lesz? Ott nem tudom majd csak úgy megkerülni az apehet.

Mindent meg lehet oldani, de az autót legalábbis biztosan. ;)

Blatand
Válasz Vika kommentjére
2008. aug. 7. 14:01

Slayer az trash metal, én inkább a norvég black híve vagyok.

vinczesz
2008. aug. 7. 14:05

Slayer az trash metal, én inkább a norvég black híve vagyok.

Ők is Slayeren, Tom Arayán és társain nőttek fel. Hogy a témánál maradjak, nem tudom, hogy pókereznek-e a neten és hogy adóznak-e utána.;)

Blatand
Válasz vinczesz kommentjére
2008. aug. 7. 14:31

Végülis a Slayer meg a hippi zenén nőt fel és ami még előtte volt és ha így folytatjuk eljutunk az ősemberig hogy ő min nyomta:)
De azért a témától ne kanyarodjunk el:)

Bajkevero
2008. aug. 7. 15:37

De azért a témától ne kanyarodjunk el:)

Igaz. Valaki benyomta ezt az egyhaz vonalat es megindult a fantazia :)
A poker adoztatasaval kerdeztem egy APEH-os ismerosomet is, de o is csak hapogni tudott... pedig biztos, hogy a fiatal APEH munkatarsak is legalabb 10%-a hobbijatekoskent nyomja.

Egyebkent nem nagyon ertem, hogy az ebbol (poker) elok miert agalnak annyira az adozas ellen. En a fizum egy jelentos reszet befizetem adoba. (nem beszelve, hogy nem a minimal havi 4500 FT TB-t fizetem). Az adobol pedig (ha nem szorja el az aktualis kormany) akkor utak epulnek, korhazak es iskolak mukodnek. Ha valaki ado nelkul akarja meguszni, akkor ezeket a szolgaltatasokat se vegye igenybe, vagy koltozzon egy olyan orszagba, ahol a sok olaj miatt nincs szuksege az allamnak adora!

wilddrew
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. aug. 7. 15:39

A poker adoztatasaval kerdeztem egy APEH-os ismerosomet is, de o is csak hapogni tudott... pedig biztos, hogy a fiatal APEH munkatarsak is legalabb 10%-a hobbijatekoskent nyomja.

Egyebkent nem nagyon ertem, hogy az ebbol (poker) elok miert agalnak annyira az adozas ellen. En a fizum egy jelentos reszet befizetem adoba. (nem beszelve, hogy nem a minimal havi 4500 FT TB-t fizetem). Az adobol pedig (ha nem szorja el az aktualis kormany) akkor utak epulnek, korhazak es iskolak mukodnek. Ha valaki ado nelkul akarja meguszni, akkor ezeket a szolgaltatasokat se vegye igenybe, vagy koltozzon egy olyan orszagba, ahol a sok olaj miatt nincs szuksege az allamnak adora!

Nem az adó ténye a probléma, hanem a minősége és a szabályozottsága... Ha akár cg, akár tour éves összesített eredmény utáni x% adó + havi fix eü+tb járulék rendszerű lenne, senki nem szólna semmit és akkor tényleg lehetne picit rosszallóan nézni az adót megtagadókra...

Tibibacsi
2008. aug. 7. 15:47

Előbb talán nézd meg, milyenek az utak, kórházak és iskolák MO-on... Pedig a fizetésed kb. 40%-át elveszi az állam.
Szerinted hány ember tudna megélni a pókerből ha a rake-en felül még 40%-ot levonnának tőle?

Bajkevero
Válasz Tibibacsi kommentjére
2008. aug. 7. 15:57

Előbb talán nézd meg, milyenek az utak, kórházak és iskolák MO-on... Pedig a fizetésed kb. 40%-át elveszi az állam.
Szerinted hány ember tudna megélni a pókerből ha a rake-en felül még 40%-ot levonnának tőle?

Es akkor csak kozalkamazottak fizessenek adot? Hisz ok eleg hulyek ahhoz, hogy eleve rossz fizetesert hajlandoak dolgozni. Ha egyaltalan nem fizetsz adot (es senki sem lenne ilyen hulye), akkor meg rosszabbak lesznek az utak, korhazak minosege, az osszes konyvtarat es szinhazat be lehetne zarni, feloszlatni a rendorseget, es kihirdet az elso Magyar Anachisztikus Nepi Koztarsasagot :)

Wilddrew-val ertek egyet, hogy az evi nyeresegbol (abbol a vagyonbol amit legalizalni akarsz, es a vagyonnyilatkozatodban is feltuntetni) kelljen x% adot fizetni. A TB kotelezo lenne, mert ha beteg vagy gondolom akkor is szeretned, hogy ellassanak, ha eppen bukosszeriaban vagy ;)

Erdekes egyebkent, hogy ez a kerdes meg a poker oshazajaban az USA-ban sincs rendesen lekezelve. (forras: Kartya Magazin, Harrington interju)

kisrapi
2008. aug. 7. 16:07

Az a baj, hogy amíg ez nincs államilag szabályozva, addig bárki is hülye lenne magától fizetni, ez szerintem érhető.
Ha a későbbiekben lenne egy tényleg elfogadható és anyagilag is vállalható szabályozás, szerintem a legtöbben vállalnák az adó befizetését.
A közalkalmazottak - tisztelet a kivételnek, biztos van ilyen is- azért a kevés fizetésért épp annyit is dolgoznak általában....én bármennyiszer bementem valami közhivatalba kávézgató-beszélgető alkalmazottakat láttam, akik ha netán megzavartad őket a reggelijük közben, vagy oda mertél menni a bajoddal 1 órával munkaidő vége előtt, már fel voltak háborodva hogy képzeled... a másik meg hogy amíg honatyáink csak kifelé rámolják a pénzt a közös kasszából ahol csak tudják, én nem érzek ellenállhatatlan vágyat hogy támogassam őket...és sajnos egyenlőre a fizum 40%-ával ezt teszem...

Élő ügyfélszolgálat