Érdekes téma, bár nem valószínű, hogy komolyan nekikezdek, az alapokat tuti végigolvasom, mert nagyon érdekel.
Pár alap kérdés:
Itt miért nincs minden nyerő játékos nagymértékben stakelve? Elvileg az mindenkinek jó lenne, mert itt dupla tétnél is ugyanolyan a mezőny.
Vagy túl nehéz vkiről egyértelműen megmondani, hogy nyerő játékos?
Eseteleg arról tudtok valamit, hogy botok mennyire vannak jelen a forexben? És mennyire hatékonyak?
Meg arról lehet valamit mondani, hogy kb milyen ROI/órát lehet hozni megfelelő BRM-el? (gondolom ez a pókeres mértékegység a megfelelő) Persze ez függ gondolom egy csomó dologtól, ha nem lehet ilyet mondani, akkor mindegy.
Jah és peterpanic, tök jó, hogy így rámutatsz a pókeres összefüggésekre, sokkal könnyebben érthető.
Engem leginkább az érdekelne, hogy a tapasztaltak szerint mennyi az a minimális összeg, amivel már értelmesen bele lehet fogni a Forex kereskedésbe?
Én úgy tudom a minimum (micro account ) 1000$, Peti melyik site-ot ajánlod hol lenne érdemes elkezdeni ? JA és ha nem nagy kérés leírnád vagy linkelnéd azokat a könyveket (amit kiraktál azokon kívül) amiket érdemes elolvasni?
Én úgy tudom a minimum (micro account ) 1000$
Elvileg az mindenkinek jó lenne, mert itt dupla tétnél is ugyanolyan a mezőny.
Eseteleg arról tudtok valamit, hogy botok mennyire vannak jelen a forexben? És mennyire hatékonyak?
Jah és peterpanic, tök jó, hogy így rámutatsz a pókeres összefüggésekre, sokkal könnyebben érthető.
szia!
üdv a topikban, örülök hogy te is írsz!
nekem egy kicsit más hozzáállásom van a dologhoz, én 4 órás idősíkon vagy a felette kereskedek, az alá csak a belépések előtt nézek be, hogy megfelelő helyen szálljak be.
ez egy másik megközelítés, én kivettem a "grindet" a dologból, így 4 óránként kell egyszer ránéznem a chartokra, ami az én életembe jobban belefér.
én is elkezdem írogatni lassan az analógiákat amiket találtam, remélem meg tudsz erősíteni...
Sziasztok!
Remek a téma!
Jómagam tizenvalahány év menedzseri - alkalmazotti munkavégzés után immár 4. éve forex-ezek, mondhatom, hogy ebből él meg a családom. Emellett a póker hobbiként, szellemi kikapcsolódásként van jelen az életemben úgy 5-6 éve.
Az, hogy a póker még csak hobbi, az időhiány miatt van, ugyanis inkább a 2 kisgyermekemmel foglalkozom a szabadidőm jelentős részében. Azt tervezem, hogy ahogy nagyobbak lesznek, egyre több időt tudok majd a pókernek szentelni (Ez más ha lassan is, de érződik, a nagyobbik már ovis, a kisebbik jövőre lesz az.).
Havonta kb. 10-15 kereskedési napot dolgozom végig, ezt úgy kell elképzelni, hogy egy irodát bérlek, reggel 8-ra ott vagyok és a napi történések függvényében délután 5-este 8-ig végignyomom a napot. Egyszerre több (értsd: volumenű és időtávú) pozíciót menedzselek végig a napon, többségüket lezárom a napom végén.
Mint látjátok, ez egy nagyon kemény munka, ha csinálom, 100%-ig ott kell lennem, folyamatosan elemezgetem a történteket, az irányokat, viszont ha pihenőnap van, akkor szigorúan semmi ilyesmivel nem foglalkozom (persze innen-onnan olvasom-látom a híreket, de nem abból a célból ülök le, hogy elemezzem őket, pl. olvasok valamit az origo-n, stb.)
Szóval mindezt azért írtam le, mert szeretném, ha látnátok, hogy mennyi analógia van a póker és pl. a forex-ezés között.
Tervezek erről könyvet is írni, ill. előadásokat tartani, pár pontban leírom, mikre gondolok:
1. "grind-olás"
Mind a póker esetén (online), mint a forex-ezésnél hosszabb "session"-öket tolunk.
2. múltbéli minták alkalmazása
Forex esetén az alapdöntéseimet technikai alapon hozom meg. Anélkül, hogy ebbe túl mélyen belemennék, ennek lényege az, hogy a múltbéli hasonlóság nagy valószínűséggel alkalmazható hasonló jelenlegi, illetve jövőbeli helyzetekre. Pókerre fordítva ilyesmi az indulólapok és pozíció, hívásméret, ellenfél statisztikáinak figyelembe vétele (múltbéli adatokból következtetünk a jelenre :)), stb.
3. hozam-kockázat-pozícióméret
Forex esetén mikor lépjek be, mennyi veszteséget tudok elviselni, mekkora nyereség várható, kis pozíciót nyissak tágabb határokkal, vagy nagy pozíciót kis határokkal? Póker esetén: bankroll menedzsment, pot odds.
Röviden összefoglalva ezek a fő pontok, mellette sok-sok más, beleértve a tilt menedzsmentet, a koncentráció megőrzésének szükségességét, a hosszútáv-ot, a szoftvereket (forex kereskedési robotok, vö. póker robotok, ill. szoftverek), ezek analógiája mind-mind kimutatható szerintem.
Tényleg nagyon érdekes téma.
Érdekes téma, bár nem valószínű, hogy komolyan nekikezdek, az alapokat tuti végigolvasom, mert nagyon érdekel.
Pár alap kérdés:
Itt miért nincs minden nyerő játékos nagymértékben stakelve? Elvileg az mindenkinek jó lenne, mert itt dupla tétnél is ugyanolyan a mezőny.
Vagy túl nehéz vkiről egyértelműen megmondani, hogy nyerő játékos?
Meg arról lehet valamit mondani, hogy kb milyen ROI/órát lehet hozni megfelelő BRM-el? (gondolom ez a pókeres mértékegység a megfelelő) Persze ez függ gondolom egy csomó dologtól, ha nem lehet ilyet mondani, akkor mindegy.
nekem a tadawulfx-nél van számlám.
eltapsoltam pár száz dollárt az elején természetesen, de jelentős összeget csak azután töltöttem fel, miután elértem a marginálisan profitábilis szintet.
ugyanezt tanácsolom mindenkinek.
hogy mennyivel érdemes elkezdeni?
minél kevesebbel:D.
sajnos annak egy részének úgyis búcsut mondhatsz egy pár hónapon belül.
a profi tőzsdés életbe belekezdeni 1-2 év tartalék és pár tízezer dollár nélkül öngyilkosság, de nem árt előtte 1 év konstans pozitív eredmény sem.
innentől kezdve a saját tehetségeden (=profitpotenciálodon) és a kockázatvállalási hajlandóságodon múlik minden.
Pont ez az. Ugyanolyan a mezőny mindig. Csakhogy egyből highstakes (amire még rátesz egy lapáttal a saját pszichéd)
Durván. 70%+, de nincs pontos adat rá.
+1
Jól képbe kerültél rövid idő alatt!
Melyik brókercégnél vagy?
Hány számlát, hányszáz $-t füstöltél el az elején?
Nekem is tetszik a téma, jó kezdeményezés
Én úgy tudom a minimum (micro account ) 1000$, Peti melyik site-ot ajánlod hol lenne érdemes elkezdeni ? JA és ha nem nagy kérés leírnád vagy linkelnéd azokat a könyveket (amit kiraktál azokon kívül) amiket érdemes elolvasni?