Nos, a mai napon jópár változtatást eszközöltem, SB-ről és BB-ről is brutálisan befeszültem, így vmilyen szinten jobban teljesítek, de ez a nap is egy szenvedés volt, oldalazás, majd elindultam felfele de aztán következett a nap és "karrierem" vicces handje, tipikus pokerstars, egész nap ez ment ma is:
$0.02/$0.05 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG hasate22 ($5.85)
UTG+1 SERSHELL ($3.73)
CO ruth76 ($1.96)
BTN fless836 ($10.65)
SB coffee5268 ($5.20)
BB Hauther ($11.57)
Pre-Flop: ($0.07, 6 players) fless836 is BTN :6h: :7h:
3 folds, fless836 raises to $0.17, 1 fold, Hauther raises to $0.65, fless836 raises to $1.45, Hauther calls $0.80
Flop: :6d: :6c: :7s: ($2.92, 2 players)
Hauther checks, fless836 bets $1.30, Hauther calls $1.30
Turn: :js: ($5.52, 2 players)
Hauther checks, fless836 bets $2.75, Hauther calls $2.75
River: :8d: ($11.02, 2 players)
Hauther goes all-in $6.07, fless836 goes all-in $5.15
Final Pot: $22.24
fless836 shows a full house, Sixes full of Sevens
:6h: :7h:
Hauther shows a full house, Jacks full of Sixes
:jh: :jc:
Hauther wins $21.21 (net +$9.64)
fless836 lost $10.65
Persze volt jópár drill is amiben az ellenek természetesen magasabb volt a kísérője, 3bet potban az ellennek lejött a második párja a K2-höz, nut flushömet 2szer színsorral verték, ász drillemet a flopon allinmenő flushdraw verte el és hasonlók és még így is csak 1 USD-t vesztettem 2500 hand alatt, wow. Mindenesetre ez a hand volt eddig a legnagyobb bukóm, 200bb-vel annyira biztos voltam a riveren a győzelmemben hogy vigyorogva nyomtam callt az allinre. :D Egyébként azért 4beteltem preflop mert minden emelésemet le3betelte. Ps-en direkt úgy jönnek a lapok hogy a PS minél több raket szedjen, ebben tuti biztos vagyok.
Az komoly!!! 200bb deep-en.... Undorítóak ezek a szituk...
Az komoly!!! 200bb deep-en.... Undorítóak ezek a szituk...
100bb felett minimum 2 pár kell hogy allin menjek
Ezt a nézetek én is tartom...
Sőt, mostanában már azt csinálom inkább, hogy ha kb 200bb -ig felmegyek, inkább kiülök az asztaltól, és keresek másikat.
Ma volt egy szitu, ahol ~150bb -vel szaladtam bele Ász magas flush -sel egy riverre lejövő színsorba....
Teljesen rossz el a felfogás szerintem. Cooler az cooler, 100BB-vel és 75BB-vel is. A lényeg h a jó lapjaiddal minél többet nyerj, a rosszakkal minél kevesebbet bukj, de ez nem attól függ h mennyivel ülsz az asztalnál. TPTK típusú lapokkal nem kell stackért játszani és kész, potcontrollozzál stb. Ha kényelmetlen számodra a deep játék, ülj másik asztalhoz. Ha vered a mezőnyt hosszú távon nagyon sok marad benne a partikban ha nem 100BB-vel ülsz az asztalnál.
$0.01/$0.02 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG jamaicajack ($2.90)
UTG+1 mattis82 ($1.54)
CO fless836 ($2.58)
BTN Jim_Young ($1.97)
SB CzechGenius ($1.35)
BB TheC0BRA ($6.24)
Pre-Flop: ($0.03, 6 players) fless836 is CO :ac: :6c:
jamaicajack calls $0.02, 1 fold, fless836 calls $0.02, 2 folds, TheC0BRA checks
Flop: :3h: :9c: :8c: ($0.07, 3 players)
TheC0BRA checks, jamaicajack bets $0.08, fless836 calls $0.08, TheC0BRA folds
Turn: :7c: ($0.23, 2 players)
jamaicajack bets $0.08, fless836 raises to $0.16, jamaicajack raises to $0.24, fless836 raises to $0.73, jamaicajack raises to $1.22, fless836 goes all-in $2.48, jamaicajack calls $1.26
River: :4s: ($5.19, 2 players, 1 all-in)
Final Pot: $5.19
fless836 shows a flush, Ace high
:ac: :6c:
jamaicajack shows a straight flush, Seven to Jack
:jc: :tc:
jamaicajack wins $4.94 (net +$2.36)
fless836 lost $2.58
TheC0BRA lost $0.02
Teljesen rossz el a felfogás szerintem. Cooler az cooler, 100BB-vel és 75BB-vel is. A lényeg h a jó lapjaiddal minél többet nyerj, a rosszakkal minél kevesebbet bukj, de ez nem attól függ h mennyivel ülsz az asztalnál. TPTK típusú lapokkal nem kell stackért játszani és kész, potcontrollozzál stb. Ha kényelmetlen számodra a deep játék, ülj másik asztalhoz. Ha vered a mezőnyt hosszú távon nagyon sok marad benne a partikban ha nem 100BB-vel ülsz az asztalnál.
Először is szerintem ezeket a kérdéseket nem lehet általánosítani. Nincs egy olyan séma amit rá lehetni húzni a különböző szituációkra, leginkább ellenfél és dinamika függők.
1.-höz annyit mindenképp hozzáfűznék, hogy ilyenkor nyugodtan emelj flopon is és turnon is 3/4ed és potközelit, ha FD-re SD-re rakod az ellenfelet. Ha turnre vagy riverre esik vmelyik check/foldolj. Ha belegondolsz hosszútávon 30% az esélye a flush-nek, a sornak még kevesebb. Tehát ha callolgatják is a hívásaidat, te riveren 70%-ban nyerni fogsz. Ha leesik a draw-juk akkor dobsz, nem fizeted ki a lapjukat. Soha ne 1-1 hand alapján ítélj, hanem hogy hosszútávon az +EV-s vagy -EV-s move.
2.: Dry flopon ha megraiselnek "szokás" mondani h az vagy set vagy semmi...Ez a fishekre ugye nem igaz, ők gyakran túlértékelik a lapjukat és egy TP any kickerrel is képesek végrehajtani ezt a move-ot. Ilyenkor leginkább a pozíció és az ellenfél statjai alapján döntenék h mit teszek a következő utcákon. All in menni nem sok értelmét látom, bluffuket eldobatod, gyengébbel ritkán fognak megadni. IP ilyenkor egy call mindenképp belefér ha többször láttad már check-raiselni és turnon feladja, alacsony az agressziója. OOP már kényesebb a helyzet, de h megfigyelésed szerint nem elég egy TP akkor dobjad nyugodtan, lesz majd jobb alkalom is elvenni a fish pénzét.
OK, két kérdésem van, a tapasztaltak válaszolhatnak. Két szituról van szó.
1. floppolok egy top párt, de mondjuk ott van egy FD vagy egy SD. Itt emelek közel potot hogy védjem a lapom, a fish calloz. Turnon nem egészül ki semmi, tovább kéne védenem a lapomat, mekkorát beteljek? Mert ha potkontrollozni akarok akkor checkelek így viszont ingyen lapot kap a fish, ha viszont emelek akkor riveren szinte mindig allin a vége szóval tökmind1, hogy 75 vagy 100bb.
2. floppolok egy top párt, emelek, az ellenfél pedig rámemel, a fishek általában minraiselnek, a TAG-szerű játékosok 3-szoros körül szoktak emelni. Megfigyelésem szerint itt az esetek többségében már kevés az egy pár DE itt a fórumon sokan azt javasolják (olvastam a handelemző témában) hogy itt be kell rakni a stacket. Na ilyenkor mivan? Pl. AQ-m van, a flop QT5r, emelek, fish rámemel. Itt általában QT-et vagy 55-öt mutatnak (de láttam már T5s szerű lapokat is :D), szóval miért rakjam be a stacket? Eldobni elég gyengének tűnik, viszont allin menni meg ugye megint ott vagyunk, hogy TPTK stackért.
Előre is köszi a választ!
szerk: a mai nap a kettes pontban foglaltak szerint buktam el 2 AA-t és 2 KK-t, mind 2 pár vagy set volt. :D (ettől függetlenül persze az AA-m és a KK-m a legprofitábilisabb handem)