Aktuális állás a hétvégi mega grindről: kész rémálom. Egyelőre csak -6BI (EV -3BI).
W$WSF: 33, azt hiszem, ez mindent elmond.
Ha véletlenül sikerül set-et flop-olni (8%), akkor vagy mindenki dob az 5way potban. Vagy turn-ön allin kerülünk valami agyhalottal, aki oesd-vel call-olja az allint, és persze behúzza a 10/90-et. Olyanokom már meg sem lepődök, hogy JJ-vel allin teszek egy ss-t, aki 86s-del callol, majd a flop: 86x.
Csak azért tartom magam úgy ahogy, mert rengeteg limpelt potban maradok benn nagyvakként, és két párt, vagy színt flopol-ok, amit néha egy bottom pár fizet ki 100bb full beülőért.
Ami itt megy az nem póker. Nagyon komolyan gondolkodom rajta, hogy visszamegyek PS-re, mert vissza fogok fejlődni tudásban, és elveszik az elmúlt hónapok rengeteg munkája. Olyan érzésem van mint, ha Mónika show-t néznék egész nap, és folyamatosan hülyülnék el.
Érdekes hogy mindig a halakat keressük és sokszor mégsem tudjuk levenni őket..
Kitartás!
GL!
kocka21: Én sokat hero callozok, 4 konnektoros vagy flushos boardokon, hihetetlen handekkel probálnak még valuet nyerni riveren :) Amúgy tényleg vicc, ami itt megy. Ma 2.5 BI-s potot buktam pre alléval AJ ellen (sora lett). Nem értem néha mit művelnek, van, hogy a flushömmel flusht reppelek, de azért riveren shoveolnak egy olyan potban, ahol már rég potkommitted vagyok. Valamikor meg képesek 3 utcán keresztül checkelni OOP floppolt fullal, úgy, hogy én is végig checkelek. Röhej.
Szerk.: Érdekes nap volt ez bwinen, AA vs QQ, Set vs Set -et buktam, már jejejeztem, hogy kisebb setet mutat, mire jött a river pokere...
A mai első session-ben végre nem kellett az rng ellen harcolnom, csak az agyhalotakkal, de így őket simán stack-eltem szépen sorban. +4,5 BI lett. Már csak -1,5BI az összesített eredmény bwin-en. Remélhetőleg most már alakul a dolog.
A hétvégére magamnak kitűzött házi feladat sikeresen teljesítve. Letoltam 5k hand-et 4 asztalon immár a bwin-en.
Az eredmények
A stat-okat elemezve a legszembetűnőbb dolog, hogy kicsit nit lettem. A korábbi 25/22 helyett 22/19-et játszottam, ami elég nit, ha figyelembe vesszük, hogy 6max helyett 5max van, és elég gyakran inkább 3-4-en játszunk csak. A sok agyhalott játékoshoz ezt a stratégiát találtam jónak.
A stratégia nagyon leegyszerűsödött PS-hez képest: várom a jó lapokat, amivel a SS-eket már flop előtt, vagy flop-on allin teszem. A full beülős agyhalottaknál, pedig flop: bet pot, turn: bet pot, river bet allin.
Nagyon át kellett értékelnem, hogy mi számít nuts-nak egy adott board-on. Egy A8 pl. simán elég a river allin-hez A-magas board-on, ha nincs 3 egyforma színű lap, de néha még akkor is. Itt már simán comitted vagyok egy sima top párral, ha a pot elérte a stack-em 2/3-át.
Kedvenc játékostípusom: preflop emelek Ax-szel IP, ő limp/call. Flop AKx, ő check, én bet pot, ő c/r overbet allin. PS-en ilyenkor insta fold-olok, mert minimum set van az ellenfélnél. Bwin-en meg sem frodul a fejemben a fold. Rábökök a call gombra, majd az ellenfél mutat egy K3o-t :D
Bwin én így szeretlek! :D
Majd teszek be ma érdekes leosztásokat. A hétvégi terméssel egy hétig meg tudnám tölteni a hand of the day topic-ot. Ha az rng nem lesz nagyon ellenem, akkor nagy gond azért nem lesz.
Néhány epic hand tegnapról:
1. Az ellenfél 98/65-öt játszott, 75-ös 3bet-tel!!!
Sajnos csak 58 hand erejéig maradt az asztalnál, ez idő alatt 6BI-t sikerült szétosztania :D
A replayer a végén nem mutatja, de itt épp Q4o volt nála
[POKERHANDREPLAYS]1804692[/POKERHANDREPLAYS]
-------------------------------------------------------------
2. Az ellenfél ugyanaz. Ezt volt az első alkalom, hogy stack-eltem.
Utána visszamákolt valami hasonló szar lappal, utána jött az 1. hand.
Itt K3o volt nála :D
[POKERHANDREPLAYS]1804693[/POKERHANDREPLAYS]
-------------------------------------------------------------
3. Az ellenfél 73/39-et játszott, 33-as 3bet-tel
Egy héttel ezelőtt még magam sem gondoltam volna, hogy KTo-val 3bet-et fogok call-olni :)
Az ellenfélnél egyébként J6s volt (lehet, hogy Agi fan volt :D ), de nem treffből, hanem pikkből.
Nem tudom miben reménykedett, amikor call-olta a flop 3bet allin-t.
[POKERHANDREPLAYS]1804898[/POKERHANDREPLAYS]
Az első hét eredménye bwin-en
Kevesebbet játszottam, mint terveztem, de ma és a hétvégén még belehúzok. Mostanra azért helyreállt a világ rendje, és 10bb/100 fölé kerültem. Gyakorlatilag már bármelyik session-ben eljöhet a pont, amikor már meglesz a BR NL20-ra (csak el ne kiabáljam).
A terv az, hogy hétvégén megcsinálom PS-en az NL10 SH videót, amit már régóta ígértem sokaknak, majd a még PS-en maradt BR részt is átteszem bwin-re, és hétfőtől támadom az NL20-as asztalokat.
Az első hét eredménye bwin-en
Kevesebbet játszottam, mint terveztem, de ma és a hétvégén még belehúzok. Mostanra azért helyreállt a világ rendje, és 10bb/100 fölé kerültem. Gyakorlatilag már bármelyik session-ben eljöhet a pont, amikor már meglesz a BR NL20-ra (csak el ne kiabáljam).
A terv az, hogy hétvégén megcsinálom PS-en az NL10 SH videót, amit már régóta ígértem sokaknak, majd a még PS-en maradt BR részt is átteszem bwin-re, és hétfőtől támadom az NL20-as asztalokat.
Mekkora rollal tervezed a szintlépést?
És egy esetleges visszalépést milyen határnál húzod meg?