kocka21
Válasz BMWE46 kommentjére
2010. máj. 31. 10:56

Én nem vagyok SH játékos, ezért akár laikusnak is tekinthetsz... :D
Csak kérdezném, hogy a 3bet/call ebben az esetben nem csak akkor lett volna elfogadható ha esetleg multiway hand alakul ki és BTN-ben ülsz?

Mivel 3bet pot volt, ezért egy nagy multiway potban már csak a potenciális nut flush miatt nincs meg az odds a call ra "szerintem". Itt inkább arra alapoztam, hogy HU-ban IP jobb leszek a 3bet pot-ban. De én is nagyon aláhúzom, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jó volt így ez a move.

want2push
Válasz kocka21 kommentjére
2010. máj. 31. 11:07

Én eddig még mindig dobtam az Axs típusú lapokat egy 3betre.

BMWE46
2010. máj. 31. 11:16

Mivel 3bet pot volt, ezért egy nagy multiway potban már csak a potenciális nut flush miatt nincs meg az odds a call ra "szerintem". Itt inkább arra alapoztam, hogy HU-ban IP jobb leszek a 3bet pot-ban. De én is nagyon aláhúzom, hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy jó volt így ez a move.

Hát én a minap szűrtem le a 3bet/call handekre a PT-ben, elég nagy adatbázis alapján. Az eredmény elég meglepő, de ha van/lesz minimum 100K handed egy adott limitről, akkor érdemes megnézni...
Igaz én csak a pp-okra szűrtem eddig
Nem túl sok párral +EV a call (ami ugye nem biztos, hogy minden esetben call, mert a szűrő azt tudja, hogy 3 bettel néztem szembe, tehát következhetett ezután 4bet is)..., de majd ha lesz időm/kedvem szűrök minden handre és megnézem.

kocka21
Válasz want2push kommentjére
2010. máj. 31. 11:18

Én eddig még mindig dobtam az Axs típusú lapokat egy 3betre.

Akkor meg is jött a megfejtés. Ezek szerint egyértelműen hiba volt.

zoltanh
2010. máj. 31. 11:27

mivel az emelésed előtt a button call-olt, squeez-re gyanakodtam

Ha értelmes, jó játékos akkor itt soha nem lesz gyenge sqz lap a kezébe, mert ha btn netán úgy gondolja, hogy betolja a maradék stackjét (miután esetleg dobtál) akkor neki mindig be kell válalni a preflop allint.

kocka21
Válasz BMWE46 kommentjére
2010. máj. 31. 11:29

Hát én a minap szűrtem le a 3bet/call handekre a PT-ben, elég nagy adatbázis alapján. Az eredmény elég meglepő, de ha van/lesz minimum 100K handed egy adott limitről, akkor érdemes megnézni...
Igaz én csak a pp-okra szűrtem eddig
Nem túl sok párral +EV a call (ami ugye nem biztos, hogy minden esetben call, mert a szűrő azt tudja, hogy 3 bettel néztem szembe, tehát következhetett ezután 4bet is)..., de majd ha lesz időm/kedvem szűrök minden handre és megnézem.

Egyelőre összesen 171 hand-em van ahol 3bet-et calloltam. Az erdemény ilyen kis minta alapján 0-ás (+1,24$) - 3,63bb/100, az EV meg $40$ - 118bb/100.

Ezt pluszban leszűrni laptípusokra már teljesen értelmetlen, mert olyan kicsi a mintám.

Szerintem annyival nagyjából lezárható a kérdés, hogy hiba volt a call. Éppen upswing-es session-ben voltam és jól jött ki a lépés. A standard a dobás itt.

kocka21
Válasz zoltanh kommentjére
2010. máj. 31. 11:37

Ha értelmes, jó játékos akkor itt soha nem lesz gyenge sqz lap a kezébe, mert ha btn netán úgy gondolja, hogy betolja a maradék stackjét (miután esetleg dobtál) akkor neki mindig be kell válalni a preflop allint.

Jogos.

mese
Válasz zoltanh kommentjére
2010. máj. 31. 11:38

+1
illetve ha gyenge is a squeeze lap az Axs-t szerintem nehéz jól megjátszani. nagy lesz a kassza, és kevés flopon tudunk floatolni, és még kevesebb flop fog eltalálni.

paulbig
Válasz mese kommentjére
2010. máj. 31. 12:45

Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mi volt a terv ezzel az A4s-sel? Szerintem drága mulatság hasonló floppra várni :/ Ha minraise lett volna, akkor még megérteném, de elég erőt reprezentál egy SB szkvíz (bár lehet pont ezért jó lehet az implied odds, hisz valszeg kifizetnek, de nem tudom). 3wayben jártam már így, csak akkor trips vs flop full volt a felállás :D Damn you bwin rng, damn you!

kocka21
Válasz paulbig kommentjére
2010. máj. 31. 13:13

Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mi volt a terv ezzel az A4s-sel? Szerintem drága mulatság hasonló floppra várni :/ Ha minraise lett volna, akkor még megérteném, de elég erőt reprezentál egy SB szkvíz (bár lehet pont ezért jó lehet az implied odds, hisz valszeg kifizetnek, de nem tudom). 3wayben jártam már így, csak akkor trips vs flop full volt a felállás :D Damn you bwin rng, damn you!

Valódi ok: éppen nagyon adta bwing rng, és "éreztem", hogy jön a flush :D

Próbálok gyártami valami koncepciót:
- float-olni próbálom
- nut flush esély (és potméret miatt már biztosan minden bekerül)
- sor lehetőség

Ezzel a hárommal együtt próbáltam alátámasztani a valódi okot. :)

Még egy lehetséges magyarázat: mrj tanácsára igyekszem IP minél több határeset szituációba keveredni, hogy fejlesszem a postflop játéktudásom. És hát bizony, mint a mellékelt ábra is mutatja, néha átesek a ló túloldalára. Igazából még mindig csak ott tartok, hogy tanulom a játékot. Az a szerencse, hogy a bwin NL20-as mezőny annyira gyenge, hogy még ilyen hibák mellett is lehet ott nyerni.

Élő ügyfélszolgálat