Viszont egy bwin regnek árnyalnia kell a képet, hogy ne menjen oda minden más reg. :)
- akkor nem is érdemes a megtanulásába energiát fektetni? Vagy miszösz? ;)
Engem igazából az érdekelne, hogy lehet elérni hogy a non-sd winnings ne egy szakadék legyen... a másik meg hogy akárhogy is próbálom de a vpip és a prf közötti gap nálam kb 8-10%-nyi. Igen, tudom h azért van mert callolok csak preflop, de pl 22-99-ig 3betelni nem hinném hogy kéne ill AJs ATs KQs és hasonló lapokkal sem. NL5ön játszok főleg, itt szinte hiába 3betelsz IP minden szutyokkal jönnek a CS-k 100%os wtsdvel :)
Ezt azért ide írom mert láttam a grafodon h a nonsd-d nem egy nagy lejtő.
Szerintem ez nem igaz. Ha megnézed a limiten elég sok a TAG reg, pl. brintey aki szerintem a limit egyik legnagyobb nyerője
A 4 reg-1 fish arány pedig inkább 2reg-3fish. Nekem még sose kellett beülnöm 3 reg mellé mert nem lettek volna jobb asztalok.
Egy VPIP: 20-24 PFR 17-20 szerű stattal még magas szinteken is jó lehetsz, ha postflop jó vagy. És a kocka által írt statokkal is lehetsz stabil vesztő minden limiten, ha nem...
Britney nem igazán tag sokkal inkább lag, és elég fishy is sztem.
brainfuuck +1
Tele van az NL50-es mezőny fishekkel + gyenge regulárokkal.
Nem tudom, nekem nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a játéka. Szerinted kik a jó nyerő regek 50-en? Ha nem akarod ide, írj plz privátba, kiváncsi vagyok.
Huh, jól felpörgött a topic. :)
Az biztos, hogy bwin-en a LAG-szerű NL50-es reg-ek nagyobb része durván egóból játszik, és állandóan hero call-ozik, nehogy már kiblöfföljék. OOP call-olgatják a 3bet-et, aztán meg 3 utcán keresztül kifizetnek 2nd párral teljes stack-ért. Amikor felléptem 50-re azt hittem, hogy hú ezek az istenek, meg milyen durván read-elnek, meg, hogy óvatosan kell velük, aztán rájön az ember, hogy francokat, egyszerűen csak tiltre kell őket tenni a session elején állandó 3bet-eléssel pozícióból. Majd amikor már látszik a játékukon, hogy dühből kezdenek el játszani, akkor visszavenni, és csak lappal izmozni ellenük, akkor viszont durván value bet-elni őket.
És ami a legfontosabb, ahogy kisrapi is írta, igazából postflop dől el minden, mert ott megy be a sok pénz. A postflop játéktudás, pedig eléggé nehezen olvasható ki a stat-okból. Legfeljebb mondjuk a W$WSF mond valamit, meg ha valaki LAG közeli stat-okkal játszik, és a nonsd vonala meredeken zuhan, akkor az arra utalhat, hogy preflop LAG ugyan, de a flop cbet után már lehet, hogy megáll a tudomány.
Még ami fontos a laza stat-oknál, hogy a pozíció még ordítóbban fontos. UTG-ből, MP-ből nem nagyon lehet elkezdeni lazulni, pláne ha kicsit maniac imidzse van az embernek, mert CO-ból, meg buttonról állandóan 3bet-elni fogják. Nálam pl. az unopened PFR: MP: 17, CO: 29, BTN: 46, SB: 51
Ez azért is nagyon fontos, mert amikor postflop a sok pénz bekerül, akkor egyrészt mindig mi legyünk a pozícióban, másrészt az agresszorok. Ez egyébként pedig teljesen független attól, hogy valaki 22/18-as játszik 5-ös 3bet-tel, vagy 30/25-öt, 10-es 3bet-tel, a különbség csak annyi, hogy az utóbbi típusnak sokkal kevésbé hisznek, ezért legtöbbször TPTK-val is stack-ért tud játszani.
Ez szigorúan a magánvéleményem, mivel én is csak ismerkedem egyelőre az NL50-nel, szóval lehet, hogy ez így nem állja meg a helyét. Még csak 17k hand-nél tartok, szóval az eddigi 9bb/100-as winrate alapján még nem jelenthető ki, hogy ez lenne a legjobb nyerő stratégia.
Engem igazából az érdekelne, hogy lehet elérni hogy a non-sd winnings ne egy szakadék legyen...
a másik meg hogy akárhogy is próbálom de a vpip és a prf közötti gap nálam kb 8-10%-nyi. Igen, tudom h azért van mert callolok csak preflop, de pl 22-99-ig 3betelni nem hinném hogy kéne ill AJs ATs KQs és hasonló lapokkal sem. NL5ön játszok főleg, itt szinte hiába 3betelsz IP minden szutyokkal jönnek a CS-k 100%os wtsdvel :)
Ezt azért ide írom mert láttam a grafodon h a nonsd-d nem egy nagy lejtő.
Nálam is egy nyugis regnek tűnik. Mondjuk ellenem 4bet/callolt 130BB deepen AQo-val. (Mondjuk akkor pont nem volt hiba.:) )