Póker Fórum Archívum > Bad beat > na ilyen tényleg nincs kezdem feladni az egészet

mrj
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 1. 13:45

Te élőben baráti CGben még nem tapasztaltad hogy vki 20-30% ban floppolja a settet, illetve sokkal több sora, flushe van mint kellene neki, továbbá a magas párjai is kitartanak?

mert én rendszeresen.

Zizi
Válasz mrj kommentjére
2010. jan. 4. 5:23

Nem ertem!

Komolyan mondom, hogy nem ertem, hogy miert van az, hogy ilyen sokszor fordul elo, hogy tobb embernel van par kezben 1szerre.

Csak a mai napon vertek meg 4x ugy, hogy nalam (JJ, QQ, 99, 77) volt, nala pedig 3x AA, 1x TT.
Persze ez nem csak nalam fordul elo, hanem rengetegszer, amikor szerencsere csak kivulrol nezem az esemenyeket.

A legdurvabb, amikor 4-en mondtak all in-t parra. En nem vagyok matematikus, de gondolom ennek eleg kicsi az eselye.

Pl azt sem ertem, hogy miert van aranyaban sokszor, hogy ha pl nagyvak vagyok kezemben AA-val, akkor mindenki bedobja, igy viszem a kisvakot.

Letudna nekem irni valaki, vagy valami linket tudna adni, ahol leirjak, hogy milyen gyakorisaggal fordulnak elo a kulonbozo lapkombinaciok?

Kicsit kezd idegesiteni, hogy kuzdok, mint malac a jegen, es a flop nem tud eltalalni. Ha megis eltalal kb 10%-ban, akkor pedig tuti, hogy a letezo legalacsonyabb parom lesz. 2 parrol, es a setl-rol ne is beszeljunk.
Tehat az erdekelne, hogy pl milyen gyakran kellene az embernek, hogy setje, parja, setje, sora, stb... legyen.

1 kicsit kezd idegesiteni, hogy a PT3-ban a High Card a legnagyobb szam, pedig emlekeim szerint a parnak kb 1.3-1.4x annyinak kellene lennie.

(Mikozben irtam ezt a hozzaszolast ismet AA-volt, kisvakkent, mindenki bedobta, csak a nagyvak, es en maradtunk. Mar csak a river utan emeltem, es vittem a nagyvakot.)

Kicsit nehez ugy jatszani, hogy meg part sem tudok kialakitani, nemhogy valami jobbat.
Pl 143 leosztas alatt 1x flush-om (kulonbozo szinu 84, es igy lett a 4-essel flush) Ez normalis?

Es vegre osszejott, Asz magas flush. Neki viszon 3-as poker.
Szerintem abba is hagyom 1 idore.

Sai
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 4. 9:11

Komolyan mondom, hogy nem ertem, hogy miert van az, hogy ilyen sokszor fordul elo, hogy tobb embernel van par kezben 1szerre.

Csak a mai napon vertek meg 4x ugy, hogy nalam (JJ, QQ, 99, 77) volt, nala pedig 3x AA, 1x TT.
Persze ez nem csak nalam fordul elo, hanem rengetegszer, amikor szerencsere csak kivulrol nezem az esemenyeket.

A legdurvabb, amikor 4-en mondtak all in-t parra. En nem vagyok matematikus, de gondolom ennek eleg kicsi az eselye.

Pl azt sem ertem, hogy miert van aranyaban sokszor, hogy ha pl nagyvak vagyok kezemben AA-val, akkor mindenki bedobja, igy viszem a kisvakot.

Letudna nekem irni valaki, vagy valami linket tudna adni, ahol leirjak, hogy milyen gyakorisaggal fordulnak elo a kulonbozo lapkombinaciok?

Kicsit kezd idegesiteni, hogy kuzdok, mint malac a jegen, es a flop nem tud eltalalni. Ha megis eltalal kb 10%-ban, akkor pedig tuti, hogy a letezo legalacsonyabb parom lesz. 2 parrol, es a setl-rol ne is beszeljunk.
Tehat az erdekelne, hogy pl milyen gyakran kellene az embernek, hogy setje, parja, setje, sora, stb... legyen.

1 kicsit kezd idegesiteni, hogy a PT3-ban a High Card a legnagyobb szam, pedig emlekeim szerint a parnak kb 1.3-1.4x annyinak kellene lennie.

(Mikozben irtam ezt a hozzaszolast ismet AA-volt, kisvakkent, mindenki bedobta, csak a nagyvak, es en maradtunk. Mar csak a river utan emeltem, es vittem a nagyvakot.)

Kicsit nehez ugy jatszani, hogy meg part sem tudok kialakitani, nemhogy valami jobbat.
Pl 143 leosztas alatt 1x flush-om (kulonbozo szinu 84, es igy lett a 4-essel flush) Ez normalis?

Es vegre osszejott, Asz magas flush. Neki viszon 3-as poker.

Erről két dolog jut eszembe:
- játék közben nem szabad forumozni/chatelni, csak a játékra koncentrálj
- az AA SB-ről kiegészítés és riverig várakozás, hátha lejavul a random két lap = pénzégetés

yoofej
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 4. 9:31

Ilyenkor tenyleg jot tesz nehany nap teljesen pokermentesen, filmezz, csinalj barmit, ami nem poker.
Utana nezd at a jatekodat, egy kis tanulas es vissza az asztalokhoz. Meg fogod latni, jot tesz az a kis szunet es nem fog (annyira) feszelyezni az utobbi idok rossz eredmenye.

ashnur
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 4. 11:13

pontosan azért gondolod így, mert nem vagy matematikus(vagy legalábbis nem néztél utána :)

Poker probability (Texas hold 'em) - Wikipedia, the free encyclopedia
[CODE]Probability of facing
a larger pair Against 5 Against 9
KK 2.44% 4.39%
QQ 4.84% 8.59%
JJ 7.17% 12.59%
TT 9.46% 16.37%
99 11.68% 19.90%
88 13.84% 23.18%
77 15.95% 26.19%
66 17.99% 28.90%
55 19.96% 31.29%
44 21.86% 33.34%
33 23.70% 35.03%
22 25.46% 36.33%[/CODE]

hogy érthetőbb legyen: ha SH-t játszol kb. átlag minden tízedik TT-d nél kint lesz egy magasabb pár. Ha a számokra nézel, beláthatod, hogy nem olyan nehéz, hogy több pár is kint legyen. Élőben is láttam már nem is egyszer olyat, hogy 8-9 személyes asztalon ki volt osztva 6 pár. aztán 4en allin mennek és mondjuk a két KK-ból az egyik nyer flössel, vagy esik egy bubi a JJ-hez.

yoofej
Válasz ashnur kommentjére
2010. jan. 4. 11:51

Élőben is láttam már nem is egyszer olyat, hogy 8-9 személyes asztalon ki volt osztva 6 pár. aztán 4en allin mennek és mondjuk a két KK-ból az egyik nyer flössel, vagy esik egy bubi a JJ-hez.

Hetvegi elo versenyen JJ, 33, QQ, AA, volt allin ebben a sorrendben, de 66-ot es UTG emelo 88-at dobtak abban a handben.

Ja, mellekesen a 33 nyert...

vinczesz
Válasz yoofej kommentjére
2010. jan. 4. 12:29

Utana nezd at a jatekodat

A fent leírtak alapján nincs mit átnéznie... Ez már úgy tökéletes, ahogy van.:D

ivan41
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 4. 13:17

Es vegre osszejott, Asz magas flush. Neki viszon 3-as poker. Szerintem abba is hagyom 1 idore.

Akkor mit szóltál-írtál volna, ha a riverig lejavulja a két ászodat?!
Az a véleményem, hogy jobb nyerni egy BB-t, mint lassan megjátszani az AA-t, és elbukni egy beülőt.

Sokszor van, hogy több embernél van pár. Két hete én is benne voltam egy ilyen szituban. Igaz MTT, de ennek szvsz nincs jelentősége.
Ollé lavinát én indítottam el TT-vel. Végül is öten voltunk a buliban. 88, AA, QQ, AKs, így nem sok reményem-esélyem volt.
Azonban a flopon jött egy tizes, aminek rettentően megörültem, a turn Q-ra azt mondtam: "b@#&za meg". A river tizes viszont boldoggá tett.

Sokan szívesen mesélnek nagy bad beatről, az ellenfelek sorozatos mákolásáról, egy jónak a riveren érkeztéről.
Viszont arról már, a legtöbben elfelejtkeznek, amikor Ők voltak ebben a helyzetben.
Akkor csupán annyit mondanak: "jól játszottam" "éreztem, hogy jönni fog a színem", "muszáj volt megadnom", "azt hittem, hogy pénzfeldobásra jó vagyok, nem gondoltam, hogy AA van nála" stb.
Ezekről a partikról sem szabad megfeledkezni!

Na, még egy stori: MTT,1500 kezdőzsetonból a harmadik parti után maradt 50 azaz ötven chip. Ennyivel halálra van itélve az ember.
Mit gondolsz, mennyi pénzem volt 10 perc múlva?
500? 2000? Semmi! 8500? 36789?
Ne találgass! Megmondom.

100. 000 azaz egyszázezer zsetonnal, toronymagas CL voltam.
"Jól játszottam" "éreztem, hogy jönni fog a színem", "muszáj volt megadnom", "azt hittem, hogy pénzfeldobásra jó vagyok, nem gondoltam, hogy AA van nála" ?!
Néha igen, de a legtöbb esetben bemákoltam a partikat.

...igyál meg egy kisfröccsöt, de ebben a hideg időben engedélyezem a forralt bort is!

fejes1988
Válasz ivan41 kommentjére
2010. jan. 4. 14:35

[video=youtube;UIKR4mdKrCc]UIKR4mdKrCc[/video]

matusow88
Válasz mrj kommentjére
2010. jan. 4. 14:43

KK fold. nyilván. :)

Élő ügyfélszolgálat