Póker Fórum Archívum > Bad beat > na ilyen tényleg nincs kezdem feladni az egészet

Zizi
Válasz nando42 kommentjére
2010. jan. 7. 17:35

Komolyan el kéne gondolkodnod azon, hogy új hobbit találjál magadnak, pókert meg felejtsd el. Ezeknek a kirohanásaidnak semmi értelme, csak hülyét csinálsz magadból. :(

OK. Bocs, akkor felre ertettem a topic cimet!
Azt hittem ez a topic errol szol. Vagy vegulis milyen elgondolasbol szuletett ez a topic, mert ha nem azert, hogy minden kiakadt amator ide irkaljon be, akkor miert?
Mi mas tudna kiakasztani, mint hogy meg nalam is rosszabbul jatszo emberek megvernek.
Tehat, akkor ide milyen sztorikat lehet beirkalni? En ugy gondolom, hogy ha azt irnam be, hogy az utolso 42k leosztasban buktam, mert nem jott a lap, az is legalabb ilyan nevetseges lenne, sot...

De meggyoztetek, nem irok ide tobbet. Tovabbi jo forumozgatast.

yoofej
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 7. 17:50

OK. Bocs, akkor felre ertettem a topic cimet!
Azt hittem ez a topic errol szol. Vagy vegulis milyen elgondolasbol szuletett ez a topic, mert ha nem azert, hogy minden kiakadt amator ide irkaljon be, akkor miert?
Mi mas tudna kiakasztani, mint hogy meg nalam is rosszabbul jatszo emberek megvernek.
Tehat, akkor ide milyen sztorikat lehet beirkalni? En ugy gondolom, hogy ha azt irnam be, hogy az utolso 42k leosztasban buktam, mert nem jott a lap, az is legalabb ilyan nevetseges lenne, sot...

De meggyoztetek, nem irok ide tobbet. Tovabbi jo forumozgatast.

A legtobb hozza(d)szolas epito jelleggel arra iranyult, hogy ha nem valtoztatsz ezen a szemleleten/felfogason, akkor nem fogsz tudni kijonni ebbol a godorbol, vagy inkabb szakadekbol es csak megtobb penzt fogsz veszteni a nalad rosszabb jatekosok ellen.

Egy masik magyar oldalon a kozelmultban volt nehany cikk a bukoszeriakrol, tiltrol, bad beatekrol es ezek kezeleserol. Szerintem olvasdnal bennuk hasznos dolgokat, ha itt nem hiszel nekunk.

Zizi
Válasz mrj kommentjére
2010. jan. 7. 18:03

valóban viszonylag.

Mivel a postflop kevésbé vagy képzett vegyél le egy 10-12-t a vpip-edből és nyerjél az idióta callolgatós fishektől mielőtt te is az leszel.

Vegre 1 konstruktiv hozzaszolas, nem fikazos.

Koszonom a tanacsot, bar szerintem nem azert veszitettem, mert sokat jatszottam meg, hanem mert amit megjatszottam lapoknak es a boardnak nem volt koze egymashoz, es mivel a kedves fisheknel nem igazan lehetett kitalalni, hogy mi lehet, igy tobbszor buktam is, mert nem gondoltam, hogy pl K 3-al tartotta 4-5x BB emelest.

Nem azert nyert mert banki eselyt szamolgatott, sot azt sem tudja jo resze, hogy mi az.
Hiaba mentem be AKs-el, es emeltem flopbol, amikor a boardon a legnagyobb lap a 9-es volt, es kibloffolni sem tudod, mert neki flopbol 52 2 parja van.
De nyilvan miutan vesztettem, igy 2 dolog tortenhetett, vagy en jatszottam rosszul, vagy O nagyon jol.

Na mindegy. Van meg mit tanulnom, es mostmar ezt is fogom tenni ahelyett, hogy itt sirok ebben az ilyen egyebkent errol szolo topikban.

Zizi
Válasz yoofej kommentjére
2010. jan. 7. 18:08

A legtobb hozza(d)szolas epito jelleggel arra iranyult, hogy ha nem valtoztatsz ezen a szemleleten/felfogason, akkor nem fogsz tudni kijonni ebbol a godorbol, vagy inkabb szakadekbol es csak megtobb penzt fogsz veszteni a nalad rosszabb jatekosok ellen.

Egy masik magyar oldalon a kozelmultban volt nehany cikk a bukoszeriakrol, tiltrol, bad beatekrol es ezek kezeleserol. Szerintem olvasdnal bennuk hasznos dolgokat, ha itt nem hiszel nekunk.

Hiszek en, vissza is nyertem a penzemet kesobb, nem vagyok godorben sem. Csak az bosszantott fel, hogy ugy erzem, hogy meg nalam is rosszabb jatekosok 3 oran keresztul oralisan inzultaltak (hogy szepen fejezzem ki magam).

Egyebkent leirnad annak a masik oldalnak a cimet, hogy tanulhassak az ott olvasottakbol.

matusow88
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 7. 18:11

nem való neked a cash Zigi, játsszál csak tornapókert, abban kevesebb a stressz és a variancia. ;) párszor meg fog enni a vak, de mit számít az, belefér...

Zizi
Válasz yoofej kommentjére
2010. jan. 7. 18:23

Azt az energiat, amit ezekbe a postokba beleolsz, fordithatnad tanulasra is.

Akkor megegyszer: 200 leosztasnal nincs mirol beszelni. Toljal le melle meg 20k-t, aztan ha akkor is ugyanez lesz a velemenyed, akkor komolyan el kellene gondolkoznod nando javaslatan.

Ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

De igen. Bar az mas kerdes, hogy helyesen tettem-e. Mert pl dobtam T3-at UTG-bol, amibol full -lett. Meg flop utan is csak 3-as parom volt. De gyakorlatilag szerintem azt senki nem adta volna meg.
Dobtam 82-t preflop, es sor lett belole.
Igy utolag szinte nem bantam meg semmit, hogy dobtam, mert a banki esely szerint el kellett dobni. Amikor emelnek flopra a pottal, vagy a pot felevel, es nekem 82 van a kezemben, lejon flop a 6 7 K, akkor meg kell adni? Szerintem nem. Marpedig vegul a turn 9, a river pedig T lett, igy sorom lehetett volna.
Elvileg igen,de gyakorlatilag pedig 1 ilyen asztalon, ahol mindig volt emeles, es mindig nagy emeles ongyilkossag lett volna.

matusow88
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 7. 18:28

De igen. Bar az mas kerdes, hogy helyesen tettem-e. Mert pl dobtam T3-at UTG-bol, amibol full -lett. Meg flop utan is csak 3-as parom volt. De gyakorlatilag szerintem azt senki nem adta volna meg.
Dobtam 82-t preflop, es sor lett belole.
Igy utolag szinte nem bantam meg semmit, hogy dobtam, mert a banki esely szerint el kellett dobni. Amikor emelnek flopra a pottal, vagy a pot felevel, es nekem 82 van a kezemben, lejon flop a 6 7 K, akkor meg kell adni? Szerintem nem. Marpedig vegul a turn 9, a river pedig T lett, igy sorom lehetett volna.
Elvileg igen,de gyakorlatilag pedig 1 ilyen asztalon, ahol mindig volt emeles, es mindig nagy emeles ongyilkossag lett volna.

pedig ez is így van. ha ász párod van és az ellenfelednél mondjuk király pár, jön a flopba a király és lestackel, akkor bizony azt az ász párt preflop dobni kellett volna.

1blackknight
Válasz matusow88 kommentjére
2010. jan. 7. 18:45

Csak egy szerény vélemény:ennyi fish ellen gyakorlatilag nem lehet nyereségesen játszani.Ha van 1-2 fish az asztalnál az ok,de 4-5 ellen már nagyon nehéz.Pontosan azért mert nem tudod lapra tenni őket,és bármennyit emelsz akkor is megadják.Persze néha nálad lesz a nuts,és akkor kifizetnek,de ha folyamatosan 4-5 ember néz flopot,akkor többször leszel elől hátul,mint elől.

Sai
Válasz Zizi kommentjére
2010. jan. 7. 18:51

Vegre 1 konstruktiv hozzaszolas, nem fikazos.

Koszonom a tanacsot, bar szerintem nem azert veszitettem, mert sokat jatszottam meg, hanem mert amit megjatszottam lapoknak es a boardnak nem volt koze egymashoz, es mivel a kedves fisheknel nem igazan lehetett kitalalni, hogy mi lehet, igy tobbszor buktam is, mert nem gondoltam, hogy pl K 3-al tartotta 4-5x BB emelest.

Nem azert nyert mert banki eselyt szamolgatott, sot azt sem tudja jo resze, hogy mi az.
Hiaba mentem be AKs-el, es emeltem flopbol, amikor a boardon a legnagyobb lap a 9-es volt, es kibloffolni sem tudod, mert neki flopbol 52 2 parja van.
De nyilvan miutan vesztettem, igy 2 dolog tortenhetett, vagy en jatszottam rosszul, vagy O nagyon jol.

Na mindegy. Van meg mit tanulnom, es mostmar ezt is fogom tenni ahelyett, hogy itt sirok ebben az ilyen egyebkent errol szolo topikban.

Én akkortól kezdtem el komolyabban nyerni (10-en is), amikortól úgy játszok az ellenfelek ellen, mintha jók lennének. Hiába 60 a VPIP-je, postflop lehet ettől "jó" játékos. Egyszerűen úgy kell rájuk nézni, mint akikkel egy szinten állsz (ami egyébként többnyire igaz is, ha nem igy lenne, akkor már feljebb játszanának, vagy Te játszanál feljebb).
Persze vannak tényleg fish-ek, de nekik vannak jellemző (veszteséges) move-jaik, ezeket kell kifigyelni, és amikor valakiről biztosan tudod, hogy adott helyzetben mindig rosszul játszik, akkor lehet lecsapni.

dodi89
Válasz 1blackknight kommentjére
2010. jan. 7. 18:55

Csak egy szerény vélemény:ennyi fish ellen gyakorlatilag nem lehet nyereségesen játszani.Ha van 1-2 fish az asztalnál az ok,de 4-5 ellen már nagyon nehéz.Pontosan azért mert nem tudod lapra tenni őket,és bármennyit emelsz akkor is megadják.Persze néha nálad lesz a nuts,és akkor kifizetnek,de ha folyamatosan 4-5 ember néz flopot,akkor többször leszel elől hátul,mint elől.

Érdekes vélemény, de még gondold át.

Élő ügyfélszolgálat