3,5 éve pókerezek. Az első év a tanulással, gyakorlással telt. Nl10-en kezdtem az Interpoker-en, szépen építettem a kis bankroll-omat, amíg elértem a nekem elegendő nl50-es tétet. Stabil nyerő lettem. Nem akartam feljebb lépni az a havi 1000-1500 eur stabilan meg volt.
.
Gondolom nem banki megtakarításra szánva vette ki a pénzt, hanem elköltötte. Most meg nincs. (csak tippelgetek)
Ezt a variancia dolgot hagyjuk már. 4 éve lehetett hozni 10bb/100-at, nem is beszélt senki akkoriban 200k-s BE-ről meg downswingről, meg 100BI-es bankrollról. Most a legf*a*szább regek sem hoznak 2bb/100-nál sokkal többet, emiatt van mindenki a nulla körül. Aki szépen megy felfele, az pont elkapott egy jó hullámot, ennyi.
Amikor is tavaly Augusztustól mindenemet elbuktam. Az akkori 1500-as bankroll-omat. Majd az utána következő 2000-et.
Én még a sokak által "régi szép időknek" jellemzett korai években sem értettem azokat, akik 40 buy-in-es bankoll alatt játszottak, most meg főleg nem értem. Azt mondod, hogy stabilan nyertél. Miért nem növelgetted folyamatosan a bankrollodat egy tényleg tuti biztonságos szintre?
R1per kérdése is jogos, gondolom nem lépkedtél vissza limiteket a bankroll visszaesésével párhuzamosan.
Azt tanácsolnám, hogy kezd újra alacsony limiten, de azzal a felfogással, hogy a következő 1 évben nem veszel ki pénzt a pókerből. A következő 1 év arra megy, hogy erősödj tudásban és bankrollban is.
Sok sikert! :)
De tényleg kíváncsi lennék azokra, akik idén mondjuk 3-szor 4-szer annyit tudtak keresni mint pl 2010-ben.
Azt tanácsolnám, hogy kezd újra alacsony limiten, de azzal a felfogással, hogy a következő 1 évben nem veszel ki pénzt a pókerből. A következő 1 év arra megy, hogy erősödj tudásban és bankrollban is.
Sok sikert! :)
Ne add fel, pihenj rá egy kicsit, aztán ha úgy érzed újra motivált tudsz lenni akkor vágj bele ismét.
Persze én is azt veszem észre, hogy legalacsonyabb téteken is egyre több a képzettebb reg, de a hogy már előttem írták, a többségük tudásban megragad egy szinten, és folyamatosan ugyanazokat a hibákat követik el. Figyelmes játékkal, és tudásunk folyamatos fejlesztésével ők is lejátszhatók. Akkora hasznot nem lehet már hozni mint régebben, de azért még nincs itt a (póker)világvége.
1. Hogyan tekinthettél az NL50-re mint végállomásra? Írtad, hogy nem tartod magad különösebben tehetségesnek. Számít a tehetség, de szorgalommal lehetett volna pótolni. Ha ennyire alacsonyra rakod a lécet akkor, előbb-utóbb te is elhiszed magadról, hogy csak ennyire vagy képes. Miért ne érhettél volna/érhetnél fel Nl200-ra? Ott sem a világelit játszik.
2. Amióta elkezdtem pokerezni mindenki a régi szép időkről beszél. Emlékszem 4-5 éve (sokak szerint az volt az "aranykor") nézegettem a rivális oldalon Allinmasta NL1k-s handjeit amik már akkor is 3-4 évesek voltak. Triviális handek voltak, és azon gondolkoztam, hogy milyen jó lett volna egy kicsit előbb kezdeni. Ha megint eltelik 4 év akkor napjainkról fognak úgy beszélni mint ahogy most nosztalgiázunk a régi szép időkről. Bullshit az egész, feldühít ez a fajta hozzáállás. Ha keményebb lett a mezőny akkor keményebben kell dolgozni. Ha már tényleg nehéz megverni a rake-t akkor játéktípust kell váltani, és nem restnek lenni olyan még ma is jövedelmező pokerfajtákat megtanulni mint az omaha vagy husng. Aki nem hajlandó energiát fektetni ebbe a játékba az ne is várjon tőle pénzt.
Nem támadni akartalak még ha kicsit erősen is fogalmaztam néhol. Sok sikert a továbbiakban, és bármihez is kezdesz ezután abba több szorgalommal és nagyobb hittel vágj bele.
gyengébb terem esetleg?
Na. Hát, köszönöm a hozzászólásokat. Azért pár dolgot szeretnék még elmondani.
Természetessen nem 1 hónap alatt buktam el a roll-omat.Ez egy hosszabb folyamaz volt. Ugye a rakeb+race folyamatossan jött, de persze szép lassan elment mind. Természetessen tétet is visszaléptem a végén már 300 euro-ból játszottam nl10-en, de volt hogy, h minden session-öm 2-3 bi minusz lett nl10 Fr.-en!!! Szinte biztos voltam benne, h kapok felsőbbrendű, arogáns hozzászólásokat is, akik csak enegm hibáztatnak. Ha észrevettétek nem a panaszkodás és a nyafogás volt a fő célom ezzel a témával. Jól tudom, h bennem is van hiba bőven. Viszont v.hogy mégsem azt érzem, h lemaradtam volna és, hogy elhúzott a mezőny tudásban melettem. Én elég gyengének látom a mezőnyt még most is. Valahogy inkább azt látom ,h hihetlen sok a lapütközés, és mintha mindig úgy alakulnának a leosztások, h bekerüljenek a pénzek. Akármilyen flop-ot kaptam az elmúlt időszakban turn-re , river-re amennyire tönkremehetett tönkre is ment. Túl sok lett a set vs set, a sor vs sor, a full vs poker. Biztos vagyok benne, h régen nem volt ennyi. Hihetetlen. Nem akrtam példázni pont, h ne legyen túl panaszkodás szaga a dolonak de amikor: J 8 2 flop-on JJ-val emelek és visszatolják rám, all in kerülünk mutat 33 . Trun 3 River: 3. Ez inkább megerősített abban, h nem a mezőnnyel van gondom. Az estek többségében elől voltam amikor all in kerültünk flop-on vagy turn-ön. De turn-re vagy legkésőbb riverre leesett aminek lekellett ahoz, h veszítsek. De rengetek ehez hasonló leosztásom volt. V.hogy nem éreztem magamat gyengébbnek a mezőnynél. Amiket mostanában elbukok, régen pont ezek a leosztások hozták a profitomat. Persze teljessen tisztában vagyok azzal is, h én is ellustultam. De mégis úgy érzem, h még elég lenne a tudásom a mai nl50-es mezőnyhöz. Viszont az olyanhoz hasonló leosztásokkal amiket írtam, nem tudok mit kezdeni....