Lehet hogy a Svindlerek sorozat miatt de élőben nem mernék játszani mert feltételezném hogy az osztóval összejátszanak és egy riveren leeső 3 outos esetnél esetleg "pisztolyt rántanék". :) Mindenesetre az életben nem hinném el hogy fatális véletlen történt.
Érdekes téma ez a dolog amit felvetett az első hozzászóló. Én is nemrég vállaltam munkát 4 év "pókerből" élés után. Nem kerestem sokat, 4 év alatt körülbelül 60K$ total profitom lehet, úgy, hogy az utolsó év gyakorlatilag breakeven. Hozzáteszem, hogy nem foglalkoztam annyit a játékommal amennyit kellett volna, sosem voltam póker fanatikus, stb. Egyszerűen csak egy eszközként tekintettem rá ahhoz, hogy fedezni tudjam a tanulmányaimat, nyelvtanulásom, önállósodjak, stb.
Talán az utolsó évem bizonytalanított el, de nem emiatt hagytam abba. Nagyon sokszor voltam meggondolatlan, tilteltem sokszor, szóval tudatában vagyok annak, hogy a "karrieremből" nem hoztam ki a maximumot, de mindig sikerült felállni, újra rollt épiteni. Biztos vagyok benne, hogy most is menne.
Azért váltottam, mert már egyáltalán nem élvezem a játékot. Persze, tudom, lehet új motivációt szerezni , mellékállásban tolni, stb, de a póker számomra ugyanúgy póker, teljesen mindegy, hogy 2-7 TD-t vagy Omahát, vagy Hold'em-et játszom. Tudom pontosan, hogy van hova fejlődnöm, a megerősödött mezőnyben a BB/100-am közel sincs annyi mint 4 éve (lol), tanulnom kéne, elemeznem, de nem lusta vagyok hozzá, hanem egyszerüen kevesebb pénzért tanulok/dolgozok olyat ami jobban érdekel. Annak ellenére, hogy kevesebbet keresek a munkámmal, mint a pokerrel kerestem elégedettebb és jobb kedvű vagyok. Olvastam több helyen, hogy munkát/munkahelyet váltani 6-8 évente kellene. Okos gondolatnak tartom. Összességében teljesen elégedett vagyok a pokeres pályámmal, a célom elértem vele (iskolák, nyelvtanulás, családomon segíteni, stb).
Egyébként az én meglátásom az, hogy iskola mellett kell a kártyával foglalkozni (vagy épp az iskolát, utazást, kolit, stb a pokerből fedezni). Lennie kell szerintem B tervnek...
Biztos, hogy nem állnék profinak addig amíg:
- téthez képest nagyon kényelmes rollal
- stabil mintával
- 5-6 havi life rollal
- legalább 3-4x akkora órabérrel, mint amit - ésszerü keretek közt - tudnánk keresni (olyan munkával amihez értünk, van hozzá papirunk stb.)
- egészséges életmóddal
- kiegyensúlyozottsággal, szorgalommal, kitartással, kellő önkritikával
nem rendelkezem.
Szerintem, ha a felsorolásból hiányzik valami, akár egy dolog, akkor nem szabad elgondolkozni a profivá váláson. De ez csak az én (hosszu) véleményem... :)
köszönjük emese
a spanyol viaszt sem te találtad fel
Jó látni ,hogy a sok kutyapiszok mellett értelmes hozzászólás is érkezik.
Sőt szerintem bőven ki lehet egészíteni a felsorolást a pénzügyi józansággal is,mert egyesek a saját kiadásaikat enyhén szólva is felelőtlenül kezelik.
es neked mi kozod hozza?
Az előző pár hozzászólás kapcsán az jutott eszembe, hogy miért is nincs nekem még moderálási jogom. :)
köszönjük emese
egy igazi férfi nem rinyál. ha szereted a játékot, ne add fel. ha nem szereted, akkor meg lépj tovább
köszönjük emese