R1per2
Válasz JasonCorp kommentjére
2010. jan. 18. 11:30

Szerintem az lenne az igai szerencsejatek ha mindenki azonos eselyel nyer vagy veszit, de itt kozel nincsen errol szo...

A rouletten mindenki azonos eséllyel nyer vagy veszít.
A ház előnye akkor jön ki, amikor nyer valaki. Mert nem az esélyeknek megfelelő nyereményt fizeti ki, hanem kevesebbet, ami hosszú távon nem kompenzálja a veszteségeket.

Vika
Válasz titcar kommentjére
2010. jan. 18. 18:25

talán mert kicsit többféle "vegyes skála" van, mint egyszínű...
de pont ugyanolyan valószínű egy pfffppfpffp sorozat, mint egy ugyanilyen hosszú csak piros vagy csak fekete...

Ezt aláírom, de a duplázásnak ugye pont az a lényege, hogy nem egy vagy két esélyből akarsz nyerni, hanem inkább 5-6 "lövésben" gondolkodsz. Ha 6 "lövést" veszünk alapul, sokkal gyakrabban fog egy vegyes skála kijönni 6 pörgetésből, mint egy totál egyszínű (esetleg nullával spékelve), azaz gyakrabban fogsz nyerni vele, mint amennyi alkalommal kipörög hatszor mondjuk a fekete, miközben te végig pirosra dupláztál. Egyszóval az teljesen mindegy, hogy 6 pörgetésen belül milyen az a vegyes skála. Így tessék érteni az előző hozzászólásomat. ;) Az teljesen igaz természetesen, hogy egy pffppf ugyanolyan valószínűséggel jön ki, mint egy ffffff vagy pppppp.

De ettől függetlenül a rulett BAROMSÁG, ebben 100%-ban egyetértek veletek, ahogy írtam is korábban.
Az rulettezzen, aki nyugat-európai, amerikai mintára csak szórakozásnak fogja fel az egészet, van egy bizonyos összeg, amit el tud költeni arra, hogy kicsit növekedjen az adrenalinja, és szórakozzon egy jót.

Valetudox
Válasz R1per2 kommentjére
2010. jan. 18. 18:55

Ez nem igaz.

Nem mindenki, mert a haznak tobb eselye van nyerni mint nekem.

Ha en csak a szinre teszek akkor nincs 50% om. A haznak meg tobb mint 50% a van.

A ház előnye akkor jön ki, amikor nyer valaki.

Ez sem igaz.

A haz elonye minden guritasnal kijon, a vegeredmenytol fuggetlenul.

JasonCorp
2010. jan. 18. 18:58

A ház előnye akkor jön ki, amikor nyer valaki. Mert nem az esélyeknek megfelelő nyereményt fizeti ki, hanem kevesebbet, ami hosszú távon nem kompenzálja a veszteségeket.

Én nyerek a pirossal , ő meg a feketével és a zöldel , azert az nem ugyan az

tylerhungary
Válasz Valetudox kommentjére
2010. jan. 18. 18:59

olyan ez a topic mintha matematikai alapelveket próbálnánk itt megdontogetni avval h rövidtavú és hoszutavú mintat vizsgálunk,aki sztem tanult valamennyi valószinusegszamitast az csak mosolyog egyes "elveken"

rogyion
Válasz tylerhungary kommentjére
2010. jan. 18. 19:09

Hogy a fenébe ne lehetne a ruletten hosszútávon nyerni?
Itt le is van írva: Hogyan keressünk pénzt Interneten? Keressen 200-500 €-t naponta. Gyozodjön meg róla maga is! :))
Viccen kívül,az ilyeneket nagyon pofánbaxnám!
Vajon hányan szoknak miattuk rá erre az elátkozott játékra?

Vika
Válasz rogyion kommentjére
2010. jan. 18. 20:37

Hogy a fenébe ne lehetne a ruletten hosszútávon nyerni?
Itt le is van írva: Hogyan keressünk pénzt Interneten? Keressen 200-500 €-t naponta. Gyozodjön meg róla maga is! :))
Viccen kívül,az ilyeneket nagyon pofánbaxnám!
Vajon hányan szoknak miattuk rá erre az elátkozott játékra?

Mondjuk aki ezeket a hülyeségeket képes benyalni, azért talán nem akkora kár... De amúgy igazad van.

R1per2
Válasz Valetudox kommentjére
2010. jan. 18. 21:08

Ez nem igaz.

Nem mindenki, mert a haznak tobb eselye van nyerni mint nekem.

Ha en csak a szinre teszek akkor nincs 50% om. A haznak meg tobb mint 50% a van.

Én nyerek a pirossal , ő meg a feketével és a zöldel , azert az nem ugyan azTi miről beszéltek?
Ki mondta, hogy ne tegyetek a zöldre is? Pontosan annyiszor fogsz nyerni, amennyi esélyed van.
Ha felteszed pirosra és feketére is, akkor a háznak 2.7%-a van nyerni. Így nekünk van előnyünk a ház ellen? :D

Ez sem igaz.

A haz elonye minden guritasnal kijon, a vegeredmenytol fuggetlenul.

DE! Akkor nyer a ház, amikor mi nyerünk, mert kevesebbet fizet az esélyeinkért.
Amikor veszítünk, a ház nem nyer többet, csak amennyit feltettünk, akkor jogosan nem kapjuk vissza a feltett összeget.

Pókerben sem akkor fizeted a raket, amikor elveszted a potot, hanem amikor megnyered.

Valetudox
2010. jan. 18. 22:03

Ti miről beszéltek?
Ki mondta, hogy ne tegyetek a zöldre is? Pontosan annyiszor fogsz nyerni, amennyi esélyed van.
Ha felteszed pirosra és feketére is, akkor a háznak 2.7%-a van nyerni. Így nekünk van előnyünk a ház ellen? :D

Amikor veszítünk, a ház nem nyer többet, csak amennyit feltettünk, akkor jogosan nem kapjuk vissza a feltett összeget.

Pókerben sem akkor fizeted a raket, amikor elveszted a potot, hanem amikor megnyered.

Nagyon-nagyon elvagy tévedve.

Ez volt a kiindulasi alap:
"Szerintem az lenne az igai szerencsejatek ha mindenki azonos eselyel nyer vagy veszit, de itt kozel nincsen errol szo..."

Rulettben nem a tobbi jatekos ellen jatszol hanem a haz ellen. Igy a 2fel:
1: haz
2: jatekos

JasonCorp szerint akkor lenne igazi szerencsejatek ha a haznak is 50% eselye lenne megnyerni a feltett penzt es a jatekosnak is. Ez a rulettben nem valosul meg mint te is tudod.

Valetudox
2010. jan. 18. 22:04

De ettol fuggetlenul a haz elonye minden guritasnal megvan. Ha te nyersz akkor is megvolt az elonye. Szamara minden guritas +EV, szamodra nem.

Élő ügyfélszolgálat