Póker Fórum Archívum > Fix-limit Hold’em > Fix limit leosztások elemzése, értékelése!

szzoli
Válasz Reggie Hamond kommentjére
2010. márc. 17. 0:02

Hello

Íme egy újabb leosztás azzal kapcsolatban, hogy milyen erősségű lappal adhatjuk meg a rivert.

alacsony tétes shorthanded 4 részvevő

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is BB with QImage 6Image
1 fold, BTN calls, 1 fold, Hero checks

Flop: (2.5 SB) 3Image 8Image QImage (2 players)
Hero bets, BTN calls

Turn: (2.25 BB) AImage (2 players)
Hero bets, BTN calls

River: (4.25 BB) KImage (2 players)
Hero checks, BTN bets, Hero ?

1. az ellenfél 93; 38; 1.8 bálna
2.az ellenfél 25; 15; 2.2 korrekt
3. az ellenfél 16; 7; 0.8 rock

Szerintem:
1. bet-fold (kivéve, ha nagyon trükkös, aki blöff emelne riveren, akkor csak check-call). Mivel csak limpelt preflop, ezért value bet kis párok, + flopolt 3-as, 8-as ellen.
2. itt nehezen áll össze a kép, mivel csak limpelt preflop BTN, ezért nehezen lehet korrekt játékos... Mi lehet a range? Talán kis pár vagy kis-közepes suited connector? És mivel callolt passzívan ezek közül? Kis pár, mert aggresszívnak tart, aki rámozdult a dry flopra? --> Bet-fold. Ha óvatos-passzívnak tart, akkor nehéz elképzelni olyan lapot, amivel csak limpelt, passzívan callolt és vered: check-fold? vagy check-call/ bet-fold, ha nagyon nem tud dobni
3. mivel passzív, nehéz elképzelni, hogy value betel kis-közepes párt ezen a veszélyes boardon, inkább fold felé hajlanék

Coinflipper
Válasz szzoli kommentjére
2010. márc. 29. 15:06

Kellene már nekem is újra játszani, mert kiestem a gyakorlatból ... :(

zulusierra
Válasz Reggie Hamond kommentjére
2010. ápr. 19. 17:57

Hello

Íme egy újabb leosztás azzal kapcsolatban, hogy milyen erősségű lappal adhatjuk meg a rivert.

alacsony tétes shorthanded 4 részvevő

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is BB with QImage 6Image
1 fold, BTN calls, 1 fold, Hero checks

Flop: (2.5 SB) 3Image 8Image QImage (2 players)
Hero bets, BTN calls

Turn: (2.25 BB) AImage (2 players)
Hero bets, BTN calls

River: (4.25 BB) KImage (2 players)
Hero checks, BTN bets, Hero ?

1. az ellenfél 93; 38; 1.8 bálna
2.az ellenfél 25; 15; 2.2 korrekt
3. az ellenfél 16; 7; 0.8 rock

Az 1.ellenfélnek semmiképpen sem dobnám,jó eséllyel sorhúzóval adott meg flopon,vagy 8-al,3-al,jobb Q-ja és szettje ritkán lesz,Ásszal turn-ön szinte mindig visszaemelne(magas az AF 93VP-hez).
Szóval ha slowplay vagy leesett neki a K,akkor is kifizetem szívfájdalom nélkül.

A 3.ellenfélnek dobnám,a turn megadásánál már szinte biztos hogy verve vagyunk.

2.ellenfél,na ez a nehéz kérdés.
Mondjuk ő nem open limpelne sehonnan sem,de tegyük fel hogy megtette,ebben az esetben a range-e kb. kis pocket-ekből,sc-okból,esetleg alacsony broadway lapokból vagy gyenge suited K - J lapokból áll.
Gondolhatja hogy csak rámozdultál a dry board-ra de legtöbbször semi-blöffre tesz ilyenkor,tehát legalább egy húzót feltételez nálad.
Semi-blöffre megadogatni pedig a legrosszabb amit tehet,ezt elvileg tudja szóval támadnia kellene,ezért ezt ugyanúgy nem érteném mint a pf limp-et:)
Turn-ön már nagyon úgy néz ki hogy SD-képes lapja van és nem akar rosszabb lapot dobatni.ill. jobbat még jobban kifizetni.
A slowplay-t nála kizárnám,szettel flopon v. turn-ön visszaemel egy ilyen játékos.
Szóval neki legtöbbször dobnám, az ő helyében nem sok value-t látnék itt egy river blöffben sem (SD-képes lappal) ezért a blöff sem valószínű.

betyarkorte
Válasz campanella kommentjére
2012. febr. 26. 10:46

Hero (AJ - Big Blind) win - Hand Import - - submitted 02-26-2012 - 03:23 am - Poker Hand Replays

Sajnos a HUD-ot a 888-on nem tudom állítani. Mindig ugyan azt mutatja . flopcbet,steal, aggf, vpip, pfr, hands, ezeket látom csak.
De elegendőnek bizonyul.
Itt player 6 41%vpip 38% pfr 2,3 AGGf

player7 52% vpip 0% pfr. 1,0 AGGf

player9 65% vpip 25% pfr 1,0 AGGf

player2 Teljesen normális stat 27% vipip, 18% fpr 2,2 AGGf 37% wtsd (ezt utólag látom)

Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek.
Szerintetek emelnem kellett volna preflop?
A vége jó volt? vagy nyitni kellett volna? Én tartottam drilltől, 2 pártól.
Köszi.

Ha esetleg nem játszaná le így is megosztom.

Hand Information
Limit, 0.25 BB (6 handed).
Hand History converter courtesy of pokerhandreplays.com

Table Information
Seat: 1 player1 ($10.66) Dealer
Seat: 2 player2 ($31.64) Small Blind
Seat: 4 Hero ($20.02) Big Blind
Seat: 6 player6 ($10)
Seat: 7 player7 ($28.02)
Seat: 9 player9 ($4.43)
Dealt to Hero
Image*Image*

Preflop (Pot:0.37)
player6****RAISE $0.5
player7****CALL $0.5
player9****CALL $0.5
player1****FOLD
player2****CALL $0.38
Hero****CALL $0.25

Flop(Pot: $2.5)
Image*Image*Image*

player2****CHECK
Hero****BET $0.25
player6****FOLD
player7****CALL $0.25
player9****RAISE $0.5
player2****FOLD
Hero****CALL $0.25
player7****CALL $0.25

Turn(Pot: $4)
Image*Image*Image*Image*

Hero****CHECK
player7****CHECK
player9****BET $0.5
Hero****CALL $0.5
player7****FOLD

River(Pot: $5)
Image*Image*Image*Image*Image*

Hero****CHECK
player9****BET $0.5
Hero****CALL $0.5
Showdown:
player9 SHOWS
Image*Image*
Hero SHOWS
Image*Image*
Hero**wins the pot: $5

zulusierra
Válasz betyarkorte kommentjére
2012. febr. 26. 12:21

Preflop jó a call, ha csak ketten szállnak be akkor emelnék (akár limp-limp, akár raise-call volt), kivéve ha utg nyitott emeléssel.
A flop donkbet FL-en nem jó játék, csak 4-5 szereplős partiban, nagyon-nagyon összefüggő flopon szoktam csinálni, ahol nagyobb valószínűséggel marad el a Cbet.
Ezt itt határesetnek érzem, PF raiser range-ét sokféleképpen eltalálhatta ez a flop, magasabb PP-t pedig védeni fog, de ha ő nem akkor valaki úgyis belenyit, ezért én itt is a c/r-t választottam volna.
Lehet úgy gondolkodni hogy beledonkolok, hátha a pf raiser rámemel és kiszorítja a többieket, régebben ez standard játék volt, manapság a nyerő regeknél ilyet nem látok.
Donkbet helyett szinte mindig a c/r-t javaslom tptk/tpgk-val és színhúzóval is, HU potban sorhúzóval is.
A flop raise-re még visszaemeltem volna tptk-val, egyrészt value-ért,
másrészt player7 néha erre kiszállna.
Utána turn-t hívnám, ha adja akkor river b/c. Ha turn-ön emel akkor river c/c.

betyarkorte
Válasz zulusierra kommentjére
2012. febr. 28. 18:34

Köszi szépen.
Igazából már két napja is elolvastam.
Először is szeretném megköszönni, hogy segítesz.
Kicsit nehezen értettem meg a sok rövidítést de most már okés.

Érdekes, hogy így utólag egyetértek veled.

Az a durva, hogy játék közben valahogy mintha szürke fátyol lenne a szemem előtt, ami meggátolja, hogy ésszerű logikus döntést hozzak.
Utólag érdekes, hogy könnyebben meglátom én is a hibákat, de játék közben gyakran újra meg újra beleesek.

Ti is tapasztaltatok ilyet a pályafutásotok elején? Vagy csak én vagyok ilyen gáz?

zulusierra
Válasz betyarkorte kommentjére
2012. febr. 28. 19:58

Nálam is sokszor van olyan helyzet amikor nem tudom teljes bizonyossággal hogy mi a legjobb döntés, ez sajnos a kevés tanulásnak/elemzésnek köszönhető.
Azt nem mondanám hogy vakon klikkelgetek ilyenkor, de ha pl. ott állok riveren A magassal és az ellenfél hív akkor nem tudom pontosan hogy matematikailag helyes-e a megadás.
Itt ki lehetne számolni hogy az ő range-ének mekkora részét alkotják a busted draw-k, blöffök, majd ezt összevetni a pot odds-szal,
de gyakorlatilag ilyen számolgatást nem szoktam csinálni, ha nagy a kassza és úgy érzem hogy elégszer lesz nyerő az A magas akkor megadok.
Ez egy példa arra hogy az én játékomon hol lehetne még sokat javítani (többek között...), de kezdőként ugyanez volt a helyzet egy sokkal egyszerűbb preflop szituációban is.

Ha megtanultad hogy preflop cutoff-ban Ax-el nyitni kell akkor már minden egyes alkalommal úgy teszed meg hogy biztos vagy benne hogy a legjobb döntést hozod meg.
Aztán megtanulod hogy flopon tptk-val egy ellenfél ellen mit kell tenned , ezután már itt is ugyanez lesz a helyzet.
Ahogy jönnek be az újabb tényezők (board textúra, ellenfelek stílusa/száma) úgy kerülsz egyre nehezebb helyzetekbe, de ezeket ugyanúgy meg lehet tanulni mint az egyszerűbbeket.
Aztán lehet hogy vannak olyan nehéz szituációk ahol a legprofibbak is úgy döntenek hogy nem biztosak a döntés helyességében, nem tudom de valószínűnek tartom. :)

Az ilyen hand-eket érdemes megjelölni és utólag kielemezni,
idővel egyre kevesebbszer fog megjelenni az a szürke fátyol. :)
Bocs ha nagyon nyilvánvaló dolgokat írtam vagy ha félreértettem a kérdést,
a lényeg hogy szerintem természetes hogy sokszor nem tudod tiszta fejjel átgondolni hirtelen a helyzeteket, és egy jó adag tanulás/gyakorlás kombóval ez egyre kevesebbszer fog előfordulni.

hétpár
Válasz mikee1978 kommentjére
2023. nov. 30. 7:26

Látom nincs nagy élet itt, de azért ezt az extrém leosztást berakom, nagyon régen játszottam már limit holdemet, ez egy 8-game versenyben történt, ilyen stackekkel mennyire standard ez a játék?
Gondolok itt elsősorban a K7s megadásra kisvakban, illetve a JJ megjátszás postflop.
Ja, ami még fontos, hogy bounty-s verseny volt, nyilván a kisvak megadásában ez is szerepet játszhatott.
https://upswingpoker.com/hand/?pokeit=225k6x0sZ

Élő ügyfélszolgálat