Póker Fórum Archívum > Fix-limit Hold’em > Fix limit leosztások elemzése, értékelése!

campanella
Válasz campanella kommentjére
2010. márc. 9. 10:04

blind vs blind 84/16/1.6 -os, ultralaza peeler nagyvak ellen

b]Pre Flop:[/b] (1.5 SB) Hero is SB with TImage QImage
3 folds, Hero raises, BB calls

Flop: (4 SB) 9Image 2Image AImage (2 players)
Hero bets, BB calls

Turn: (3 BB) AImage (2 players)
Hero bets, BB calls

River: (5 BB) 9Image (2 players)
Hero ?

ja, és még egy kérdés? változtat-e az valamin, ha a kezünkben Q helyett K van?

theobell
2010. márc. 9. 10:35

Check/call-t játszanék blöffre késztetés miatt. Ha mi nyitunk nem látok olyan rosszabb lapot, ami megadna (jobb lap meg szinte biztosan nem dob), viszont ha passzolunk, akkor még belenyithat közepes pp-vel vagy bukott húzóval.

Annyira nem tűnik passzívnak, szóval A ritkán lesz nála, persze 9-es nem kizárt, de a range-ében bőven van olyan lap, amit verünk.

K-val ugyanez a szitu szerintem.

busyP
Válasz theobell kommentjére
2010. márc. 9. 13:18

easy check/call

Eddiered
2010. márc. 9. 15:14

Szerintem bet/fold, mivel az ilyen peelerek nem igazán blöffölnek. És néha még el is nézik az elértéktelenedett párjukkal és lecallolják.

K-val inkább a check-call.

Reggie Hamond
2010. márc. 9. 16:46

blind vs blind 84/16/1.6 -os, ultralaza peeler nagyvak ellen

b]Pre Flop:[/b] (1.5 SB) Hero is SB with TImage QImage
3 folds, Hero raises, BB calls

Flop: (4 SB) 9Image 2Image AImage (2 players)
Hero bets, BB calls

Turn: (3 BB) AImage (2 players)
Hero bets, BB calls

River: (5 BB) 9Image (2 players)
Hero ?

1.Mivel laza ellenfelünk van azért egy check után emelhet
a, K magassal
b, 9x-szel
c, bármilyen be nem húzott flöshlappal ( J,T, 8-3xs )
Ezek szerint az esetek többségében nyerünk ezért a check/fold szóba sem jöhet

Konkrétan mivel gyakorlatilag any lappal callol ez azt jelenti, hogy
( kizárva a nem túl valószinű Ax-eket, a már floppon is erős 99-et és 22-őt, illetve a preflop TT és highert ) 34 suited lapja lehet amivel nyit és mi nyerünk / J,T, 8-3xs /, 8 Q suited a mivel split és 7 K suited amivel nem reraise preflop de nyer emellett max 10 db 9x és néhány ( ha ultra hülye max 7 Kmagas amivel ver
tehát ha Q van nálunk akkor legrosszabb esetben 51 % nyerünk, 12 % split és 36 5 vesztés
Ha Q helyett K van nálunk akkor még jobb a helyzet ( csak a 9x ver minket ), akkor 64 % nyerünk, 21 % split és csak 15 % vesztés tehát a check után a call mindenképen ó a check/fold szóba sem jöhet

u.i.: nem számoltam a sorra váró offsuited lehetőségekkel é s a 88-nál alacsonyabb párokkal sem, ezzek tovább javítják az esélyeinket

2. Betelünk.

A, milyen jobb lapot dob?
hát.... szerintem max K magasat, de azt se biztos
/ ha nálunk K van akkor tuti nem dobatsz vele jobb lapot /

B, milyen gyengébb lappal adja meg?

Ha Q van nálunk akkor szerintem max J magassal
Ha K akkor szóba jöhet még a Q magas is

szóval elég kevés van amivel esetleg kifizet

u.i.: ha a WTSD-je extrém magas akkor esetleg az egyéb elmulasztott flöshhúzókkal is megadhatja, úgy már elgondolkodtató a bet

C, visszaemel az 1.6-os AGG szerintem viszonylag magas a 83%VPIP-hez, de azért nem tűnik habitual blöffernek szóval az biztos fold

Összeségében tehát szerintem check/call

campanella
2010. márc. 9. 17:51

ja, és még egy kérdés? változtat-e az valamin, ha a kezünkben Q helyett K van?

szerintem:

a valuebet, mint már írtam, kizárt: rosszabb lap nem adhatja meg. az elnézést, misclicket, kóros kíváncsiságot hagyjuk inkább, elemzésben ilyet nem lehet figyelembe venni

a bet-tel ebben a szituációban tehát két reális célunk lehet:

a) jobb, vagy ugyanolyan lapot dobatni
b) csökkenteni annak a valószínűségét, hogy kiblöfföljenek minket

annak az esélye, hogy jobb lapot dobatunk nem teljesen nulla. mivel a VPIP-ből egyértelmű, hogy fogalmatlan fishről van szó, nem kizárt, hogy akár egy K-t is eldob, Q-t még inkább. ennek ellenére az esély erre elég kicsi, önmagában nem igazolja a bet-et.

mivel a nagyvak range-ének jelentős hányadát adják a missed flushhúzók, 9-nél kisebb counterfeitelt pocket párok, illetve a 2x-ek, amik SD value híján valószínűleg blöffölnek, ha checkolunk, így Q-val biztosan van elég showdown value-nk, hogy megadjuk. (5:1 pot odds mellett 16.67% a break even pont, ennél az említett kombók biztos nagyobb hányadot jelentenek)
nincs tehát szükségünk arra sem, hogy a kiblöffölés esélyét csökkentsük, azaz defenzív célzattal beteljünk, mivel profitábilis a megadás.

előnye tehát kevés a betnek, van viszont egy kifejezett hátránya: ha dobatjuk az ellenféllel a miénknél rosszabb lapot (ami betnél valószínű), akkor kizárjuk annak a lehetőségét, hogy +1 tétet begyűjtsünk a blöffbe fordított, nálunkénál rosszabb handektől.

így tehát a check (és természetesen a call) mindenképpen jobb megoldásnak tűnik, mint a bet/fold.

campanella
2010. márc. 9. 18:10

ha a Q helyett K van nálunk, méginkább igaz, amit a Q-nál is írtam.

rosszabb lap nem ad meg, jobb nem dob, a nut blöff-fogóval nagyon jó SD value-nk van.

sokkal érdekesebb kérdés viszont, hogy mi van akkor ha a Q helyet J van nálunk.

ekkor

a) reális esély van rá, hogy jobb, vagy ugyanolyan lapot dobatunk (K-t esetleg, Q-t jó eséllyel, J-t szinte biztos)

b) a kis flushhúzókat, counterfeitelt pocket párokat és 2x-eket még mindig verjünk, ami továbbra is jelentős részét képezi a nagyvak range-ének. ha checkolunk, ezeket jó eséllyel blöffbe fordítja, viszont J kickerrel megadni? J kickerre alapozva megpróbálni blöfföt fogni már eléggé kényelmetlen szvsz. mivel call-ra nem biztos, hogy jók vagyunk, de jó az esélye van, hogy előnyben vagyunk, itt van értelme egy defenzív célzatú betnek, ami minimalizálja az esélyét, hogy kiblöfföljenek minket.

tehát:

míg QT-vel szvsz jobb a check/call, JT-vel már bet/fold-ot játszanék.

Reggie Hamond
2010. márc. 9. 18:17

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is CO with 8Image 8Image
1 fold, Hero raises, 1 fold, SB raises all in, BB calls, Hero calls

Flop: (7.8 SB) 4Image TImage 4Image (3 players - 1 is all in)
BB checks, Hero bets, BB raises, Hero calls

Turn: (5.9 BB) JImage (3 players - 1 is all in)
BB bets, Hero calls

River: (7.9 BB) QImage (3 players - 1 is all in)
BB bets, Hero ?

ellenfelünk 43;28;2.9 aggreszív blöffkirály
? mit tennétek a riveren
? mit csinálnátok másként

campanella
Válasz Reggie Hamond kommentjére
2010. márc. 9. 18:31

Pre Flop: (1.5 SB) Hero is CO with 8Image 8Image
1 fold, Hero raises, 1 fold, SB raises all in, BB calls, Hero calls

Flop: (7.8 SB) 4Image TImage 4Image (3 players - 1 is all in)
BB checks, Hero bets, BB raises, Hero calls

Turn: (5.9 BB) JImage (3 players - 1 is all in)
BB bets, Hero calls

River: (7.9 BB) QImage (3 players - 1 is all in)
BB bets, Hero ?

ellenfelünk 43;28;2.9 aggreszív blöffkirály
? mit tennétek a riveren
? mit csinálnátok másként

a pot gyakorlatilag fele olyan sidepot, amiért hárman mentek, köztük a két vak, akik a preflop 3 bettel és a coldcall-lal jelezték, hogy vszínű nem trash a lapjuk. annak az esélye, hogy 8-as párral mindkettőnel jobb vagy, szerintem erősen közelít a nullához. bármilyen broadway kombó jobb nálad, 99 és 4x úgyszintén.

nem látok semmit, aminél jobb lehetsz, még egy 90/70/7,5 ös maniac ellen is dobnám.

a benyelt flop check/raise után turnön el lehet gondolkodni a dobáson, bár ilyen ellenfél ellen sztem én se engedném el.

ha HU mennétek a teljes potért, akkor turn call, és bár a river nem tetszene, de már túl késő ( túl nagy a pot) eldobni, így kifizetném

Eddiered
2010. márc. 9. 19:30

Egyetértek campanellával, bár alacsonyabb kézbe párokat vernénk ezzel a kézzel, ha hajlamos 3rd barrel-re ez az agresszív játékos. Bár egy ilyen statú játékosnak valószínűsítem hogy már visszemelne már egy alacsony kézbe párral is.

Összegezve a turn fold lenne szerintem a helyes. De ha már riverig jutottál, akkor call.

microgaminges hand convertert nem tudtok valahol?

Élő ügyfélszolgálat